Søg
Close this search box.

Llevant-regionen på Mallorca

Finca els Calderers, gammel herregård lavet om til etnologisk museum, i Sant Joan, Mallorca.

I denne artikel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Rejsemål og destinationer i Llevant-regionen på Mallorca

Artà

Artà er Llevant-regionens kulturelle højborg, et område med en utroligt fængende charme og sjæl, der byder på både byliv, ubespoleret natur, romantik og masser af seværdigheder. I Artà finder I en række romantiske boutique hoteller, der ligger gemt i de snævre gader, i storslåede palæer bygget af datidens sociale elite i unikke arkitektoniske stilarter. Artàs “baghave” består af de beskyttede Llevant-bjerge og naturpark, oplagt til vandring, her kan I bla. glæde jer til betagende udsigtspukter, de forhistoriske barakker samt den ikoniske lille kirke, Ermita de Betlem der ligger med underskøn udsigt over Mallorcas nordkyst. Artà er på mange måder et oplagt rejsemål for par der søger romantik, luksus og aktivitetstilbud en masse.

Hotel og aktiviteter i Arta

Cala Bona

Cala Bona er et hyggeligt rejsemål, velegnet til småbørnsfamilier og par der søger en afslappende solferie til en rimelig pris. Cala Bona byder på en godt udvalg af lækre hoteller i alle prisniveauer og til alle behov, her er både familievenlighoteller med børneklubber og legepladser, samt adults only voksenhoteller med fokus på SPA og wellness. Cala Bona er bygget op rundt om en gammel fiskerihavn og en charmerende havnepromenade, der nu er fyldt med hyggelige restauranter og barer, der hver dag og aften lægger scene til en stemningsfyldt atmosfære fyldt af leben og glade mennesker.

Hoteller og aktiviteter i Cala Bona

Cala Millor

Cala Millor byder på østkystens største strand, godt 2 km bred hvid sandstrand med fint blødt sand og lavt klart vand, perfekt til solferie for hele familien. Cala Millor er et oplagt rejsemål til familiens sommerferie på Mallorca, her er masser aktivitetstilbud til alle aldre og interesser. Tag bla. med på beach buggy-tur i klitterne, tagn på udflugt til de berømte underjordiske Dragegrotter, lad de mindste slå sig løs i Fantasy Parc legelandet eller tag med på sejltur på glasbund-båd og se den blå verden under havets overflade omkring den smukke kyst. Cala Millor byder samtidig på hoteller til alle behov, formål og i alle prisklasser.

Hoteller og aktiviteter i Cala Millor

Cala Ratjada

Cala Ratjada ligger på Mallorcas nordøstlige næsetip, med dejlige sandstrande på begge sider af den charmerende gamle havneby. Cala Ratjada er et alsidigt rejsemål, mest for voksne og par, der søger en feriebase nær vandet, fyldt med aktivitetstilbud og i kort afstand til skønne natoroplevelser. Hotellerne i Cala Ratjada varierer i pris, men overordnet i mellemklassen, fælles for de fleste er dog, at de har god beliggenhed i forhold til by, indkøb og strand.

Hoteller og aktiviteter i Cala Ratjada

Calas de Mallorca

Calas de Mallorca er et forholdsvis nyudviklet område skønt beliggende på toppen af et klippeområde på Mallorcas østkyst. Calas de Mallorca er en destination der tiltrækker et bredt publikum, en typisk sommerferiedestination der kan tilfredsstille langt de fleste behov for en god afslappende ferie. Her finder i en lang række nye moderne hoteller, både for børnefamilien som har behov for legepladser og børneklub, samt voksenhoteller fri for børn med fokus på ren afslapning. Omkring Calas de Mallorca ligger nogle fantastiske strande, som netop har været årsagen til at området blev bygget, her er der mulighed for at udfolde sig fysisk og trække sig under parasollen med en god bog eller podcast og nyde den enestående udsigt. Vandet ved strandene er lavt og særdeles børnevenligt, her kan I gå langt ud før vandet når navlen.

Hoteller og aktiviteter i Calas de Mallorca

Canyamel

Canyamel er kendt som golfernes solferiedestination, et rejsemål med mange aktivitetstilbud til et voksent publikum. Canyamel er samtidig hjemsted for et af Mallorcas mest luksuriøse hoteller, det berømte Park Hyatt Mallorca, et 5-stjernet luksusresort bygget ind i klippeskråningerne med betagende udsigt over grønne områder. Canyamel har en lille bykerne med en håndfuld butikker og barer, som giver en hyggelig atmosfære i gaden. Dog er det hotellerne der står for langt det meste af den leben I finder i Canyamel, de lækre strandhoteller og deres tilhørende restauranter og barer, med udsigt over den smukke bugt, giver den dejligste scene til aftentimerne.

Hoteller i Canyamel

Capdepera

Capdepera er en stor kommune i Llevant-regionen, som foruden den hyggelige landsby selv også omfatter Canyamel, Font de sa Cala, Cala Ratjada og Cala Mesquida. Capdepera er et oplagt rejsemål for par der søger afslapning, autenticitet, luksus, varieret natur og mange aktivitetstilbud – altså en alsidig feriedestination.

Font de sa Cala

Font de sa Cala er et godt rejsemål for småbørnsfamilier og par, her er en rolig og afslappet stemning, en smuk bugt og strand samt en lille håndfuld overnatningssteder med gode faciliteter.

Hoteller og aktiviteter i Font de sa Cala

Manacor

Manacor er Llevant-regionens hovedstad og Mallorcas andenstørste by, et område med en enorm historisk og kulturel arv som venter på at byde jer indenfor. Manacor er et oplagt valg til herregårdsferie og ferie på landet i Llevant-regionen, mange historiske ejendomme og rustikke landsteder inviterer til afslapning i de mest charmerende rammer blandt bakker, egne, plantager og gamle møller. Manacor byder på et væld af aktivitetstilbud og udflugtsmål, besøg bla. vingården Son Sureda Ric, de berømte Dragegrotter, perlefabrikken Majorica, Rafael Nadals tennisakademi samt den smukke sognekirke Esglesia de Nostra Senyora dels Dolors i hjertet af byen. Manacor er desuden et populært rejsemål blandt golfspillere, cyklister og vandrere, der kan glæde sig til bla. Mallorcas eneste Via Verde rute, kuperede terræner, udfordrende golfbaner og enestående natur.

Porto Cristo

Porto Cristo er en charmerende gammel havneby på Mallorcas østkyst, som nok bedst er kendt for sine berømte Dragegrotter, der da også er en af Llevant-regionens helt store turistattraktioner. Porto Cristo tilbyder en række forskellige overnatningssteder, både lejliugheder, hoteller og feriehuse, i alle prisklasser. Særligt interessant er lejlighedshotellet, Portodrach med altaner over marinaen og lystbådehavnen, hvor I kan sidde og nyde den hyggelige stemning i byen. Men Porto Cristo byder også på storslået herregårdsferie i mere landlige omgivelser, hvor I kan nyde autenticitet og luksus i charmerende rammer.

s’Illot

s’Illot er en mindre solferie-destination på østkysten, beliggende under de noget større og mere populære områder Cala Millor og Sa Coma. s’Illot er et godt rejsemål for par og småbørnsfamilier der søger et roligt rejsemål, hvor feriens basale behov dækkes og hvor der er fokus på afslapning og familietid. s’Illot er bygget op rundt om en dejlig strand og hyggelig strandpromenade, der hver dag og aften lægger scene til stemningsfyldte timer. s’Illot er også et godt valg hvis I søger havudsigt fra værelset og balkonen til en rimelig pris, s’Illot er nemlig et billigere område og samtidig ligger mange af byens hoteller ud til stranden.

Hoteller og aktiviteter i s’Illot

Sa Coma

Sa Coma er en nyere solferie-destination på Mallorcas østkyst, beliggende mellem andre populære rejsemål som Cala Millor og s’Illot. Sa Coma byder på en lækker bred strand med blødt hvidt sand og klart lavt vand langt ud. Stranden er udstyret med solvogne og parasoller, og her er masser af plads til både leg, sjov og afslapning for alle. Mange af hotellerne i Sa Coma er nye med velindrettede værelser og lejligheder, velegnet til familier der skal nyde en perfekt sommerferie sammen, men med plads til frirum. Bag Sa Comas lange strandpromenade ligger selve byen, hvor I finder gode indkøbsmuligheder, barer og restauranter til en hver smag.

Aktiviteter og hoteller i Sa Coma

Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar er måske ikke et navn der umiddelbart klinger i ørerne, men det er faktisk hovedbyen bag den populære sommerferie-destination, Cala Millor. Sant Llorenç des Cardassar er en hyggelig landsby, fyldt med lokal charme og atmosfære, særligt omkring byens centrale kirketorv, hvor en håndfuld barer og restauranter har hjemme. I Sant Llorenç des Cardassar kan I se frem til skønt ophold på herregård, finca eller landsted, i ægte mallorcinsk stil.

Son Servera

Son Servera er en mindre by i Llevant, men et mere eksklusivt rejsemål, som tiltrækker et voksent og modent publikum. Son Servera nyder en priviligeret beliggenhed, faktisk en af de bedste beliggenheder på Mallorca, særligt fordi området byder på både lækre strande, landlige omgivelser, ægte mallorcinsk charme og masser af sport -og aktivitetstilbud. Son Servera er bedst kendt for sine enestående golfbaner, både den åbne Golf de Son Servera og den lukkede Pula Golf, som kun er åben for gæster på Pula Golf Resort. Son Servera byder også på hyggelig landsbycharme, hvor I kan tage på marked, besøge den flotte open-air kirke eller tage på mandelfestival i februar.

Seværdigheder i Llevant-regionen

Llevant naturpark

Llevant er båe navnet på regionen, men også på de smukke bjerge der dominerer Mallorcas nordøstlige side. Llevant naturpark er en utrolig smuk seværdighed, både sanselig og smuk, gg kan besøges af både vandrere og cyklister. En sti fører næsten hele vejen til toppen hvor en gammel maurisk tyregård ligger, her kan selv ikke-vandrere nyde en tur op. I Llevant-bjergene ligger også den ikoniske Ermita de Betlem, en gammel ermitage og kirke, der fra sin beliggenhed kigger ud over hele nordkysten, et syn for guder. Llevant byder på både natur og historie, meget kan opleves via martkerede vandreruter.

Dragegrotterne

Mallorcas største og mest fascinerende drypstensgrotter ligger i Porto Cristo (Manacor), en enorm oplevelse for hele familien. Kom med ned langt under jordens overflade, hvor I bevæger jer gennem grotterne på smalle stier og gange, mens I beundrer de mange tusinder af stalaktitter og stalagmitter, der giver grotterne deres dramatiske og mystikfylde udseende. Turen ender ved vandkanten af Europas største underjordiske sø, hvor I kan glæde jer til en klassisk koncert som spilles på små både der sejler på søen og lyser den op, det er ganske imponerende. Bagefter sejler I selv på båd gennem hulerne til udgangen.

Besøg Cuevas del Drach

Castell de Capdepera

Et af Mallorcas mest fascinerende og velholdte gamle borge, er Castell de Capdepera, der kroner hele den nordøstlige tip af øen fra sin smukke beliggenhed. Castell de Capdepera blev bygget helt tilbage i 1300-tallet, da Mallorcas konge gjorde klar til erobring af naboøen Menorca. Borgen blev startskuddet til hele urbaniseringen på Mallorcas nordøstlige tip, og op gennem middelalderen voksede både Capdepera og havnebyen Cala Ratjada sig op. Foruden en utrolig indlevende oplevelse heroppe, kan I glæde jer til den betagende panoramaudsigt from borgens tårne, hvor I kan se over til Menorca på klare dage.

Castell de sa Punta de n’Amer

Denne borg fra det 17. århundrede ligger på halvøen Punta de n’Amer, der stikker ud mellem Cala Millor og Sa Coma. Borgen blev bygget som værn mod pirater og militær, der forsøgte at gå i land langs kysten, hvorfra soldaterne kunne affyre kanoner og slå alarm. På borgen er udstillet originale våben og rekvisitter, og på toppen står en af de gamle kanoner. Den lille borg er en skøn seværdighed, og det er samtidig en herlig tur ud på halvøen langs vandet. Ved siden af borgen finder I et cafeteria, hvor I kan nyde en forfriskning mens I kigger ud over Cala Millor.

Besøg Castell de sa Punta de n’Amer

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca