Søg
Close this search box.

Plaça de Toros

Den gamle tyrefægterarena Placa de Toros, i byen Alcudia gamle bydel på Mallorca.

Tyrefægtningsarenaen i Alcúdia er en vigtig del af byens hsitoriske monumenter og Mallorcas kulturarv

I Alcúdias historiske bydel finder du byens gamle tyrefægtningsarena.

Tyrefægtning er en ældgammel tradition, som for mange er synonym med spansk kultur.

Selvom tyrefægtning startede i Spanien, er tyren faktisk et dyr, der siden oldtiden er knyttet til den baleariske kultur, hvor den har været symbol på styrke og fertilitet.

Et godt eksempel på tyrens betydning, er ‘Es Velar de Talapí’, en bronzeskulptur af et tyrehoved fra den sene talaiotiske periode på Mallorca, som opbevares på Museu de Mallorca, i Palma. Et andet eksempel er bronzeskulpturen fra Santuari de Son Corró, hvis skulptur du også kan se i Museu de Mallorca i Palma (dog en replika, da originalen opbevares i Madrid).

Forgudelse af tyren kan ses i tyrefægtning. Selv om Mallorca ikke er kendt som en af de største scener for tyrefægtning, er her alligevel en god mængde tilhængere og arrangementer.

Hvert år er der 2 tyrefægtninger i Alcúdia: Den 25. juli hvor Sant Jaume fejres og igen den 15. august hvor Vor Frue fejres.

Tyrefægtningen afholdes i Alcúdias tyrefægtningsarena, der oprindeligt var en bastion af den tidligere bymur – Bastión de Sant Ferran.

Flere legendariske tyrefægtere har gennem tiden besøgt tyrefægterarenaen i Alcúdia, heriblandt Palomo Linares, Manuel Díaz “El Cordobés” samt Dávila Miura.

Er du interesseret i tyrefægtning eller arenaerne omkring på Mallorca, kan du med fordel besøge dem i Muro, Inca og Palma.

Tyrefægterarenaen i Alcúdia er lukket det meste af året, men du kan se den, når du går oppe på den gamle bymur, der omslutter byen.

 

Flere vartegn du skal opleve på Mallorca