Tag på opdagelse i Mallorcas næststørste vådområde og saltmine, el Salobral de Campos

natur mallorca salt fugle salobrar campos

[su_button url=”https://goo.gl/maps/TVAgqGUPaCx” target=”blank” style=”soft” background=”#0de2ab” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: location-arrow” icon_color=”#ecebeb” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″ rel=”nofollow”]Rutevejledning[/su_button]

Bag klitterne ved stranden syd for de rurale landsbyer, Campos og Ses Salines, ligger Mallorcas næststørste vådområde, El Salobral de Campos, der istørrelsesmæssigt kun er overgået af naturområdet Parc Natural de S’Albufera, som ligger ved Port d’ Alcúdia og Playa de Muro, på Mallorcas populære nordkyst.

El Salobral er dannet af en masse saltvandskanaler, der alle er forbundet med hinanden og ebber ud ved stranden, Es Trenc. Lige siden de første skibe lagde til ved Es Trenc og civilisationen i Campos begyndte, har El Salobrar fungeret som kilde til at udvinde salt fra.

Dette enorme økosystem er hjemsted for en bred vifte af vegetation samt dyreliv, her findes faktisk mere end 170 forskellige arter på de godt 1500 hektarer som området omfatter.

Vegetationen du møder i El Salobral, er særligt tilpasset middelhavets klima med det saltholdige miljø og jord hernede, du kan blandt andet opleve salturt, tamarisk, søfennikel, flere siv-arter, zamarrilla.

Salturten fra El Salobral, bruges blandt andet som hovedingrediens i hjemmelavet håndsæbe, som menes at have en særlig lindrende effekt.

El Salobral er også hjem til en række fascinerende trækfugle, blandt andet gulbenede middelhavs-sølvmåge. Dette sted rummer så meget liv og ro, at det er et must for en hver naturelsker at besøge.

Besøg på saltfabrikken, Flor de sal d’es Trenc

rundvisning og besøg på Mallorcas største saltfabrik i Campos

Besøg den hyggelige og interessante saltfabrik ved el Salobral, Flor de sal d’es Trenc, for rundvisning og fortælling om fremstilling af salt

Ved siden af El Salobral vådområdet, ligger saltfabrikken, Flor de sal d’es Trenc, hvor du kan komme med på flere daglige rundvisninger der giver stort indblik i hvordan salt og saltprodukter fremstilles her. Det er en spændende og lærerig oplevelse

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?