Besøg den imponerende store kirke dedikeret til Sankt Peter i Petra

sognekirken i byen Petra på Mallorca

Sognekirken i landsbyen, Petra på Mallorca

Kirken Església de Sant Pere er faktisk den tredje kirkebygning i landsbyen, Petra. Den blev påbegyndt i 1583, hvor byen oplevede stor tilgang af jordejere, der havde lyst til at drive landbrug i området. Menigheden voksede i Petra og den tidligere kirke, som havde stået siden 1248, blev revet ned.

Bygningen du ser i dag, blev påbegyndt i 1583 og har gennemgået et utal af ændringer – faktisk blev kirken først færdig i 1766, næsten 200 år efter man påbegyndte byggeriet. Klokketårnet blev tilføjet til kirken i 1669 og dets kapel – Capella del Roser – blev indviet i 1689.

Øverst på langsiden af kirkes hovedskib, ses syv halvbuer der symboliserer kirkens kapeller, under dem hovedindgangen udført af skulptøren Guillem Galmés, forestillende Santa Pràxedis. Grundkonstruktionen er en basilika med kun et skib – dog opdelt i syv laterale kapeller, der alle tilgås under smukke orgivale buer.

Hovedindgang til kirken i Petra

Den smukke hovedindgang til kirken i Petra

Koret er polygonalt og indeholder hovedalteret og altertavlen udført i gotisk stil, med et billede af Sant Pere dateret i år 1790. Altertavlen kom til Sant Pere fra klostret, Sant Domingo i Palma, i begyndelsen af 1800 tallet. På begge sider af altertavlen ses en renæssancedør og ved siden står den ottekantede døbefont, skabt af Joan Antic og Miquel Abraham, hvor den berømte missionær Junipero Serra blev døbt i 1714.

På både epistelsiden og evangeliesiden finder du kirkens kapeller, hvor du kan nyde de mange religiøse kunstværker man har samlet, der repræsenterer såvel den gotiske stil fra det 15. århundrede som den nygotiske stil fra begyndelsen af det 20. århundrede.

Església de Sant Pere hører til de absolut største kirker på Mallorca, en smuk og storartet kirkekonstruktion.

buer i facadevæggen på kirken i Petra

Facaden med smukke buer på kirken i Petra

Mere inspiration til besøget i Petra

Petra lokal rejseguide og rejsetilbud

Præstegården, Sa Rectoria

Santuari de Bonany, enestående panoramaudsigt fra bjergtop klostret

Rådhuset, Casa de la Vila og dets kunstudstilling

Sant Bernadi klostret

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?