Ses Rotes

Om

Ses Rotes – Emblematisk dyrkningsmetode fra Mallorcas bjergområder

Som du snuser dig frem på vandreeventyret i Mallorcas smukke landskaber, vil du nær bjergområderne, helt sikkert lægge mærke til de mange stenterrasser bygget på bjergskråningerne.

Disse stenterrasser kaldes i populær tale, for marjades. Marjades blev introduceret på Mallorca allerede under maurernes dominans på øen (902 – 1229), da dyrkning af afgrøder var deres speciale.

Ses Rotes i udkanten af den lille idylliske landsby Caimari, er et emblematisk eksempel på marjades på Mallorca. Maurerne brugte disse terrasser som avancerede vandingssystemer, så de kunne udnytte vandet fra bjergene mest effektivt.

Lige uden for Caimari, på vej ind i bjergene, vil du uden tvivl bemærke de mange stenterrasser på bjergskråningen og straks henføres til datidens primitive, dog fascinerende landbrugsliv på Mallorca.

I dag dyrkes der hovedsageligt oliventræer og i lidt mindre grad mandeltræer på disse marjades.

Hvor

Caimari

Caimari er en søvnig lille flække beliggende direkte for fødderne af Tramuntana, mellem olivenlunde og skovbeklædte bjergskråninger. Caimari er kendt som den største og bedste produktion af olivenolie på hele Mallorca, hvorfor det også er netop her at øens årlige olivenfestival afholdes. Gå på opdagelse i den lille by og find seværdigheder som landsbykirken, det etnologiske udendørs museum, den gamle pilgrimssti til det berømte Lluc kloster samt de UNESCO beskyttede stenterrasser på skråningerne. Caimari er godt beliggende tæt på andre landsbyer, masser af naturskønne områder samt den større by Inca.

Caimari ophold, seværdigheder, aktiviteter og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Caimari

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere skønne naturområder du skal opleve

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?