Søg
Close this search box.

Son Ramis

I bydelen Son Ramis i Llubí kan du opleve den lille landsbys første bygninger som tilhørte adelen

Llubí er en meget traditionsrig lille landsby, hvor seværdighederne ikke just står i kø. Men finder man landlivet og den rurale atmosfære herude charmerende, vil man måske også sætte mere pris på historierne der gemmer sig i detaljerne.

Bygningerne i landsbyerne på Mallorca er ofte dem, der fortæller de bedste historier om byernes tilblivelse og hvilke kaster der har domineret områderne.

Son Ramis repræsenterer den ældste bydel af Llubí. De snævre små gader og stræder, der snor sig forbi rækker af traditionelle rustikke huse, giver et klart præg af at dette må have været begyndelsen på en by.

I gaderne Carrer del Born og Passeig de la Riba, fremhæver vi stenkorset Son Ramis, dateret tilbage til år 1686. Korset står på en ottekantet fod med rund stilk, men det interessante er billederne på korset af Jesus Kristus og Jomfru Maria samt Ramis våbenskjoldet.

I huset kendt som ‘Can Bo’ ( Carrer de sa Costa 80), har man bevaret Ramis-familiens våbenskjold. Dette kan have været Ramis-familiens andet hjem, som har givet navn til kvarteret. Huset kendt som Can Ramis, er beliggende i gaden Carrer des Born og har to etager samt en smuk døråbning med halvcirkelformet bue.

Fleremonumenter og vartegn på Mallorca