Castell de Sant Elm

Om

Castell de Sant Elm var en af de første bygninger, som Kong Jaume I rejste på Mallorca, efter erobringen af øen i 1229.

Opførelsen for Castell de Sant Elm var i 1279, 50 år efter erobringen. Bygningen skulle fungere som hospital for de nye kristne samfund, der langsomt blev dannet på øens sydvestkyst. Senere, op gennem 15 og 1600-tallet, fungerede Castell de Sant Elm også som fængsel og detention.

Tårnet på bygningen blev tilføjet i midten af 1500-tallet, som led i Mallorcas værn mod piratangreb, der var særligt voldsomme i 1500-tallet. Tårnet havde visuel kontakt med tårnene, Torre Sa Mola, Torre des Cap Andritxol og Torre de Cala en Basset, 3 tårne med høj seværdigheds-værdi.

Tårnene kommunikerede ved hjælp af røgsignaler og kunne let alarmere indbyggerne, i de små lokalsamfund, om udefrakommende trusler.

I 1868 opkøbte ærkehertug Ludwig Salvator, Castell de Sant Elm, sammen med de fantastiske ejendomme Miramar og Son Marroig.

I dag er Castell de Sant Elm et charmerende finca-hotel, omsluttet af vidunderlig natur og autentisk atmosfære, der kigger ud over bugten i Sant Elm.

Hvor

Andratx

Andratx er kendt og elsket som et af Mallorcas mest eksklusive områder, det er her de velhavende og kendte mennesker køber ejendom. Foruden Andratx’ gamle bydel, finder du også den lækre marina ved den gamle havn, den charmerende gamle fiskerby Sant Elm og det populære rejsemål Camp de Mar. Hver onsdag kan du tage på marked i Andratx’ middelalderby, en hyggelig og autentisk oplevelse. Dette er samtidig en god mulighed for at snuse til områdets seværdigheder såsom Son Mas, Santa Maria kirken og CCA kunstmuseet. Overvejer du ophold i Andratx kan du glæde dig til luksuriøse ferieboliger beliggende på de smukke bjergskråninger, med direkte adgang til naturens mange muligheder.

Andratx feriebolig, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Andratx

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?