Søg
Close this search box.

Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Sant Llorenç des Cardassar ligger på østkysten af Mallorca, og inkluderer foruden byen selv, også de populære rejsemål Cala Millor og Sa Coma.

Sant Llorenç des Cardassar er et oplagt valg, hvis du søger fred og afsondrethed, med et touch af forkælelse, dog uden at være for langt fra Mallorcas skønne strande og masser af aktivitetstilbud.

I denne guide

Vælg Sant Llorenç des Cardassar for

Her ligger Sant Llorenç des Cardassar

Byen Sant Llorenc des Cardassar markeret på et kort over øen Mallorca.

Bedste hoteller i Sant Llorenç des Cardassar

I Sant Llorenç des Cardassar skal du glæde dig til at bo på små intime hoteller og charmerende landsteder, der ligger spredt over sletterne i de naturskønne rolige omgivelser.

Luksus bondegårdsferie på agroturismo i byen Sant Llorenc des Cardassar på øen Mallorca i Spanien.

Cas Cabo Nou Agroturismo

Booking.com
sant-llorenc-cardassar-hotel-swimmingpool-udsigt

Es Lligats

Booking.com
sant-llorenc-cardassar-hotel-boutique-mallorca

Hotel Boutique Can Pocovi

Booking.com
Se alle overnatningssteder på kort
Booking.com

Seværdigheder og oplevelser omkring Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar er måske ikke umiddelbart kendt for sine mange turistattraktioner, men her er altså en håndfuld fine seværdigheder, der fortæller historier og viser området frem.

Castell de sa Punta de n’Amer

Én af de mest ikoniske konstruktioner på Mallorcas østkyst står på spidsen af Punta de n’Amer-næsset, der deler Cala Millor og Sa Coma. Den gamle fæstning blev oprindeligt opført som et værn mod pirater der hærgede øen mellem det 15. og 17. århundrede, men blev igen taget i brug under Den Spanske Borgerkrig.

Kravl op på platformen hvor en af de gamle kanoner stadig står, og nyd den fantastisk udsigt over hele kystlinjen.

Læs mere om Castell de sa Punta de Amer

 

Sognekirken i Sant Llorenc des Cardassar

Sognekirken i Sant Llorenc des Cardassar menes at stamme helt tilbage fra 1248, den har dog været igennem et makeover eller to gennem tiden. Seneste ændring af kirken skete i 1845, hvor den blev udvidet i begge ender, samt fik sin nyklassicistiske facade. I 1988 åbnede et lille kirkemuseum, som udstiller forskellige religiøse værker, bl.a. nogle af Miquel Pont, en lokal kunstner.

Udforsk den vilde natur på Punta de n’Amer halvøen

På Sant Llorencs kyst, mellem badebyerne Cala Millor og Sa Coma, stikker halvøen Punta de n’Amer ud. Punta de n’Amer er erklæret fredet naturareal, grundet dens betydning for miljøet, hvilket gør den til et fantastisk sted at vandre rundt på.

 

Nyd østkystens bedste strand

Ved Sant Llorenç des Cardassars kyst finder du stranden ved Cala Millor, der har sit navn efter bugtens naturlige skønhed. Her kan du nyde næsten 2 km blød sandstrand, krystalklart lavt vand, samt en række lækre faciliteter.

Ved stranden i Cala Millor er der en masse aktiviteter at glæde sig til, såsom vandski, surfing, SUP, jetski, eller bare en gang afslapning på en solvogn med en god bog.

Tag i Safari Zoo dyrepark

Bag Cala Millors og Sa Comas hvide strande og mange hoteller, ligger Safari Zoo, en kæmpe dyrepark med masser eksotiske dyr.

Safari Zoo er åben året rundt, og har omkring 600 dyr boende. Du kan tage en tur i safaritoget, en ca. 3 km lang rute, der passerer gennem flokke af vilde dyr og smuk natur.

De gamle møller

Helt frem til midten af det 20. århundrede var Sant Llorenç des Cardassar et typisk landbrugssamfund, hvor melproduktion udgjorde en stor del af det.

Selv om størstedelen af områdets mere end 200 mølletårne stod spredt omkring i kommunen, var der også 6 i selve byen. På hjørnet af Carrer  Sol nr. 13 ser du f.eks. Molí d’en Bou, én af de bedst bevarede møller, der opererede frem til 1970’erne. Indtil for nogle år siden, havde Bartomeu Caldentrey en Michelin-restaurant i den gamle mølle.

Ligeledes, på Carrer Nord nr. 1, finder du et andet af byens flotteste eksempler, Molí d’en Comis, hvor du meget tydeligt kan se møllerens bolig.

Besøg Son Peretó

Lige syd for Sant Llorenç des Cardassar finder du ruinerne af den paleo-kristne basilika, Son Peretó. Son Peretó menes at stamme tilbage fra omkring det 5. århundrede, i tiden hvor kristendommen vandt frem i middelhavsregionen, og flere små samfund blev skabt. Meget tyder på, at det lille samfund bestod af jernsmede.

Der er brugt mange år på at udgrave ruinerne af Son Peretó, og resultatet er forbavsende godt. Du kan tydeligt se omridset af kirken, begravelsespladserne og døbefont.

Salvador Gamlés’ hus

Salvador Gamlés var én af Sant Llorenç des Cardassars mest berømte sønner, præst, forfatter og politisk engageret. Han var en intellektuel person, der i høj grad gik ind for regionalisme, hvorfor han også bad arkitekten Jaume Salas om, at reformere hans hus i regionalismestil, ligesom han også reformerede dele af præstegården overfor kirken i samme stil. I dag er bygningen ejet af La Caixa, og har haft bankfilial her siden 1957.

Kom ud på Mallorcas eneste Via Verde

Mellem Manacor og Artà løber Mallorcas eneste helt grønne vej, en vej med forbud mod motoriserede køretøjer, og som løber forbi Sant Llorenç des Cardassar. Foruden forbud mod biler og scootere, er alt elektronik på vejen drevet af solceller.

I alt byder Via Verde på 29 km anlagt grusvej, som flittigt benyttes af løbere, vandrere og cyklister. Turen byder på nogle utroligt smukke områder og små charmerende landsbyer som Son Cario og Son Servera.

Andre skønne aktiviteter omkring Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar ligger godt placeret mellem andre spændende og skønne områder, der er værd at udforske.

Vandring omkring Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar byder på masser af muligheder for sanselige vandreture, og endda for alle niveauer. Landskaberne i området gør, at de fleste vandreruter kan gennemføres af de fleste.

Førnævnte Punta de n’Amer er klart et af de mest oplagte og populære steder at vandre her i området, hvor du finder uspoleret natur og skønne udsigtspunkter over bugterne. 

Mellem Sant Llorenç des Cardassar by og Cala Millor kan det anbefales at tage turen op til Puig Na Penyal, som ligger i 191 meters højde. Herfra får du den mest fantastiske udsigt over hele kysten, et virkelig magisk sted. Hvis du har bil, så er det bedste sted at parkere ved Bella Vista Tennis i Cala Millor.

Besøg de kendte drypstenshuler

I den nærliggende by Porto Cristo kan du tage på opdagelse i nogle af Mallorcas mest fortryllende og berømte drypstenshuler, som med garanti vil imponere dig.

Du kan både besøge Cuevas del Drach og Cuevas del Hams, hver med forskellige tiltrækningskraft. Cuevas del Drach er de største huler, og det er også her, du finder den enorme underjordiske sø Lago Martel, hvor du oplever en klassisk koncert af musikere der sejler i både.

Cuevas del Hams er mindre, men har større appel for børn, navnlig grundet dinosaurparken, der hører med. Cuevas del Hams er udmærket attraktion, hvis du bare gerne vil opleve drypstenshuler.

Snup et spil golf

Sant Llorenç des Cardassar ligger blot en kort køretur fra flere rigtig gode golfbaner, heriblandt Son Servera Golf og Canyamel Golf, som er to udfordrende og smukke 18-hullers baner.

En smule længere nord ligger Capdepera Golf, kendt som en mere alsidig golfbane, hvor flere niveauer kan være med.

Besøg den smukke Església Nova

En smule nord herfra finder du den søvnige landsby Son Servera, der som sådan ikke er noget særligt, udover én ting; Església Nova.

Església Nova (nye kirke) blev tegnet af Joan Rubió, Gaudis forretningspartner, og én af den catalanske modernismes store skikkelser, som også var med til at reformere Sa Seu katedralen i Palma.

Kirken blev aldrig helt færdig, hvilket har efterladt den uden tag, med et meget særpræget udseende, som gør den til en populær seværdighed på Mallorca.

Lej cykel og opdag øen

Mallorca er et cykelparadis, takket være det milde vejr, de varierede landskaber og det gode vejnetværk.

Fra Sant Llorenç des Cardassar er der uendelige muligheder for at finde spændende og smukke ruter, der giver der mulighed for at udforske de charmerende egne i og omkring området.

Spisestederne i Sant Llorenç des Cardassar

I takt med at interessen for Sant Llorenç des Cardassar stiger som et rejsemål, kommer der ligeledes flere spisesteder til området. Faktisk har her tidligere ligget en Michelin-restaurant, hvilket netop vidner om interessen for stedet.

Selvom her ikke ligger nogle Michelin-restauranter i dag, er her stadig et stort udvalg af gode spisesteder at vælge mellem. I centrum af byen finder du bl.a. Es Patí, en charmerende lille oase med skøn gårdhave, der virkelig sætter en ære i at hylde de mallorcinske traditioner, mens du samtidig får et touch af asien.

Længere ude mod kysten ligger Cala Millor og Sa Coma, hvor du finder væsentligt flere spisesteder, der rammer det brede publikum.

Indkøb i Sant Llorenç des Cardassar

Det meste indkøb sker på ugens markedsplads, om torsdagen i byen.

Der er også enkelte butikker spredt i byens gader, men generelt er det sparsomt. Heldigvis er du blot en kort køretur fra Manacor, Mallorcas næststørste by, hvor du finder masser af butikker.

Årlige Begivenheder i Sant Llorenç des Cardassar

Januar

Calvacada de Reis

De hellige tre kongers ankomst er en elsket begivenhed, der finder sted i de fleste landsbyer på øen i begyndelsen af januar. De tre konger ankommer med en parade til rådhuset, hvor den traditionelle diferit tale læses. Herefter uddeler de tre konger gaver til alle de børn, der er samlet på pladsen. Calvacada de Reis opleves i selve byen Sant Llorenç des Cardassar, landsbyen Son Carrió og i byen Sa Coma.

 

Sant Antoni Abat

Sant Antoni Abat (Antonius den Hellige) er beskytter af husdyr, og har derfor en vigtig plads i Mallorcas kultur, især i landdistrikterne. Gaderne i Sant Llorenç des Cardassar er oplyst af bål, og mellem disse danser dæmoner. Fejringen af Sant Antoni viser kampen mellem godt og ondt, og fejres i stort set alle byer på Mallorca.

 

Maj

Fira Ramadera

Fira Ramadera er en landbrugsmesse i den charmerende landsby Son Carrió, der ligger mellem Sant Llorenç og Sa Coma. Messen kredser om den agrariske livsstil og alt relateret til dette. Du kan opleve levende dyr, lokale gastro og håndværksprodukter, udstillinger og konkurrencer. Der er også smagninger af tapas og vin. På gaderne vil der være parader og traditionelle danse, der viser en populær del af den mallorcinske kultur. Messen falder sammen med fejringen af Sant Miquel (Sankt Michael), der siges at åbne sommeren i Son Carrió.

Juli

Festes Sa Coma

Hvert år i tredje uge af juli fejrer Sa Coma sig selv med en række sjove aktiviteter rettet mod at inddrage turister i den lokale ånd. Der vil være en række sportskonkurrencer, spil, markeder, udstillinger, koncerter og selvfølgelig masser af mad. Et af festivalens vigtigste højdepunkter er Nits Multiculturals (Multikulturel Aften), en gastronomisk aften-event ledsaget af forskellige live bands. Barerne og restauranterne i Sa Coma er sammen om at arrangere denne smagfulde begivenhed, hvor du kan smage kokkens bud på forskellige internationale retter. Der er også en stor paella-konkurrence.

August

Festes de Sant Llorenç & Fira Noctura

I løbet af første halvdel af august fejrer byen sin skytshelgen, Skt. Laurentius, med en række sjove og kulturelle begivenheder for alle aldre. I løbet af to uger kan du nyde en bred vifte af koncerter, lege, sportsevents, markeder, danse, udstillinger, workshops osv. Der er også en række gastronomiske aktiviteter, såsom smagninger af mad, lokale produkter og vin. Samtidig med fejringen af skytshelgen, fejres også den årlige Fira Noctura (natmesse), som er inkluderet i programmet. Natmessen har været en del af skemaet siden 1996, og bliver stadig mere populær for hvert år. Natmessen afholdes på den gamle togstation og omfatter udover et stort marked også en række gastronomiske tilbud og et populært ræs. Festlighederne i Sant Llorenç er et virkelig godt tidspunkt at besøge byen, især hvis du allerede er på ferie i en af de nærliggende feriesteder i Cala Millor, Sa Coma eller s’Illot.

 

Festes de Mare de Déu Trobada

Fejringen af Vor Frue af Laus er en religiøs fest, der afholdes hvert år i Sant Llorenç i august. Festlighederne indvies med et blomsteroffer til Jomfru Maria, efterfulgt af et fuldt program af religiøse og kulturelle begivenheder i løbet af dagen.

September

Turismefestival

I løbet af den sidste uge af september slår Son Servera og Sant Llorenç de Cardarssar sig sammen om at  arrangere en af ​​årets mest omfattende fester, Turismefestivalen. Overalt i områderne Son Servera, Sant Llorenç des Cardarssar, Cala Bona og Cala Millor, kan du se frem til et fuldt stablet program med sjove, kulturelle og smagfulde aktiviteter. På tapasruter kan du få unikke og lækre tapas og pinxos for næsten ingen penge, samt gratis tapas-smagninger på nogle af hotellerne og barerne. Der vil være en række sjove sportskonkurrencer og spil, såsom en beachvolley-turnering og den traditionelle catalanske mennesketårn-konkurrence. Der er også mulighed for at møde nogle af Mallorcas mest elskede traditioner, såsom de dansende giganter og fyrværkeri. Udstillinger og udvidede markeder, workshops, åbent hus arrangementer i Pula Golf og andre virksomheder indenfor turisme, og selvfølgelig en masse koncerter for at sætte stemningen. Det er en hel uge med bare sjove og gode tider, og et rigtig godt tidspunkt at besøge!

 

Festes de Santa Maria

Fejringen af Santa Maria i Sa Coma afholdes i løbet af den anden uge af september. Denne uge er dedikeret til lokalsamfundet i Sa Coma, med fællesspisninger, workshops, taler, familielege, danse osv.

December

Mercadet de Nadal

Fra anden uge af december oplyses Sant Llorenç i hyggelige lys og julepynt, når det årlige julemarked afholdes i hjertet af byen. Alle byens butikker bringer deres juleprodukter frem, mens bands spiller musik for at skabe den perfekte julestemning. Hvis du ikke har prøvet december og juletid i en landsby på Mallorca, bør du virkelig overveje at gøre det, fordi det er specielt.

Ofte Stillede Spørgsmål

Sant Llorenç des Cardassar ligger små 70 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 95 euro, og tager en lille times tid at køre.

Hvis du foretrækker en mere komfortabel transport, så overvej en privat minibustransfer med aircondition. Se mere og book her

Der er marked hver torsdag morgen i centrum af Sant Llorenç des Cardassar landsby.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 411, 412, 417

Flere lignende rejsemål på Mallorca