Søg
Close this search box.

Statue af Kong Jaume I Erobreren

Statue af Jaume Erobreren, på Placa Espanya, i Palma city på Mallorca.

Monument og statue til ære for Kong Jaume I Erobreren på Placa Espanyol i hjertet af Palma

I september 1229, går Kong Jaume I af Aragonien i land ved stranden i Santa Ponca, på Mallorcas sydvestkyst. Assisteret af sine riddere og med sine 11.000 soldater og 300 heste er mission klar; Mallorca skal erobrers fra den mauriske dominans som gennem århundreder har haft besat øen samt store dele af den iberiske halvø. Kampen var en del af den omfattende reconquista, hvor konger fra forskellige huse gik sammen om at fordrive muslimer og indføre kristendommen igen.

Efter måneders blodige kampe med tusindvis af tabte menneskeliv, overgiver den øverstbefalende guvernør, Abú Yahya, Mallorca til Kong Jaume. Den succesfulde kampagne førte til et stort eftermægle og tilnavnet Erobreren.

Som tegn på sejren, kidnappede Kong Jaume Abú Yahyas søn, fik ham døbt i kristen tro. Han blev opkaldt efter Jaume, og senere blev han første Baron af Gotor i Katalonien.

Stauen på Placa Espanya viser Kong Jaume på sin hest, og under ham, Abú Yahya.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere monumenter på Mallorca