Talaiot de s’Heretat

Om

Talaiot de s’Heretat er blandt Mallorcas bedst bevarede landsbysamfund fra forhistoriske tider. For nyligt blev Talaiot de s’Heretat yderligere renset for ukrudt og tilvoks, så den kunne fremstå flot, original og præsentabel for de besøgende herude på markerne mellem Capdepera og Canyamel.

Talaiot de s’Heretat er et interessant besøgsmål for dig, der har interesse for arkæologi og etnologi. Det mere end 4.800 m2 store areal som Talaiot de s’Heretat består af, giver et klart og meningsfuldt indblik i, hvordan livet her var for mere end 3000 år siden.

Brugen af byggemetoder fra såvel talaiotkulturen, med dens runde tårn-agtige strukturer samt brugen af ortostater og kvadratiske konstruktioner viser, at Talaiot de s’Heretat sandsynligvis har været i brug som bosted gennem flere forskellige æraer, endda helt tilbage fra før bronzealderen.

På forunderlig vis, har Talaiot de s’Heretat endnu ikke været under kyndig behandling hos arkæologer – man venter simpelthen til man har det rette projekt klart.

Bevæg dig rundt i korridorerne, mellem de mange rum og mærk den ægte atmosfære i et forhistorisk samfund.

Talaiot de s’Heretat ligger på offentlig grund og du kan frit vandre ind til området, som ligger bag golfbanerne i Canyamel. Brug vores egen rutevejledning under kortet.

Hvor

Capdepera

Capdepera er en historisk by der har udviklet sig ud fra fæstningen, Castell de Capdepera, der kroner hele området fra sin beliggenhed på den højeste bakketop. Capdepera byder på en charmerende by, hvor de små barer sikrer en altid hyggelig og intim stemning i de små skrå gader. Foruden Castell de Capdepera kan du også glæde dig til et besøg i familien Marchs (Banco March) tidligere sommerpalæ i Cala Ratjada, hvor en eminent skulpturpark venter og kunstudstillinger venter. Capdepera er særligt værd at besøge om onsdagen hvor det lokale marked løber af stablen, eller i maj måned hvor det store middelaldermarked afholdes på Castell de Capdepera.

Capdepera seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Capdepera

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere forhistoriske levn på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?