Søg
Close this search box.

El Salobral

Saltminerne ved el Salobrar i Ses Salines på Mallorca, som også er et elsket naturreservat hvor man spotter fugle.

Bag klitterne ved stranden syd for de rurale landsbyer, Campos og Ses Salines, ligger Mallorcas næststørste vådområde, El Salobral de Campos, der istørrelsesmæssigt kun er overgået af naturområdet Parc Natural de S’Albufera, som ligger ved Port d’ Alcúdia og Playa de Muro, på Mallorcas populære nordkyst.

El Salobral er dannet af en masse saltvandskanaler, der alle er forbundet med hinanden og ebber ud ved stranden, Es Trenc. Lige siden de første skibe lagde til ved Es Trenc og civilisationen i Campos begyndte, har El Salobrar fungeret som kilde til at udvinde salt fra.

Dette enorme økosystem er hjemsted for en bred vifte af vegetation samt dyreliv, her findes faktisk mere end 170 forskellige arter på de godt 1500 hektarer som området omfatter.

Vegetationen du møder i El Salobral, er særligt tilpasset middelhavets klima med det saltholdige miljø og jord hernede, du kan blandt andet opleve salturt, tamarisk, søfennikel, flere siv-arter, zamarrilla.

Salturten fra El Salobral, bruges blandt andet som hovedingrediens i hjemmelavet håndsæbe, som menes at have en særlig lindrende effekt.

El Salobral er også hjem til en række fascinerende trækfugle, blandt andet gulbenede middelhavs-sølvmåge. Dette sted rummer så meget liv og ro, at det er et must for en hver naturelsker at besøge.

Besøg på saltfabrikken, Flor de sal d’es Trenc

Ved siden af El Salobral vådområdet, ligger saltfabrikken, Flor de sal d’es Trenc, hvor du kan komme med på flere daglige rundvisninger der giver stort indblik i hvordan salt og saltprodukter fremstilles her. Det er en spændende og lærerig oplevelse

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere smukke naturområder du skal opleve på Mallorca