Puig de Crist Rei & El Telégrafo Óptico

Om

På vejen ud af landsbyen Selva, hjemsted for talrige herregårdsferietilbud, forbi de mange olivenplantager der pryder landskabet – og ind i skovområderne på bjergskråningen, finder du i den enestående natur det gamle vagt- og kommunikationstårn, El Telégrafo Óptico, der hører til Selva.

Tårnet er bygget på toppen af bakken ‘Puig de Christ Rei’, som har sit navn efter det tidligere kapel Ermita de Christ Rei, der lå her. Ruinerne af kapellet er her stadig.

El Telégrafo Óptico er bygget i midten af det 18. århundrede og blev benyttet til at kommunikere med vagtposterne i blandt andet Alcúdia, på den nordlige kyst. Fra Alcúdia sendte vagttårnene røgsignaler og hejste flag, når fjendtlige skibe blev spottet i farvandet ud for kysten. På den måde kunne man mobilisere armerede styrker fra hele øen, til kystområderne for at forsvare.

Yderligere to af disse runde vagttårne kan findes ikke langt fra Selva, nær byen Campanet i flot stand. Alle tårne er i dag en del af den historiske kulturarv på Mallorca.

Hvor

Selva

Selva ligger smukt mellem Mallorcas mange rurale landskaber og de dramatiske Tramuntana-bjerge – faktisk kalder nogle mennesker Selva for ‘porten til Tramuntana’.Selva byder foruden den skønne natur, også på en håndfuld små seværdigheder værd at tage med, såsom Sant Llorenc kirken og ruinerne af Sant Crist kapellet. I Selva kan du foruden det ugentlige marked også opleve når de lokale skikke og traditioner fejres ved byens mange årlige begivenheder, bla. krydderifestivalen i efteråret. Selva er et oplagt rejsemål for cyklister, vandrere og selvarrangerende feriegæster, et område uden for meget turisme i naturskønne omgivelser.

Selva ophold, seværdigheder og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Selva

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere gamle vagttårne på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?