Søg
Close this search box.

Castell de Sant Elm

Castell de Sant Elm var en af de første bygninger, som Kong Jaume I rejste på Mallorca, efter erobringen af øen i 1229.

Opførelsen for Castell de Sant Elm var i 1279, 50 år efter erobringen. Bygningen skulle fungere som hospital for de nye kristne samfund, der langsomt blev dannet på øens sydvestkyst. Senere, op gennem 15 og 1600-tallet, fungerede Castell de Sant Elm også som fængsel og detention.

Tårnet på bygningen blev tilføjet i midten af 1500-tallet, som led i Mallorcas værn mod piratangreb, der var særligt voldsomme i 1500-tallet. Tårnet havde visuel kontakt med tårnene, Torre Sa Mola, Torre des Cap Andritxol og Torre de Cala en Basset, 3 tårne med høj seværdigheds-værdi.

Tårnene kommunikerede ved hjælp af røgsignaler og kunne let alarmere indbyggerne, i de små lokalsamfund, om udefrakommende trusler.

I 1868 opkøbte ærkehertug Ludwig Salvator, Castell de Sant Elm, sammen med de fantastiske ejendomme Miramar og Son Marroig.

I dag er Castell de Sant Elm et charmerende finca-hotel, omsluttet af vidunderlig natur og autentisk atmosfære, der kigger ud over bugten i Sant Elm.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere gamle fæstninger du skal opleve på Mallorca