Fundació Aina Maria Lliteras de Can Cardaix

Om

Fundació Aina Maria Lliteras de Can Cardaix er blandt Mallorcas nyest tilkomne kunstmuseer.

Fundació Aina Maria Lliteras de Can Cardaix blev startet af kunstneren af samme navn, Aina Maria Lliteras, som har forvandlet sit barndomshjem, den smukke bygning Can Cardaix, til museum og værksted.

Et besøg i Can Cardaix lader dig (gen)opleve mallorcinsk livsstil blandt adelen på øen, samt de flotte værker af den lokale kunstner.

I huset finder du to komplet dekorerede værelser, med smukke møbler og et rekonstrueret køkken fyldt med kobbertøj.

De gamle staldbygninger i baggården, er nu ombygget til en romantisk patio og gårdhave, hvor du kan nyde en forfriskning på museets dertil indrettede café.

Ved trappen der fører til 1. etage i Can Cardaix, hænger et 32m2 stort maleri af Aina Maria Lliteras.

På 1. etage finder du forskellige rum, dekoreret og navngivet efter deres respektive æra og ejere. Her finder du dansehallen, rose-værelset, El Salomon, El Alfonsina og det grønne værelse.

Can Cardaix er et storslået byhus der stammer tilbage fra det 17. århundrede og ligger lige på hjørnet af Plaça de l’Ajuntament.

Hvor

Árta

Árta den største by og kommune på Mallorcas nordøstlige kappe, og byder på et væld af muligheder for aktiviteter og afslapning. Særligt er Arta elsket for naturparken, Llevant, der tiltrækker sig tusindvis af vandrere der kommer for at nyde den uspolerede sanselige natur og de mange fantastiske panorama udsigtspunkter over kysterne. Arta by er fyldt med små lokale butikker, barer og restauranter, der skaber en intim atmosfære omkring hovedgaden i hjertet af byen. Du kan også glæde dig til at få kameraet frem i Arta, her er masser af seværdigheder og enestående arkitektur at finde, f.eks. Sant Salvador kirken der kroner byen, den talaiotiske landsby og det regionale museum. Arta er desuden et fantastisk sted at booke et romantisk ophold på Mallorca, byen er hjemsted for op til flere dybt charmerende boutique hoteller der garanterer luksus og romantik ned til sidste detalje.

Arta hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Arta

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere museer og udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?