Statue af Kong Jaume I Erobreren

Monument statue af Kong Jaume I på Placa Espanyol i Palma Mallorca

Monument og statue til ære for Kong Jaume I Erobreren på Placa Espanyol i hjertet af Palma

I september 1229, går Kong Jaume I af Aragonien i land ved stranden i Santa Ponca, på Mallorcas sydvestkyst. Assisteret af sine riddere og med sine 11.000 soldater og 300 heste er mission klar; Mallorca skal erobrers fra den mauriske dominans som gennem århundreder har haft besat øen samt store dele af den iberiske halvø. Kampen var en del af den omfattende reconquista, hvor konger fra forskellige huse gik sammen om at fordrive muslimer og indføre kristendommen igen.

Efter måneders blodige kampe med tusindvis af tabte menneskeliv, overgiver den øverstbefalende guvernør, Abú Yahya, Mallorca til Kong Jaume. Den succesfulde kampagne førte til et stort eftermægle og tilnavnet Erobreren.

Som tegn på sejren, kidnappede Kong Jaume Abú Yahyas søn, fik ham døbt i kristen tro. Han blev opkaldt efter Jaume, og senere blev han første Baron af Gotor i Katalonien.

Stauen på Placa Espanya viser Kong Jaume på sin hest, og under ham, Abú Yahya.

privat guidet vandretur med sightseeing i Palma

Guidet vandretur gennem Palma for grupper

Kom helt tæt på Palmas eminente og spektakulære bygningsværker, ned gennem de charmerende snævre stræder i verdens smukkeste by, hvor fascinerende historie og kultur synliggøres overalt i atmosfæren. På denne guidede vandretur gennem Palma, får I set alt der er værd at se og lære om, af en certificeret guide som kender byen ud og ind.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?