Søg
Close this search box.

Mallorca i april

Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned

Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne, dagene er blevet længere, lysere og varmere – det samme er stemningen i gaderne. Antallet af solskinstimer er stødtvis stigende gennem måneden, og temperaturerne når flere gange op omkring de 20 grader.

I april skydes også den nautiske sæson i gang på Mallorca, bl.a. ved den store internationale bådudstilling i Palma, og ved blækspruttemessen i Port d’Alcúdia. 

Der sker i det hele taget en del på Mallorca i april, 

Hvordan er vejret på Mallorca i april

Vejret i april på Mallorca er meget skiftende, faktisk meget uforudsigeligt. Overgangen mellem vinter og sommer bringer milde temperaturer, der gør det behageligt at lave udendørs aktiviteter. Følg bl.a. cykelrytternes eksempel, når det store Mallorca 312 cykelløb afholdes i slutningen af måneden.

I april bliver det samtidig muligt at sidde længere tid ude om aftenen, inden jakken eller trøjen skal på. Temperaturerne tager et drastisk hop opad, med gennemsnitstemperaturer omkring de 13-14 grader, og flere dage et godt stykke over. 

Gennem måneden svinder skydækket, mens luftfugtigheden samtidig lettes, som giver dig en dejlig følelse af en let og tør luft.

Den højeste temperatur der er målt på Mallorca gennem tiden, er omkring 28 grader. 

Antallet af solskinstimer i april på Mallorca ligger gennemsnitligt på 8, hvilket stiger gennem måneden. Typisk kan du opleve solopgang kl. 7:15 og solnedgang omkring 20:20. 

Hvor skal man bo på Mallorca i april

I april giver det god mening at bo en smule tilbagetrukket fra kysterne, hvor nogle af Mallorcas agroturismos (landsteder) og finca hoteller holder til. Særligt cykelister vil nyde godt af ophold på disse steder, som ligger mere centralt på øen, og som har både plads til ordentlig restitution og ofte cykelgarager.

Men selvom du ikke skal cykle, vil jeg stadig anbefale at kigge efter overnatningssteder på landet eller i bjergene, for årstiden er simpelthen perfekt til ophold disse steder, midt i naturens smukke rammer.

Områder du skal kigge efter i april er:

Planlæg rejsen til Mallorca

Ideelle aktiviteter i april måned på Mallorca

Det milde men skiftende vejr i april måned, giver muligheder for både indendørs og udendørs aktiviteter. 

Cykling på Mallorca i april

Cykelsæsonen har for alvor fået gang i hjulene i april. Tusinder af cykelryttere er på øen for at nyde godt af de relativt utrafikerede veje og det milde vejr, der gør det en sand fornøjelse at bestige selv de stejleste bjergpas. 

Det er særligt i april – før masserne af turister ankommer – at du har mulighed for at opleve fortryllende steder som sa Calobra. Sa Calobra er et meget populært besøgsmål, som du bør se på Mallorca, men den smalle snoede vej dertil, der har gennemsnitlige hældninger på 7% og 26 hårnålesving fordelt over under 10 km, gør det svært og stressende at tage udfordringen op, hvis den er overtrafikeret.

Men der er rigeligt med steder at cykle på Mallorca, særligt i Serra de Tramuntana, hvor der er utrolige bjergpas, smukke udsigtspunkter og charmerende små landsbyer, hvor du kan stoppe og nyde en forfriskning. 

Sa Calobra er kendt som Mallorcas smukkeste naturområde. Turen hertil er en af Europas vildeste, med gennemsnitlige hældninger på 7%, og 26 knivskape sving fordelt over en distance på under 10 km.

Læs mere

Vandring på Mallorca i april

Foruden cykling, er også vandring populært her i forårsmånederne, hvor blomsterne springer ud og naturen generelt gør væsen af sig. 

Særligt områderne omkring Sóller og de nærliggende landsbyer i Serra de Tramuntana er populære steder for vandring i april måned. Sóller er perfekt beliggende mellem bjergdale og kyst, på Mallorcas nordvestlige side. De mange markerede vandrestier oder løber omkring Sóller er perfekte til dig, der holder af vandring på fladt underlag, i modsætning til bjergterræn, som også gør det bekvemt at stoppe for forfriskninger i de små flækker i området. Mange af vandreruterne omkring Sóller, Port de Sóller, Fornlutx og Biniaraix, byder på forholdsvis lette niveauer, der tilmed også er meget smukke. 

Befinder du dig på nordkysten af Mallorca, skal du helt sikkert vandre ud til halvøen Aucanada, hvor du bl.a. kan tage turen op til den gamle Victoria-eremitage, eller de ældgamle udkigsposter Penya des Migdia og Sa Talaia. Bag Port d’Alcúdias smukke strande, rejser bjerget Puig de Sant Martí sig, som byder på fortryllende panoramaudsigt over land og kyst, samt mystikfyldte gamle huler, som har været brugt til tilbedelse.

I Pollenca skal du besøge bjerget Puig de Maria og det gamle nedlagte nonneskloster og tempel på toppen, hvorfra du også kan lade dig fortrylle af en udsigt for guder. Turen hertil er ganske overkommelig for de fleste niveauer. 

I Pollencas gamle bydel, rejser golgatatrappen El Calvario sig, en 365 trins trappe hugget ind i klippevæggen, der fører dig til el Calvari-kapellet på toppen, et sødt gammelt tempel med smukke barokke udsmykninger. Heroppe finder du også et populært udsigtspunkt, hvorfra du kan se over til Menorca. Fra udkanten Pollencas gamle bydel kan du følge vandreruter mod både den smukke Cap de Formentor halvø, samt ud mod den rolige kystby Cala Sant Vicenc. 

Andre steder at vandre på Mallorca:

Pollencas gamle bydel er en af Mallorcas hemmeligheder, en scharmerende landsby, med rustikke gulbrune husfacade og en intim stemning i de snævre smalle gader.

Læs mere

Nyd nogle af Mallorcas bedste seværdigheder før turisterne kommer

Fra starten af april til slutningen af april, ser Mallorca en voldsom stigning i antallet af turister der ankommer til øen inden sommeren går i gang.

Det betyder at du stadig kan nå at opdage nogle af de store seværdigheder på Mallorca, inden du skal til at stå i lange køer. Her er nogle af de mest populære seværdigheder på Mallorca.

Palmas katedral: Mallorcas helt store seværdighed, den store gotiske Santa Maria katedral i Palmas historiske center, er et helt særligt syn og en storslået oplevelse. Mit råd er at du kommer en dag hvor vejret er godt, og køber billetter til tagterrasserne, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt fra, samt de mange arkitektoniske detaljer.

Almudaina-opaladset: Mallorcas officielle royale slot ligger ved siden af katedralen, og byder på en spændende fortælling om Mallorcas lange og voldsomme historie. Almudaina-paladset udstiller originalt møblement, flotte gobelliner, malerier af royale, samt våben og forskellig arkitektur.

Castell de Bellver: Bellver-slottet er et af Europas få runde slotte, som står på en bakketop over Palma og giver fortryllende udsigt. Slottet er en stor oplevelse, og byder samtidig på Palmas byhistoriske museum. 

Veterantoget mellem Palma og Sóller: De over 100 år gamle mahoghnivogne bumler fortsat afsted dagligt fra Palmas centrale station, gennem Tramuntana-bjergene, og op til den smukke appelsinby Sóller. Turen med veterantoget tager en god time, og er en populær oplevelse for alle aldre. 

Dragegrotterne i Porto Cristo: Oplev Mallorcas indre på turen gennem netværket af underjordiske drypstenshuler, kendt som Dragegrotterne, i havnebyen Porto Cristo. Dragegrotterne er bl.a. hjemsted for en af Europas største underjordiske søer, som du kan sejle på, når turen gennem grotterne er nået til ende. Du får desuden en klassisk koncert spillet af et orkester, der sejler ind i grotterne i oplyste både. 

Santuari de Lluc: Dybt i Serra de Tramuntana, i det naturskønne område Escorca, finder du det store gamle Llus-kloster, som også er hjemsted for en af Europas mest anerkendte og ældste korskoler. Lluc klosteret er en stor turistattraktion, som både byder på et besøgved den hellige madonna, det etnologiske museum, de botaniske haver, kirken og den hellige grotte. 

Tag på sejltur

Bådturene omkring kysterne går også i gang her i april måned, en dejlig afslappende måde at spendere en halv eller hel dag på. 

Om du vælger at tage med på arrangeret bådtur eller leje båd med skipper, så er Mallorcas kyster fyldt med de smukkeste jomfrubugter, dramatiske klippeformationer og charmerende små gamle fiskerihavne. 

På bådturene får du også mulighed for at hoppe i vandet, selvom det nok stadig kan være lidt køligt, i nogle af de smukke turkisblå laguner, med krystalklart vand. 

Er du til både sejlture og vandreture, så skal du opleve øerne Dragonera og Cabrera, begge fredede naturreservater grundet deres unikke natur og miljøer.

Tag på sejltur omkriing Mallorcas kyster i april, og opdag både smuk natur og rigt dyreliv, på en afslappende og sanselig tur. 

Læs mere

Planlæg rejsen til Mallorca

Hvad sker der på Mallorca i april?

Forårs- og landbrugsmesserne fortsætter her i april måned, hvor du kan møde Mallorcas ædle traditioner. Men også den nautiske sæson startes i april, med messer i havnebyerne Port d’Alcúdia, Porto Cristo og Palma. 

Fira de Andratx

6. og 7. april

Dyk ned i Andratx’ mangeårige traditioner som et typisk landbrugssamfund, hvor husdyr og traditionelle redskaber udstilles, lidt som et dyrskue. 

På landbrugsmessen kan du opleve det traditionelle marked, folkedans, samt smage på typiske produkter fra Mallorca. 

Mange af byens barer og restauranter går sammen om at lave en særlig tapasrute til anledningen, hvor du kan smage på mallorcanske specialiteter og råvarer. 

Andratx er særligt kendt for områdets storslåede natur, der tiltrækker vandrere, cykelryttere og andre aktive turister til området i flokvis gennem året. 

Læs mere

Fira de Sant Francesc (Muro)

6. og 7. april

Den førstkommende søndag efter påsken byder Muro på landbrugsmesse i den gamle bydel. 

Landbrugsmessen er en gammel tradition der stammer tilbage fra slutningen af det 18. århundrede, hvor bønderne havde mulighed for at slippe pligterne og købe produkter, der normalt ikke ville have til rådighed. 

Messen er en kærkommen lejlighed til at udforske Muros spændende gamle by, og endda komme ind i det ellers lukkede Santa Anna kloster. Du kan også besøge det etnologiske museum, blodkapellet og den flotte gamle tyrefægtningsarena i byen. 

Muro er nok bedst kendt for kommunens lange hvide sandstrande, som er blandt Spaniens bedste. Men Muros gamle bydel er bestemt et besøg værd, hvis du vil lære om Mallorcas historie og livet på øen gennem tiden.

Læs mere

Feria de La Sepia (Port d’Alcúdia)

12., 13. og 14. april

Alcúdia er en by med store traditioner for fiskeri, hvilket hyldes ved den årlige blæksprutte-messe i april måned. 

På Alcúdias blækspruttemesse kan du glæde dig til at smage blæksprutte ved de mange boder, barer og spisesteder omkring havnen. Foruden de mnage smagsoplevelser, er der marked, udstillinger, børnearrangementer og live musik. 

Du kan samtidig opleve en af Mallorcas helt store traditioner; gigantes (kæmperne), som parerer gennem havnebyen.

Port d’Alcúdia er et af Mallorcas mest alsidige rejsemål, med en fin blanding af gode strande, byliv, spisesteder og shopping.  

Læs mere

Nautisk messe (Porto Cristo)

20. og 21. april

Den årlige nautiske messe i Porto Cristo er en stor begivenhed, der har dybe rødder i den charmerende gamle havneby på østkysten. 

På messen kan du opleve udstillinger, 

Porto Cristo er en af Mallorcas mest kendte og elskede havnebyer, der har formået at beholde store dele af sin oprindelige charme. 

Læs mere

Økologisk messe (Porreres)

21. april

Kom helt tætr på Mallorcas økologiske landbrug og produkter, når Porreres afholder sin årlige økodag, hvor økologi og bæredygtighed er i fokus. I byen kan du opleve udstillinger af forskellig karater, samt købe økologiske produkter fra balearerne på markedet. 

Der plejer også at være live musik og andre underholdende input på dagen, og i det hele taget bare en hyggelig dag i en hyggelig landsby. 

Porreres er en typisk mallorcansk landsby, der ligger på den sydøstlige side af øen. Porreres er særligt kendt for sin Monti-Sion helligdom, for sine aprikoser og for sin tiltrækningskraft af madentusiaster og kokke. 

Læs mere

Palmas internationale bådudstilling og messe

25. – 28. april

Den største bådundstilling og bådmesse på De Baleariske Øer afholdes i Port Vells i Palma, i slutningen af april. 

På messen kan du opleve vilde superyachts, både og tilbehør, samt møde forskellige marinaer og instuitutioner inden for den maritime sektor. 

Det er særligt den store Superyacht Village, med over 80 luksusyachts udstillet, der tiltrækker sig opmærksomhed.

Typisk besøger mere end 30.000 mennesker Palmas internationale bådudstilling, og mere end 270 udstillere vil være linet op.

Palma er Middelhavets perle, en enestående og evigt berigende og levende by. I Palma møder du rig historie, kulturliv, masser af lækre spisesteder og de mest romantiske boutique hoteller.

Læs mere

Flere interessante ting du skal opleve på Mallorca

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *