Església de Sant Pere de Petra

facade på sant pere kirke i petra mallorca
Om

Besøg den imponerende store kirke dedikeret til Sankt Peter i Petra

 

Kirken Església de Sant Pere er faktisk den tredje kirkebygning i landsbyen, Petra. Den blev påbegyndt i 1583, hvor byen oplevede stor tilgang af jordejere, der havde lyst til at drive landbrug i området. Menigheden voksede i Petra og den tidligere kirke, som havde stået siden 1248, blev revet ned.

Bygningen du ser i dag, blev påbegyndt i 1583 og har gennemgået et utal af ændringer – faktisk blev kirken først færdig i 1766, næsten 200 år efter man påbegyndte byggeriet. Klokketårnet blev tilføjet til kirken i 1669 og dets kapel – Capella del Roser – blev indviet i 1689.

Øverst på langsiden af kirkes hovedskib, ses syv halvbuer der symboliserer kirkens kapeller, under dem hovedindgangen udført af skulptøren Guillem Galmés, forestillende Santa Pràxedis. Grundkonstruktionen er en basilika med kun et skib – dog opdelt i syv laterale kapeller, der alle tilgås under smukke orgivale buer.

Koret er polygonalt og indeholder hovedalteret og altertavlen udført i gotisk stil, med et billede af Sant Pere dateret i år 1790. Altertavlen kom til Sant Pere fra klostret, Sant Domingo i Palma, i begyndelsen af 1800 tallet. På begge sider af altertavlen ses en renæssancedør og ved siden står den ottekantede døbefont, skabt af Joan Antic og Miquel Abraham, hvor den berømte missionær Junipero Serra blev døbt i 1714.

På både epistelsiden og evangeliesiden finder du kirkens kapeller, hvor du kan nyde de mange religiøse kunstværker man har samlet, der repræsenterer såvel den gotiske stil fra det 15. århundrede som den nygotiske stil fra begyndelsen af det 20. århundrede.

Església de Sant Pere hører til de absolut største kirker på Mallorca, en smuk og storartet kirkekonstruktion.

Hvor

Petra

Petra er indbegrebet af en pastoral landsby, hvor religion og ydmyghed har sat sine klare spor i den lokale kulturarv. Ikke desto mindre er Petra kendt som en af de mest charmerende landsbyer i regionen Pla de Mallorca, som er hjemsted for de fleste af øens landbrugssamfund. I Petra kan du bla. glæde dig til frokost eller aftensmad på Es Celler, hvor folk gerne står i kø i timevis, du kan også glæde dig til at se det kendte bjergkloster og kirke, Santuari de Bonany, samt den enorme sognekirke og husmuseet for den kendte præst Junipero Serra der mistede livet i Californien. Omkring byens centrale torveplads finder du en håndfuld barer der dagligt samler lokale og turister i en livlig og hyggelig atmosfære under solen. Petra er også et populært sted at gøre ophold på ferien, bla. på en af områdets skønne og charmerende agroturismos som er blevet populære i takt med en stigende interesse for cykling og ophold væk fra de mere turistede områder.

Petra seværdigheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Petra

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?