Søg
Close this search box.

Ses Rotes

Finca els Calderers, gammel herregård lavet om til etnologisk museum, i Sant Joan, Mallorca.

Ses Rotes – Emblematisk dyrkningsmetode fra Mallorcas bjergområder

Som du snuser dig frem på vandreeventyret i Mallorcas smukke landskaber, vil du nær bjergområderne helt sikkert lægge mærke til de mange stenterrasser bygget på bjergskråningerne.

Disse stenterrasser kaldes i populær tale for marjades. Marjades blev introduceret på Mallorca allerede under maurernes dominans på øen (902 – 1229), da dyrkning af afgrøder var deres speciale.

Ses Rotes i udkanten af den lille idylliske landsby Caimari, er et emblematisk eksempel på marjades på Mallorca. Maurerne brugte disse terrasser som avancerede vandingssystemer, så de kunne udnytte vandet fra bjergene mest effektivt.

Lige uden for Caimari, på vej ind i bjergene, vil du uden tvivl bemærke de mange stenterrasser på bjergskråningen og straks henføres til datidens primitive, dog fascinerende landbrugsliv på Mallorca.

I dag dyrkes der hovedsageligt oliventræer og i lidt mindre grad mandeltræer på disse marjades.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Kategorier

Flere interessante steder du skal besøge på Mallorca