Vinagrella

Om

Vinagrella (Vinagreja) fincaen

Værd at tage med på turen rundt i Llubí, er den gamle herregård Vinagrella, bygget i smuk renæssancestil.

Vinagrella var oprindeligt en maurisk gård, beliggende på vejen af samme navn, Torrent de Vinagrella lige vest for selve Llubí.

Første gang Vinagrella er nævnt, er i år 1247, næsten 20 år efter den catalanske erobring af Mallorca. Herregården har tilhørt adskillelige generationer og familier af adelige gennem tiderne, som alle havde stor andel i Llubís status som førende kapers- og mandelproducent.

Gennem tiden er bygningen naturligvis renoveret og tilpasset hver families egne ønsker.

Du kan komme ind og opleve storhed fra fordoms tid i Vinagrella. Lad dig betage af det imponerende tårn, den enorme vinkælder, den storslåede foyer med indgraveret våbenskjold, familiekapellet samt de utallige renæssancekunstværker omkring i ejendommen.

Hvor

Llubí

Llubí er en søvnig lille landsby på den mallorcinske hede, hvor fred og idyl præger hverdagen. Llubí er nok særligt kendt for sin produktion af honning og kapers, hvorfor den også har fået kælenavnet ‘Honningbyen’, hvilket også fejres med en årlig honningfestival. Du kan snildt få en time eller to til at gå i Llubí, mens du opdager nogle af områdets seværdigheder, bla. bjergkapellet Ermita del Sant Crist de la Salut de Remei, Sant Fileu sognekirken, Talaiot des Racons, Son Rafal mølle og kors samt det gamle biavler museum. Ønsker du ophold i Llubí vil du enten bo på byens Bed & Breakfast eller i en af de mange skønne villaer omkring byen, særligt egnet til cykelferie eller andre selvarrangerende.

Llubí ophold, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Llubí

Flere rejsemål i Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere historiske bygninger

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?