Plaça Fray Junipero Serra

placa junipero serra er det centrale torv i petra mallorca
Om

Nyd en forfriskning på Petras centrale torv, Plaça Fray Junipero Serra

Plaça Fray Junipero Serra er den hyggelige plads central i Petra by, dedikeret til den berømte missionær, fader Junípero Serra.

Pladsen blev dedikeret til Fray Junípero Serra i 1892, hvor også de nuværende palmetræer blev plantet og bænkene omkring sat. Netop bænkene omkring palmerne på pladsen, er bygget med sten fra dele af Convent de Sant Bernadí, som Fray Junípero Serra var stærkt tilknyttet til og hvorfra han modtog sin religiøse uddannelse.

I 1913, 200 års jubilæet for Fray Junípero Serras fødsel, blev skulpturen af ham udført af William Galmés – piedestalen er bygget af Santanyí sten.

I 2013, 300 år efter hans fødsel, blev pladsen igen renoveret og man har plantet de smukke morbærtræer omkring palmerne.

Hvor

Petra

Petra er indbegrebet af en pastoral landsby, hvor religion og ydmyghed har sat sine klare spor i den lokale kulturarv. Ikke desto mindre er Petra kendt som en af de mest charmerende landsbyer i regionen Pla de Mallorca, som er hjemsted for de fleste af øens landbrugssamfund. I Petra kan du bla. glæde dig til frokost eller aftensmad på Es Celler, hvor folk gerne står i kø i timevis, du kan også glæde dig til at se det kendte bjergkloster og kirke, Santuari de Bonany, samt den enorme sognekirke og husmuseet for den kendte præst Junipero Serra der mistede livet i Californien. Omkring byens centrale torveplads finder du en håndfuld barer der dagligt samler lokale og turister i en livlig og hyggelig atmosfære under solen. Petra er også et populært sted at gøre ophold på ferien, bla. på en af områdets skønne og charmerende agroturismos som er blevet populære i takt med en stigende interesse for cykling og ophold væk fra de mere turistede områder.

Petra seværdigheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Petra

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere monumenter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?