Nyd en sanselig og imponerende vandretur til udsigtspunktet ved Son Jaumell

Torre de Son Jaumell – også kendt som Talaia de Son Jaumell – er ruinerne af et tidligere vagttårn, der gennem middelalderen var en vigtig del af et netværk af tårne langs Mallorcas kyster.
Tårnene havde visuel kontakt med hinanden og kunne dermed sende rødsignaler og hejse flag, hvis der blev spottet fjendtlige fartøjer i søen.

Udkigstårnet her blev bygget i 1566, og havde kontakten med tårne på naboøen, Menorca på den anden side af sundet.

Torre de Son Jaumell var udelukkende et udkigstårn, altså uden batteri. Tårnet blev konstrueret i en periode, hvor piratangreb fra Nordafrika og Tyrkiet var på sit højeste.

Tårnet er omkring 9 meter højt og beliggende 270 meter over havets overflade. Heroppe får du en enestående udsigt over Mallorcas nordøstlige kappe og de mange små bugter langs kysten. Særligt smukt er udsynet over Cala Mesquida for foden af bjerget.

Vandreturen herop er enormt smuk og sanselig, men kræver også en rimelig kondition.

Efter at have indtaget den imponerende panoramaudsigt fra Son Jaumell-tårnet, kan du bevæge dig ned langs bjergskråningerne mod netop Cala Mesquida. Når du kommer herned, mødes du af et landskab domineret af klitter, som udgør et ældgammelt økosystem. Cala Mesquida er kendt for sit hvide sand, som har sin lyse farve pga. det høje indhold af calciumcarbonat (kalk) kombineret med de mange fragmenter af hvide skaller. Cala Mesquida er, når vejret tillader det, et populært besøgsmål for beboerne i Capdepera, som kommer hertil for at nyde det rolige område lidt væk fra masseturismen ved Cala Ratjada og Cala Aguila. Cala Mesquida bliver først rigtig kendt i 1960’erne, hvor området bliver udnyttet og udbygget med hotel, beach bar, restaurant og bungalows.

Billig ferie hotel fly Cala Ratjada

Ferie Capdepera, Mallorca fly hotel

Billig rejse ferie Canyamel Mallorca

Ferie voksne fly hotel lejlighed Font Cala Mallorca

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?