Søg
Close this search box.

Puig de Crist Rei & El Telégrafo Óptico

Tilføj din overskrift her

På vejen ud af landsbyen Selva, hjemsted for talrige herregårdsferietilbud, forbi de mange olivenplantager der pryder landskabet – og ind i skovområderne på bjergskråningen, finder du i den enestående natur det gamle vagt- og kommunikationstårn, El Telégrafo Óptico, der hører til Selva.

Tårnet er bygget på toppen af bakken ‘Puig de Christ Rei’, som har sit navn efter det tidligere kapel Ermita de Christ Rei, der lå her. Ruinerne af kapellet er her stadig.

El Telégrafo Óptico er bygget i midten af det 18. århundrede og blev benyttet til at kommunikere med vagtposterne i blandt andet Alcúdia, på den nordlige kyst. Fra Alcúdia sendte vagttårnene røgsignaler og hejste flag, når fjendtlige skibe blev spottet i farvandet ud for kysten. På den måde kunne man mobilisere armerede styrker fra hele øen, til kystområderne for at forsvare.

Yderligere to af disse runde vagttårne kan findes ikke langt fra Selva, nær byen Campanet i flot stand. Alle tårne er i dag en del af den historiske kulturarv på Mallorca.

 

Flere smukke steder på Mallorca