Torre de Son Jaumell

Om

Nyd en sanselig og imponerende vandretur til udsigtspunktet ved Son Jaumell

Torre de Son Jaumell – også kendt som Talaia de Son Jaumell – er ruinerne af et tidligere vagttårn, der gennem middelalderen var en vigtig del af et netværk af tårne langs Mallorcas kyster.
Tårnene havde visuel kontakt med hinanden og kunne dermed sende rødsignaler og hejse flag, hvis der blev spottet fjendtlige fartøjer i søen.

Udkigstårnet her blev bygget i 1566, og havde kontakten med tårne på naboøen, Menorca på den anden side af sundet.

Torre de Son Jaumell var udelukkende et udkigstårn, altså uden batteri. Tårnet blev konstrueret i en periode, hvor piratangreb fra Nordafrika og Tyrkiet var på sit højeste.

Tårnet er omkring 9 meter højt og beliggende 270 meter over havets overflade. Heroppe får du en enestående udsigt over Mallorcas nordøstlige kappe og de mange små bugter langs kysten. Særligt smukt er udsynet over Cala Mesquida for foden af bjerget.

Vandreturen herop er enormt smuk og sanselig, men kræver også en rimelig kondition.

Efter at have indtaget den imponerende panoramaudsigt fra Son Jaumell-tårnet, kan du bevæge dig ned langs bjergskråningerne mod netop Cala Mesquida. Når du kommer herned, mødes du af et landskab domineret af klitter, som udgør et ældgammelt økosystem. Cala Mesquida er kendt for sit hvide sand, som har sin lyse farve pga. det høje indhold af calciumcarbonat (kalk) kombineret med de mange fragmenter af hvide skaller. Cala Mesquida er, når vejret tillader det, et populært besøgsmål for beboerne i Capdepera, som kommer hertil for at nyde det rolige område lidt væk fra masseturismen ved Cala Ratjada og Cala Aguila. Cala Mesquida bliver først rigtig kendt i 1960’erne, hvor området bliver udnyttet og udbygget med hotel, beach bar, restaurant og bungalows.

Hvor

Capdepera

Capdepera er en historisk by der har udviklet sig ud fra fæstningen, Castell de Capdepera, der kroner hele området fra sin beliggenhed på den højeste bakketop. Capdepera byder på en charmerende by, hvor de små barer sikrer en altid hyggelig og intim stemning i de små skrå gader. Foruden Castell de Capdepera kan du også glæde dig til et besøg i familien Marchs (Banco March) tidligere sommerpalæ i Cala Ratjada, hvor en eminent skulpturpark venter og kunstudstillinger venter. Capdepera er særligt værd at besøge om onsdagen hvor det lokale marked løber af stablen, eller i maj måned hvor det store middelaldermarked afholdes på Castell de Capdepera.

Capdepera seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Capdepera

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere gamle vagttårne på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?