Søg
Close this search box.

Migjorn-regionen på Mallorca

Finca els Calderers, gammel herregård lavet om til etnologisk museum, i Sant Joan, Mallorca.

I denne artikel

Rejsemål i Migjorn regionen på Mallorca

Alquería Blanca

Alquería Blanca er vel nok et af Mallorcas mest ukendte rejsemål, som gør det til en mere eksklusiv følelse at komme hertil. Alquería Blanca er et oplagt rejsemål for jer der vil undslippe masseturisme, bo tæt på naturen og nyde stilheden i afsondrede omgivelser. Den lille landsby og tilhørende område ligger smukt gemt i klipperne over Mallorcas sydøstkyst, hvorfra den kigger ud over kysten samt over de grønbeklædte skråninger der sører ned til mere kendte områder som Cala d’Or og Portopetro. Alquería Blanca byder på ophold i charmerende rammer, på finca og agroturismo, hvor I bor i tro stil med Mallorcas ånd og sjæl, dog tilført moderne faciliteter. Den lille landsby tilbyder desuden et hyggeligt og stemningsfyld lille torv med en god håndfuld cafeer og barer, hvor lokale og gennemrejsende hygger sig sammen.

Arenal

Arenal er bedst kendt for sin strand, sine livlige nattetimer og sine mange sommeraktiviteter, og det er da også derfor at Arenal er så populært et rejsemål som det er. Men Arenal kan mere end blot strand og leben, det er et rejsemål der besøges året rundt af et bredt publikum. Mens højsæsonen gennem sommermånederne tiltrækker strandgæster og børnefamilier fra hele Europa, står vinter, forår og efterår i i sportens tegn i Arenal. Det alsidige og variede landskab der omslutter Arenal-kysten er perfekt til cykling, som virkelig er en populær sportsgren på disse kanter. Desuden er Arenal populært blandt golfspillere, der kan glæde sig til hele 4 udfordrende og flotte golfbaner indenfor blot 10 minutters kørsel. Sommerferien i Arenal byder foruden stranden, på aktiviteter som bl.a., badelandet Aqualand, formel 1 racerbanen, Forrestal Park udfordringsbane og minigolf.

Hoteller og aktiviteter i s’Arenal

Cala d’Or

Cala d’Or består af hele 7 smukke gyldne sandstrande, som ligger i skønne små bugter beskyttet af klipper der skærmer for vinde. Cala d’Or er en god og alsidig sommerferiedestination, som både par og børnefamilier kan glæde sig til at nyde og bruge. Byen er fuld af butikker, restauranter og barer, og den store lystbådehavn og marina gør aftener både hyggelige og romantiske, hvor de mange lys og vandoverfladen spiller sammen om at skabe en særlig atmosfære. Cala d’Or byder på hoteller i alle prisklasser og til alle formål, så leder I efter havudsigt, SPA eller voksenhotel, findes det i Cala d’Or. Golfspillere kan glæde sig til den utroligt smukke og udfordrende Vall d’Or golfbane blot 15 minutters kørsel fra selve byen, ligesom vandrere og cyklister kan nyde godt af de naturskønne omgivelser der omslutter det kuperede terræn.

Hoteller og aktiviteter i Cala d’Or

Cala Figuera

Cala Figuera er en malerisk lille fiskerihavn og bugt i Migjorn regionens sydøstlige hjørne, der har sin helt egen sjæl og charme. Cala Figuera har sit eget udtryk; de gamle hvidpudsede fiskerhuse med stedsegrønne skodder for vinduer og døre, det blågrønne klare vand der løber ned gennem den gamle havn samt de beskyttende klipper der holder vinde fra at passere ind – alt sammen er synonym med Cala Figuera. I den lille havneby finder I en række skønne små fiskerestauranter og fortovscafeer, der lægger scene til stemningsfyldte dags -og aftentimer, faktisk er Cala Figuera stadig en aktiv fiskeriby, så vil I nyde helt friskfanget fisk så er det stedet. Beliggenheden i Mallorcas sydøstlige hjørne gør, at I hver morgen kan stå op til den smukkeste solopgang når de første orange stråler breder sig over den glitrende havoverflade og oplyser den smukke havn. Cala Figuera er en voksendestination, det er for jer der ikke stiller store krav til overnatning, men derimod har fokus på at bruge naturen og områderne aktivt.

Cala Llombards

Cala Llombards er et stille villaområde på Migjorns og Mallorcas sydkyst, som ligger i afsondrede omgivelser væk fra turistdestinationer og andre kendte rejsemål. Cala Llombards er et rejsemål for jer der vil nyde stilheden og privatlivets fred, men stadig vil have adgang til smukke naturområder og aktivitetstilbud. Cala Llombards byder på leje af feriehuse og villaer, her er ingen hoteller og dermed ingen støj fra turister, dermed en fantastisk følelse af frihed og ro hvor batterierne kan lades op. Aktivitetstilbuddene i Cala Llombards byder på cykling, sejlture, vandring, dykning, strand og kulturoplevelser i de lokale områder.

Cala Santanyí

Cala Santanyí ligger i en smuk naturskøn bugt på Mallorcas sydkyst i isolerede omgivelser, blandt klipper, skove og havet. Cala Santanyí er et rejsemål for både par og småbørnsfamilier, der søger en afslappende feriebase. Cala Santanyí ligger mellem de to andre bugter hernede, Cala Llombards og Cala Figuera, men i modsætning til de andre to, er Cala Santanyí et mere udviklet ferieområde og dermed et mere alsidigt rejsemål, som tiltrækker et bredere publikum. Cala Santanyí byder på en skøn strand som ligger dybt i bugten, beskyttet fra vinde af høje grønbeklædte klipper, med blødt hvidt sant og pålads til at brede sig. Cala Santanyí har flere hoteller og lejligheder, som ligger ned til vandet og dermed mulighed for romantisk og smuk udsigt fra altanen.

Campos

Campos er det helt rigtige rejsemål for jer der virkelig vil opleve og mærke Mallorcas sande sjæl, samtidig med at I bor som adelige på nogle af områdets storslåede herregårde. Campos tilhører et af datidens rigeste områder i hele Europa, produktion af oksekød og mælk var nøglemarkeder for dette traditionelle landbrugsområde. De mange herregårde har efterladt en stor kulturarv i Campos, hvor flere af dem nu er konverteret og ombygget til hoteller, hvilket gør ophold her til en særlig autentisk oplevelse. Foruden luksus-herregårdsferie, er Campos desuden kendt for dens kyst, navnlig den enorme es Trenc strand, der med sine 2 km uberørt hvid sandstrand, er et populært besøgsmål blandt mallorcinere og turister der kommer hertil fra nær og fjern for at nyde denne perle.

olònia de Sant Jordi

Colònia de Sant Jordi er en mindre bade -og havneby, beliggende på Mallorcas sydligste punkt, i kommunen Ses Salines. Colònia de Sant Jordi tilbyder det bedste fra to verdener; Europas bedste strande og Mallorcas sande sjæl. Omkring Colònia de Sant Jordi ligger foruden de to skønne hvide sandstrande i selve byen, også den populære og store strand, es Trenc, samt en række mindre bugter. Bag havnebyen åbner de brede landdistrikter sig op for fysisk udfoldelse og eventyr, via de rolige landeveje der fører jer videre ind på øen. Colònia de Sant Jordi tilbyder både fincaferie, herregårdsferie, feriehuse, børnehoteller og voksenhoteller, altså et rejsemål der kan tilfredsstille stort set alle behov og lyster. Colònia de Sant Jordis lystbådehavn er omdrejningspunkt for størstedelen af bylivet, her finder i en god samling barer, restauranter og butikker, der lægger scene til stemningsfyldte dage og aftener.

Hoteller og aktiviteter i Colonia de Sant Jordi

Felanitx

Felanitx er et område med mange ansigter og tilbyder ferie i mange former. Felanitx ligger østligt i Migjorn-regionen og inkluderer foruden byen selv, også Costa del Pins, Portocolom og Cala Murada. Felanitx var frem til begyndelsen af 1900-tallet Mallorcas største vindistrikt, et område med en enorm kulturarv og historie, som har efterladt en stor samling spændende seværdigheder. Felanitx tilbyder ferie i afslappende og rolige rammer på agroturismo eller finca, hvor I bor i tro stil med Mallorcas ånd i rustikke og naturskønne omgivelser. Et særligt ophold i Felanitx er klosterophold på Santuari de Sant Salvador, som ligger på toppen af bjerget af samme navn i over 500 meters højde, at stå op til solopgang på dette kloster er et syn for guder. Felanitx har utroligt mange tilbud, både ophold og aktiviteter.

Llucmajor

Llucmajor er et større område i Migjorn-regionen, som foruden den store by også omfatter den populære badeby s’Arenal samt den lille bugt Cala Pi. Llucmajor er et oplagt rejsemål for jer, der søger et alsidigt område og et bredt katalog af aktivitetstilbud, heriblandt cykling, vandring, golf, tennis og naturligvis strande. Llucmajor byder indenfor på en masse vidunderlige hoteller, fincas, agroturismos og herregårde, der alle ligger spredt i de naturskønne omgivelser midt i naturens og Mallorcas sande ånd. Llucmajor er virkelig et alsidigt og spændende rejsemål, det er for jer der vil opleve, jer der vil smage og jer der vil føle. Selve Llucmajor er en skøn by, der bærer præg af et område med stor økonomisk og kulturel indflydelse, hvilket ses i de mange utroligt flotte palæer der pryder byens gader.

Hoteller og aktiviteter i Llucmajor

Portocolom

Portocolom er en charmerende havneby på Mallorcas østkyst, som til trods for at være blevet “moderniseret” stadig har bevaret sin autenticitet og sjæl. Havnepromenaden i Portocolom er flankeret af retsauranter og barer der ligger side om side, og giver havnen stemning gennem alle sommermånederne. Hver maj kan I desuden komme med til blæksprutte-festival i Portocolom, hvor en række restauranter deltager i festlighederne med demonstrationer og særlige menukort til særlige priser. Portocolom er primært et rejsemål for voksne, de fleste overnatningssteder og hoteller i området er målrettet et voksent publikum uden børnefaciliteter. Portocolom har et bredt udvalg af aktivitetstilbud i nærområdet, både sport og udflugter venter på jer af forskellige arter.

Portopetro

Portopetro er en sød og charmerende gammel fiske -og havneby, beliggende lige syd for det kendte rejsemål, Cala d’Or. Portopetro er et godt rejsemål til jer der søger en rolig destination i mere afsondrede omgivelser, men ikke for langt til aktivitetestilbud og restauranter, altså ikke helt isoleret. Hotellerne i Portopetro henvender sig til et voksent publikum, vælg bla. mellem det luksuriøse Blau Privilege SPA-hotel eller den autentiske agroturismo Na Martina, begge utroligt lækre overnatningssteder. I Portopetro er der ikke langt til eventyr og oplevelser i naturen, det er et populært område til bla. vandring, cykling og maritime aktiviteter, som åbner sig for jer indenfor få minutter. Golfere kan også glæde sig til den nærliggende Vall d’Or golfbane med sit berygtede og elskede hul 7. Langs havnefronten på den gamle marina i Portopetro finder I en god håndful restauranter, som serverer lækre egnsretter og kontinentale anretninger lavet på friske lokale råvarer, en oplagt mulighed for at smage bla. fisk og skalddyr. Portopetro skal I vælge for natur, sport og afslapning.

Santanyí

Santanyí, bedre kendt som den gule by, er en hyggelig og charmerende by med masser af tilbud for alle interesser. Santanyí er et rejsemål for jer der søger blandingen mellem udendørs aktiviteter, sport og lokal atmosfære, altså en alsidig feriedestination der byder på lidt af hvert. Santanyís beliggenhed i Mallorcas sydøstlige del, giver jer et bredt udvalg af skønne naturområder at dfolde jer i fysisk, bla. vandring, cykling og golf er populært her i området. Desuden har I let adgang til nogle af Mallorcas absolut smukkeste og mest maleriske bugter og naturstrande, gemt væk fra offentligheden og masseturismen. I hjertet af Santanyís hyggelige by finder I det altid stemningsfyldte centrale bytorv ved kirken, hvor restauranter og barer lægger scene til et fantastisk leben fyldt med lokale stamgæster og turister.

Hoteller og aktiviteter i Santanyí

Seværdigheder i Migjorn-regionen

Mondragó

Mondragó er en smuk naturpark beliggende i Migjorn og Mallorcas mest sydøstlige hjørne. Mondragó er et oplagt og meget besøgsværdigt sted for både naturelskere og strandgæster, den paradis-lignende park former sig rundt om to smukke hvide sandstrande med krystalklart lavt vand.

Santuari de Sant Salvador

Sant Salvador klosteret ligger på en bjergtop udenfor byen Felanitx, i hele 510 meters højde over havets overflade. Udsigten fra toppen af bjerget alene, gør Sant Salvador klosteret til et værdigt besøgsmål, og når I overnatter heroppe, kan I glæde jer til en gudsbenådet solopgang over Mallorcas østkyst, som ingen ord kan beskrive.

Cabrera

Øen og naturparken Illa sa Cabrera, byder sammen med Mondragó-parken, på Migjorn-regionens smukkeste natur. Cabrera har en lang historie bag sig, bla. som fængselsø, hvilket den fascinerende borg, Castell de Cabrera vidner om. Tag med på en sanselig oplevelsestur, hvor I kommer helt tæt på middelhavsregionens mest uberørte natur og vilde dyreliv. I kan også glæde jer til en skøn sejltur fra havnen i Colònia de Sant Jordi, som bla. også byder på en tur ind i den mystikfylde blå grotte på vejen, inden I sejler ind i bugten og lægger til ved molen på Cabrera.

Capocorp Vell

Besøg Capocorp Vell, og gå på opdagelse i Mallorcas unikke forhistorie. Dette er udgravningerne af en hel landsby fra bronzealderen, hvor en af øens mest markante og velbevarede talatioter står. Som I bevæger jer rundt mellem de mange imponerende fund, lærer I om livet på de baleariske øer; hvordan man boede, jagtede, forsvarede, begravede og byggede.

Kunstmiddag på es Revellar Art Resort

Kombiner interessen for kunst med smagen af Mallorca, når es Revellar inviterer indenfor til Art Night på det imponerende resort i Campos. Glæd jer til en fantastisk aften, der start med velkomstdrinks, efterfuldt af 2 timers rundvisning blandt de mange spektakulære værker samlet på dette magiske sted. Efter rundvisningen er der dækket op til skøn middag i restauranten, hvor der serveres innovative anretninger lavet på lokale råvarer. Art Night på es Revellar er en unik og anderledes oplevelse for voksne.

Es Trenc stranden og Salobral

Der er hele 3 gode grunde til at besøge det store område hernede på Mallorcas sydkyst; strand, natur og salt. Den 2 km brede sandstrand, es Trenc, er Migjorn-regionens største strand, en helt uberørt strækning af blødt hvidt sand og klart lavt vand. Bag es Trenc-stranden finder I det enorme vådområde, el Salobral, hvor bl.a. fugleobservatører og vandrere kan glæde sig til at gå på opdagelse. Salobral er samtidig kilden til det salt der produceres hernede i lokalområdet, på fabrikken, Flor de Sal d’es Trenc. Netop saltfabrikken er fuldender turen på Mallorcas sydkyst, med en særlig oplevelse, hvor I kommer med på rundtur og ser hvordan saltet indsamles, forarbejdes og fremstilles. Efter rundvisningen har I mulighed for at shoppe de mange spændende saltprodukter i fabrikkens delikatessebutik.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca