Søg
Close this search box.

Església de Sant Pere de Petra

Gavl på kirken Sant Pere, i byen Petra på øen Mallorca.

Besøg den imponerende store kirke dedikeret til Sankt Peter i Petra

Kirken Església de Sant Pere er faktisk den tredje kirkebygning i landsbyen, Petra. Den blev påbegyndt i 1583, hvor byen oplevede stor tilgang af jordejere, der havde lyst til at drive landbrug i området. Menigheden voksede i Petra og den tidligere kirke, som havde stået siden 1248, blev revet ned.

Bygningen du ser i dag, blev påbegyndt i 1583 og har gennemgået et utal af ændringer – faktisk blev kirken først færdig i 1766, næsten 200 år efter man påbegyndte byggeriet. Klokketårnet blev tilføjet til kirken i 1669 og dets kapel – Capella del Roser – blev indviet i 1689.

Øverst på langsiden af kirkes hovedskib, ses syv halvbuer der symboliserer kirkens kapeller, under dem hovedindgangen udført af skulptøren Guillem Galmés, forestillende Santa Pràxedis. Grundkonstruktionen er en basilika med kun et skib – dog opdelt i syv laterale kapeller, der alle tilgås under smukke orgivale buer.

Koret er polygonalt og indeholder hovedalteret og altertavlen udført i gotisk stil, med et billede af Sant Pere dateret i år 1790. Altertavlen kom til Sant Pere fra klostret, Sant Domingo i Palma, i begyndelsen af 1800 tallet. På begge sider af altertavlen ses en renæssancedør og ved siden står den ottekantede døbefont, skabt af Joan Antic og Miquel Abraham, hvor den berømte missionær Junipero Serra blev døbt i 1714.

På både epistelsiden og evangeliesiden finder du kirkens kapeller, hvor du kan nyde de mange religiøse kunstværker man har samlet, der repræsenterer såvel den gotiske stil fra det 15. århundrede som den nygotiske stil fra begyndelsen af det 20. århundrede.

Església de Sant Pere hører til de absolut største kirker på Mallorca, en smuk og storartet kirkekonstruktion.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante kirker du skal se på Mallorca