Søg
Close this search box.

Plaça de Toros

Den gamle tyrefægterarena Placa de Toros, i byen Alcudia gamle bydel på Mallorca.

Tyrefægtningsarenaen i Alcúdia er en vigtig del af byens hsitoriske monumenter og Mallorcas kulturarv

I Alcúdias historiske bydel finder du byens gamle tyrefægtningsarena.

Tyrefægtning er en ældgammel tradition, som for mange er synonym med spansk kultur.

Selvom tyrefægtning startede i Spanien, er tyren faktisk et dyr, der siden oldtiden er knyttet til den baleariske kultur, hvor den har været symbol på styrke og fertilitet.

Et godt eksempel på tyrens betydning, er ‘Es Velar de Talapí’, en bronzeskulptur af et tyrehoved fra den sene talaiotiske periode på Mallorca, som opbevares på Museu de Mallorca, i Palma. Et andet eksempel er bronzeskulpturen fra Santuari de Son Corró, hvis skulptur du også kan se i Museu de Mallorca i Palma (dog en replika, da originalen opbevares i Madrid).

Forgudelse af tyren kan ses i tyrefægtning. Selv om Mallorca ikke er kendt som en af de største scener for tyrefægtning, er her alligevel en god mængde tilhængere og arrangementer.

Hvert år er der 2 tyrefægtninger i Alcúdia: Den 25. juli hvor Sant Jaume fejres og igen den 15. august hvor Vor Frue fejres.

Tyrefægtningen afholdes i Alcúdias tyrefægtningsarena, der oprindeligt var en bastion af den tidligere bymur – Bastión de Sant Ferran.

Flere legendariske tyrefægtere har gennem tiden besøgt tyrefægterarenaen i Alcúdia, heriblandt Palomo Linares, Manuel Díaz “El Cordobés” samt Dávila Miura.

Er du interesseret i tyrefægtning eller arenaerne omkring på Mallorca, kan du med fordel besøge dem i Muro, Inca og Palma.

Tyrefægterarenaen i Alcúdia er lukket det meste af året, men du kan se den, når du går oppe på den gamle bymur, der omslutter byen.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere vartegn du skal opleve på Mallorca