Deià, et område af naturlig charme og skønhed i Tramuntana

Bedste overnatningstilbud i Deià

Hoteller i Deià

Hotellerne i Deià byder på luksus ud over det sædvanlige. I Deià ved de, at folk kommer hertil for at lade sig forkæle af byens smukke omgivelser og udforske dem grundigt. Derfor er det vigtigt at have de helt rigtige faciliteter og mad klar, når kroppen skal lades helt op.Booking.com

Autentisk rustikt hotel i Deia

Hotel Des Puig ***

Hotel Des Puig tilbyder en skøn beliggenhed direkte på bjergskråningerne med enestående udsigt over den grønne frodige dal. Hotellet har til huse i en rustik finca, indrettet efter mallorcinske traditioner og tilsat moderne faciliteter, som giver det en perfekt blanding af autenticitisme og luksuriøs afslapning.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Hotel Es Moli med havudsigt i Deia

Es Molí ****

Es Molí tilbyder en helt unik og romantisk beliggenhed med panoramaudsigt over den betagende kystlinje ved Deià. Es Molís restaurant på den store terrasse er det perfekte sted at nyde en dejlig middag, mens den fortryllende udsigt indtages. Hotellet er udstyret med alle tænkelige faciliteter, så opholdet her bliver gennemført.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Luksushotel i Deia

Belmond La Residencia *****

Oplev den ultimative følelse af luksus med et ophold her i Richard Bransons tidligere palæ, som nu er omdannet til Deiàs største luksushotel. Et ophold på La Residencia er for jer der ønsker selvforkælelse og afslapning i romantiske rammer.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Seværdigheder omkring Deià

Næsten uagtet hvor dit interessefelt befinder sig, vil Deià med sikkerhed skabe overraskende reaktioner i dig. De betagende omgivelser, der gennem tiden har fascineret og inspireret navne som Robert Graves og Richard Branson, kan nu blive dine til at indtage.

Særligt er besøg ude på Son Marroig, ved bugten Sa Foradada, et meget populært besøgsmål, hvor du vil opleve fred i sjælen og enestående udsigt over Middelhavet.

Aktiviteter i og omkring Deià

Strande omkring Deià

Stranden i bugten ved Deià, kaldes helt naturligt for Cala Deià. Men Cala Deià er ikke det eneste sted i området, hvor du kan dyppe tæerne. Tag turen til fods eller cykel til den postkort lignende lille landsby, Llucalcari, hvor en lagune med krystalklart vand venter dig. Her rinder også en naturlig kilde fra bjergene ud, som falder i et mudderbad, som har beroligende effekt på krop og sind.


Indkøb og shopping i Deià

Mens mulighederne for indkøb er meget begrænsede i Deià, ligger byen Sóller heldigvis ikke mere end 20 minutters tid herfra, med buslinie 210. I Deià finder du naturligvis små købmandsforretninger til at dække basale behov, da Deià jo også er et populært område for private ejendomme. Her er lokale tøjbutikker, der handler med alt fra kendte mærkevarer til lokalt designet modetøj, der sikrer en trendy stil året rundt.

Kunstinteresserede vil finde rigeligt at studere nærmere på, da den lille Deià er hjem for mere end 12 kunstgallerier.

Info om Deià

Navnet på Deia (eller Deya) kommer fra den mauriske erobring af Mallorca, tilbage i det 10.-13. århundrede. Muslimerne kaldte området “Ad-Daya”, som ganske simpelt betyder “landsby”.

Det var maurerne, der skabte de terrasserede vandingssystemer, kaldet ‘Majades‘, hvilke tillod at dyrke jorden på de stejle bjergskråninger. Oliventræer blomstrede i højder af 600 meter og den dag i dag, dækker de stadig meget af bjergskråningerne over Deià, som giver byen en særlig karakteristik og charme.

Den engelske digter og romanforfatter, Robert Graves, var en af de første udlændinge til at bosætte sig i landsbyen med Laura Riding, hvorfra de sammen drev trykkeriet og forlaget, Seizin Press i 1930’erne. Graves vendte tilbage efter krigen og forblev i Deià indtil sin død i 1985. Han brugte byen som ramme for mange af hans historier, herunder den historiske roman Hercules min Shipmate. Hans hus er nu et museum, åbent for offentligheden.

Anaïs Nin besøgte landsbyen i 1920’erne, hvor hun skrev flere noveller der tog deres udgangspunkt i Cala Deià. Den spanske forfatter Carme Riera, skrev for nylig en novelle om netop Nins noveller. Byen er også den unavngivne destination for den uruguayanske forfatter, Cristina Peri Rossis “The Ship of Fools”.

Gennem de sidste 20 år, er antallet af forfattere blevet overskygget af musikere og folk indenfor denne branche, der har slået deres folder i Deiá. Richard Branson har købt luksusejendom i byen og flere stjerner har ofte spillet på den lokale bar, Sa Fonda. Her kan nævnes Kevin Ayers, Robert Wyatt, David Allen. Mick Jagger, Mark Knopfler, Mike Oldfield og Caroline Corr. Meget af Fionn Regans tredje studiealbum, “100 Acres af Sycamore” blev inspireret af hans tid i Deia.

Der er ingen tvivl om, hvorfor Deiá kaldes kunstnernes by – måske er du det nye navn i Deiá?

Deiàs beliggenhed

Deià ligger i et af de vel nok smukkeste områder på Mallorca, på de stedsegrønne bjergskråninger med det safirblå vand for foden. Byen er desuden let tilgængelig via de anlagte asfaltveje der snor sig på siden af bjergene. Nabobyerne er Sóller, Port de Sóller, Valldemossa og Banyalbufar, alle lige så smukke og skønne områder for en romantisk ferie.

Rejsemål og ophold i Tramuntana

Tramuntana byder på mange skønne rejsemål, både romantiske, smukke og tæt på naturen. Alle rejsemål i Tramuntana er beliggende i maleriske omgivelser, som giver jeres ophold den ekstra dimenssion der fuldender en en afslappende ferie.
Læs mere om Tramuntana

 

Ferie i Andratx i Tramuntana på MallorcaAndratx

Andratx er en skøn og historisk middelalderby beliggende i en grøn dal ca. 5-7 km fra Port d’Andratx. Andratx’ gamle bydel er præget af de mange enorme herregårde og befæstede bygninger, der stadig står som eksempel på hvor udsat området har været gennem tiden, og gør byen til et slags open-air museum. Ferie og ophold i Andratx skal netop nydes på herregård, i rustikke og dybt charmerende rammer, hvor der er fokus på god mad og afslappende moderne faciliteter.

 

Ophold i Banyalbufar Tramuntana MallorcaBanyalbufar

Banyalbufar er smukt beliggende på bjergskråningerne ud til kysten på Tramuntanabjergenes vestlige side. Banyalbufar er et oplagt valg af rejsemål til jer der ønsker en fredelig base, maleriske omgivelser og lokal charme. Banyalbufar er hjemsted for nogle lækre og hyggelige lokale spisesteder, hvor maden er lavet med sjæl og lokale råvarer. Overnatningstilbuddene i Banyalbufar består af små hoteller der har til huse i historiske bygninger fra middelalderen. Læs om Banyalbufar

Bunyola er et rejsemål i TramuntanaBunyola

Bunyola ligger blot 20 minutters kørsel fra Palma, alligevel så langt væk fra alt der hedder bystøj og hektik. Bunyola er oplagt til ferie i naturskønne omgivelser, men med let adgang til mange tilbud og andre områder. I Bunyola har I mulighed for at opleve nogle af øens flotteste bygninger, komme til verdenskendt dinnershow, køre med veterantog, besøge markedet og nyde den maleriske skønne natur mens I slapper af ved poolen eller i en smuk have. Læs om Bunyola

 

rejse til Cala Sant Vicenç i TramuntanaCala Sant Vicenc

Cala Sant Vicenc ligger i naturskønne næsten uberørte isolerede omgivelser på Tramuntanas nordvestlige side. Cala Sant Vicenc ligger beskyttet mellem høje dramatiske klippevægge, der holder vinde væk fra strandene og hotellernes altaner. Cala Sant vicenc ligger 10 minutters kørsel fra Pollenca og Port de pollenca, hvor der venter masser af seværdigheder, lækre spisesteder og stemningsfyldte gader. Ophold og overnatningstilbud i Cala Sant Vicenc består af lækre hoteller med havudsigt og feriehuse, oplagt til ferie med både afslapning og aktiviteter. Cala Sant Vicenc

 

Camp de Mar i TramuntanaCamp de Mar

Camp de Mar er beliggende i en smuk lille bugt for foden af Tramuntanabjergene på Mallorcas sydvestkyst, bestyttet mod vinde fra de høje klipper der omslutter området. Camp de Mar byder på dejlige strande, lækre hoteller og god beliggenhed tæt på vejnet og oplevelser. Golf, dykning, cykling og strandaktiviteter er populært i Camp de Mar, her er masser af tage sig til for at fuldende en perfekt ferie med sine nærmeste. Camp de Mar ligger mellem Port d’Andratx og Peguera. Camp de Mar

 

 

Escorca og Lluc i TramuntanabjergeneEscorca

Escorca er Tramuntanas hellige centrum, her ligger nemlig et af Europas største klostre og klosterskoler, Santuari de Lluc. Escorca byder på en utrolig smuk og uberørt natur, oplagt til vandreferie eller afslapning i total afsondring. Escorca er virkelig et sted hvor man kan høre stilheden i den friske rene bjergluft. Læs om ophold i Escorca

 

 

Esporles er et smukt område i TramuntanaEsporles

Esporles er en by og et område der har utroligt meget at byde på, både i forhold til kultur, aktiviteter og seværdigheder. Besøg bla. den imponerende La Granja herregård og museum, det gamle Maristel-kloster, gå på vandretur i den uberørte natur og kom med til Europas største festival for søde sager. Læs om ophold i Esporles

 

 

Cala Estellencs strand i TramuntanaEstellencs

Estellencs er en sød lille middelalderby beliggende på bjergskråningerne over Tramuntanabjergenes uspolerede kystlinje. Estellencs er et godt rejsemål for jer, der vil mærke den lokale atmosfære og have direkte adgang til de mange vandreruter og bjergveje. Estellencs byder desuden på en skøn lille naturstrand, hvor der er mulighed for at tage en dukkert og nyde en gang solbadning i fred og ro. Læs om ophold i Estellencs

 

Formentor i Tramuntana bjergeneFormentor

Formentor er Tramuntanas og Mallorcas nordligste rejsemål. Formentor er en halvø der nyder en isoleret og afsides beliggenhed, omgivet af uberørt natur med med gode vejforbindelser til restaen af øen. Formentor har blot ét hotel, et skønt luksushotel beliggende på klipperne over den rolige bugt, Cala Formentor. Hotellet var Mallorcas første luksushotel og har været elsket af bla. Winston Churchill og Audrey Hepburn. Læs om ophold på Formentor

 

Fornalutx er en smuk by i TramuntanaFornalutx

Fornalutx er Mallorcas smukkeste landsby. Den lille landsby ligger som malet ind i den frodige dal fyldt med citrustræer og olivenlunde, med dens fine rustikke huse med grønne skodder og blomster foran, som giver gaderne deres maleriske udseende. Fornalutx byder på skønne finca hoteller med udsigt over den grønne dal, samt masser aktivitetstilbud for vandrere og cyklister. Læs om ophold i Fornalutx

 

Galilea er en by på bjergskråningerne af TramuntanaGalilea

Galilea er et rejsemål for jer der foretrækker at leje feriehus i rolige og smukke omgivelser. Galilea er en lille landsby på bjergskråningerne, med skøn udsigt over Mallorcas sydvestkyst, man kan høre stilheden heroppe mens man nyder den rene bjergluft. Galilea byder desuden på en lille håndfuld lokale spisesteder, populære for deres tapas. Læs mere om ophold i Galilea

 

 

Hotel i Magaluf ved strandMagaluf

Magaluf er kendt som Europas største festby, der hvert år tiltrækker millioner af unge mennesker til party i gaderne. Men Magaluf er heldigvis mere end blot fest og farver, det er også lækre hoteller lige ved stranden og masser aktivitetstilbud for unge og børnefamilier, bla. forlystelsesparker, badeland og delfinshows. Find hotel i Magaluf

 

 

Hotel med havudsigt i Llucalcari i TramuntanaLlucalcari

Den lille landsby med blot 20 indbyggere og kun 1 hotel, er et eksklusivt og romantisk rejsemål for par der vil nyde hinanden i smukke omgivelser. Llucalcari ligger på bjergskråningerne ved kysten ud for Deià, og det lækre SPa & Wellnesshotel ligger med smuk havudsigt og bjergene i baggrunden, en virkelig romantisk scene. Læs om ophold i Llucalcari

 

 

Hotel i Orient, TramuntanaOrient

Orient er en idyllerisk og malerisk dal beliggende dybt i Tramuntanabjergene, hvor fred og hvile troner overalt. Ophold i Orient byder på luksus i autentiske rammer i nogle af de historiske fincas og herregårde der har præget området gennem tiden. Orient er oplagt til et ophold hvor der er mulighed for både fysisk udfoldelse og ren afslapning. Læs om ophold og overnatning i Orient

 

 

Palmanova strand i Tramuntanaregionen på MallorcaPalmanova

Palmanova er en alsidig feriedestionation beliggende i Palmabugten for foden af Tramuntana. Palmanova er bygget til turisme og glade feriestunder med familien, og med 3 hvide rene sandstrande, er det ikke så underligt at dette er et populært rejsemål for familier og par. Palmanova byder på en masse varierede spisesteder, et livligt byliv med stemningsfyldte barer samt en masse aktivitetstilbud for alle aldre. I Palmanova kan I tage i Marineland og se delfiner, badeland med vandrutsjebaner, spille minigolf og selvfølgelig masser strandaktiviteter. Palmanova finder I lækre nye hoteller i alle prisklasser, her er god mulighed for at få værelse med havudsigt og slappe af i moderne lækre rammer. Rejse til Palmanova

 

 

 

Peguera er et dejligt rejsemål i Tramuntana på MallorcaPeguera

Peguera ligger på Mallorcas sydvestkyst og er populært blandt cyklister. Peguera består af to områder; Peguera selv og Cala Fornells, hvor sidste er en afsidesbeliggende lille bugt væk fra det til tider hektiske turistliv. Peguera selv er et livligt område, der byder på lidt af det hele, både lækre strande, mange spisesteder, barer og restauranter. Hoteller og overnatningstilbud i Peguera varierer meget, men der er gode muligheder for at få hotel med havudsigt og god beliggenhed i byen. Læs om ophold og overnatningstilbud i Peguera

 

Ferie i Pollença i TramuntanaPollença

Pollença er en charmerende by med masser sjæl og hjerte, smukt beliggende i Tramuntanabjergenes nordlige ende. Pollença har utroligt mange tilbud, både i forhold til overnatning, aktiviteter, sport og udflugter. Overnatning byder på både luksusophold, charmerende boutique hoteller i byen og agroturismos på bjergsiderne. Pollença har desuden en bred vifte af spisesteder, med både lokale specialiteter og internationale anretning. I området finder I masser kulturelle tilbud, seværdigheder og udflugtsmål. Sport er stort i Pollença, hvor både golf, vandring, cykling og sejlads er populært. Læs om ophold og overnatningstilbud i Pollença

Rejse til Port Andratx i TramuntanaPort d’Andratx

Port d’Andratx er den luksuriøse havneby beliggende i en smuk bugt for foden af Tramuntanabjergene, godt 5 km fra Andratx’ gamle bydel. Port d’Andratx er et romantisk og eksklusivt rejsemål, her er blot enkelte overnatningstilbud, til gengæld en intim følelse samt en masse lækre restauranter og spisesteder ved havnefronten. Port d’Andratx ligger godt placeret i forhold til vejnettet, som gør det enkelt og bekvemt at komme på eventyr samt nå de mange aktivitetstilbud i nærheden. Omkring Port d’Andratx ligger bla. en af Mallorcas smukkeste golfbaner, Golf d’Andratx, den skønne lille uberørte strand, Cala Llamp, samt Barbara Weils kunstgaller. Læs mere om ophold i den eksklusive havneby

 

Port de Pollença i TramuntanabjergenePort de Pollença

Port de Pollença er en smuk og livlig havneby med to skønne strandområder, beliggende i en smuk bugt for foden af Tramuntanabjergene og halvøen Cap de Formentor. Port de Pollença er kendt og elsket for dens havne -og strandpromenade, The Pine Walk, hvor fyrretræer står på parade og danner en smuk scene for cyklister og løbere. På samme promenade ligger også barer og restauranter side om side, som fyldes op hver dag af glade feriegæster. Læs om ophold og overnatningstilbud i Port de Pollença

 

Den maleriske havneby Port de Sóller i TramuntanaPort de Sóller

Port de Sóller er en maleriske og charmerende havneby, beliggende i en naturskøn bugt på Tramuntanabjergenes vestlige kyst. Port de Sóller er et godt rejsemål for jer, der ønsker et bredt udvalg af lækre restauranter, mange aktivitetstilbud og mulighed for at komme på eventyr. Port de Sóller byder desuden på en række spændende og romantiske hoteller med skønne beliggenheder på bjergskråningerne med betagende udsigt over havnen og bugten. Rejse til Port de Sóller

 

Luksusophold i Portals Nous i Tramuntana tæt på PalmaPortals Nous

Portals Nous er ligesom Port d’Andratx, et rejsemål forbeholdt voksne. Området er relativt nybygget, her ligger nogle af de lækreste og mest luksuriøse hoteller i Palmabugten, hvor I er sikre på romantik, afslapning og selvforkælelse, prøv bla. det splinternye Portals Hills Boutique Hotel eller designhotellet Grand Portals Nous. I den lille havneby finder I desuden en håndfuld lækre restauranter, heriblandt et par michellin-restauranter. Læs om ophold og luksushotel i Portals Nous

 

Sant Elm er en charmerende lille havneby i TramuntanaSant Elm

Sant Elm er en charmerende lille havneby, der delvist stadig lever af fiskeri. Sant Elm ligger isoleret for foden af Tramuntana, i Mallorcas mest sydvestlige hjørne. Sant Elm er et oplagt valg til jer der søger et både smukt og roligt rejsemål, men ikke vil undvære restauranter, butikker og andre bekvemmeligheder i nærheden. Sant Elm er godt til småbørnsfamilier og par, der ønsker afslapning, god mad og romantisk solnedgang. Læs om ophold i Sant Elm

 

hoteller i Santa Ponça i TramuntanaregionenSanta Ponça

Santa Ponça er en alsidig og relativt nyudviklet feriedestination beliggende på Mallorcas dejlige sydvestkyst. Santa Ponça byder på et væld af aktiviteter for hele familien, både dykning, golf, sejlture, badeland, gokarting, tovbaner, wellness og selvfølgelig strande. Santa Ponças mange nye hoteller beliggende på klipperne over bugten gør området ekstra lækkert, her er udsigt fra stort set alle altaner. Læs mere om ophold og overnatningstilbud i Santa Ponça

 

Ferie i Sóller i TramuntanaSóller

Sóller er det oplagte valg til en ferie med aktiviteter, udflugter, afslapning og kulturelle oplevelser. Sóller ligger i Mallorcas mest frodige område, dybt i Tramuntanabjergene, omgivet af oliven, citron -og appelsintræer, som skaber et helt særlig atmosfære og sanselig luft. I hjertet af Sóller finder I en række lækre og hyggelige spisesteder, en samling imponerende seværdigheder samt nogle romantiske hoteller der med garanti vil fuldende en skøn ferie. Læs mere om ophold i Sóller

 

Ophold i Valldemossa i TramuntanaValldemossa

Valldemossa er en af Tramuntanas mest charmerende landsbyer, fyldt med historiske bygninger og stemningsfyldte gader. Valldemossa er smukt beliggende på flere plateau på bjergskråningerne, hvorfra I kan nyde en betagende og malerisk udsigt over den grønne dal. Valldemossa byder på en masse hyggelige spisesteder og overnatningstilbud i skønne rolige rammer med direkte kontakt til naturen. Læs om ophold og movernatningstilbud i Valldemossa

Billeder fra Deià

museum mellem valldemossa deia son marroig
udsigten fra balkonen son marriog over bjergskrænterne havet
son marroigs berømte marmorpavillion deia mallorca
toppen deia mallorca kirkegaard bakke
kirke kirkegaard deia mallorca
deia ferie mallorcas bjerge
vejret deia sol varme året rundt
tilbud luksushotel deia mallorca
lækker ferielejlighed deia mallorca balkon udsigt
mallorcas bjerge byen deia
hotel kun for voksne i llucalcari ved deia
restauranten fra natportieren i cala deia på mallorca

Vejrudsigt og prognose for Deià

DEIÀ Vejrudsigt

Læs mere om klima og vejret

Restauranter i Deià

Deià er hjemsted for nogle af øens top restauranter og landsbyen har tendens til, at tiltrække et kræsent publikum.

Michelin-restauranten Es Raco D’es Teix, har en fantastisk beliggenhed over landsbyen og tilbyder et moderne dog klassisk middelhavskøkken. El Olivio, som er restauranten der tilhører Hotel La Residencia, byder en luksuriøs atmosfære og serverer en fantastisk gastronomisk oplevelse.

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?