Esglèsia Parroquial de Nostra Senyora de la Consolació

facade med rosevindue på esglesia de la consolacion kirke i porreres mallorca
Om

Med sine imponerende dimensioner (25 meter høj, 17 meter bred og hele 84 meter lang), er Esglèsia Parroquial de Nostra Senyora de la Consolació, ikke blot den vigtigste kirke i Porreres hvor den ligger, men betragtet som det rurale Mallorcas egen katedral.

Det er dog ikke udelukkende på grund af dens massive former, at Esglèsia Parroquial de Nostra Senyora de la Consolació har opnået en så formen titel – den besidder også et fascinerende kunstnerisk skattekammer.

Første gang man læser om en kirke i Porreres, er i 1242 og dernæst i 1248, hvor den nævnes i et bulle af Pave Innocens IV. Allerede i 1277 fremgår det, at kirken har fungeret som sognekirke, da Monsignor Arnau Rossell er nævnt som sognepræst her.

Den originale kirkebygning lå der, hvor det nuværende kapel l’Hospitalet ligger. Kirken du ser i dag, blev påbegyndt i 1667 på initiativ af sognepræsten Gaspar Llombard Jurors og blev bygget ovenpå byens tidligere kirkes placering.

Kirkeskibet stod færdigt i 1714, med kapeller og dekorationer. Efterfølgende i 1797, blev et omfattende stukarbejde samt renovering af kuplen gennemført.

hovedindgang til kirken i porreres mallorca med monument ved siden af

Hovedindgangen til Porreres’ kirke, og monument til ære for biskop Pere Campins ved siden af

Hovedfacaden er relativt enkel, den består af en væg inddelt i fire sektioner, adskilt af kilesten – midt på facaden ses det store rosevindue, der kaster smukke farvenuancer ind. Indgangspartiet er præget af de smukke døre udført i romantisk stil, indrammet af korintiske søjler hvilende på sokler. Over indgangspartiet ses et relief af Nostra Senyora de la Consolació. Til højre læg mærke til monumentet fra 1949 – en hyldest til Biskop Pere Joan Campins, som var sognepræst i Porreres mellem 1887 og 1893 og manden der tog initiativ til restaureringen af det ikoniske Santuari de Montí Sión syd for byen.

klokketårn med spir på sognekirken i porreres mallorca

Klokketårnet tilhørende Església de la Consolació i Porreres

Klokketårnet, som lidt utraditionelt står på højre side af kirken, har syv etager, adskilt af rækker af kilesten. Klokkerne findes i de øverste to etager af tårnet, , mens det krones af et pyramideformet spir omkranset med blade. Klokketårnet blev påbegyndt i 1705.

Interiøret af Esglèsia Parroquial de Nostra Senyora de la Consolació, består af et langt rektangulært skib med apsis i enden, hvor koret befinder sig. I loftet ses krydshvælvinger der bæres af buerne, som dannerindgange til de syv kapeller i siderne. I koret står den flotte altertavle, udført af Josep Sastre i 1762, der med korintiske søjler indrammer henholdsvis Mare de Deu de la Consolación, Sant Joan Baptista, og Sant Joan Evangelista. Øverst ses et maleri af Sankt Peter, kronet af byens våbenskjold.

Prædikestolen er prydet med heraldik og bibelske motiver og er en af de eneste gotiske prædikestole, Mallorca endnu har i brug den dag i dag. Nedenfor prædikestolen står tyve bænke fra Basilica de Sant Francesc i Palma, lavet i 1447 af Macia Bonafè.

Esglèsia Parroquial de Nostra Senyora de la Consolació indeholder som tidligere nævnt en særlig samling skatte, som gør kirken til et unikum. Forskellige uvurderlige liturgiske objekter, som en kiste bevaret fra en nadver fra slutningen af det 14. århundrede, et særligt processions-sølvkors fra det 15. århundrede, der har status som det mest velbevarede gotiske smykke på hele Mallorca. Sølvkorset blev skabt af guldsmeden Antoni Oliva i år 1400. Desuden bevarer kirken en træskulptur af Jomfru Maria fra begyndelsen af det 16. århundrede, skabt af Gabriel Mòger II.

Hvor

Porreres

Porreres er et charmerende område beliggende i den sydlige del af regionen Pla de Mallorca. Porreres er kendt for at dyrke abrikoser, og hvert år fejres også denne tradition med en større festival over flere dage i byen, hvor du kan smage og købe produkter lavet af eller med abrikoser. Går du på opdagelse i Porreres kan du se frem til en masse spændende historier fra lokalområdet, bla. bjergtop-templet Monti-Sion, den enorme sognekirke kendt som den ‘rurale katedral’, Santa Creu kapellet med skudhuller fra besættelsen, samt interessante kunstudstillinger på byens lokale museum. Gennem de senere år har Porreres tiltrukket sig større opmærksomhed fra øens kokke, som har startet restauranter i området og forsøgt at give det et præg af gourmet. Ophold i Porreres byder på afslappende og nærværende indlogering på en af de mange agroturismos, hvor du bor i charmerende landlige omgivelser.

Porreres ophold, seværdigheder og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Porreres

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?