Església parroquial de Sant Feliu

Om

Sognekirken Sant Feliu i Llubí

 

Hvad historien fortæller er, at et kapel blev bygget i landsbyen ikke længe efter erobringen, som blev dedikeret til Sant Feliu, skytsenglen for Llubí, der led martyrdøden af romerne i Girona i år 304. I det 17. århundrede var Llubí klar til en rigtig kirke, som blev bygget mellem 1570 og 1650, og udvidet igen mellem år 1870 og 1896. De kombinerede våbenskjolde af Catlar, Fortuny, Pont og Saforteza-familierne, hænger over hovedindgangen for at mindes de sognebørn, der engang regerede Llubí.

I begyndelsen af det 20. århundrede blev højden på klokketårnet forøget med en udsmykket pyramide i neo-gotisk stil. I 1913 blev kirken således også udråbt som sognekirke for området.

Hvor

Llubí

Llubí er en søvnig lille landsby på den mallorcinske hede, hvor fred og idyl præger hverdagen. Llubí er nok særligt kendt for sin produktion af honning og kapers, hvorfor den også har fået kælenavnet ‘Honningbyen’, hvilket også fejres med en årlig honningfestival. Du kan snildt få en time eller to til at gå i Llubí, mens du opdager nogle af områdets seværdigheder, bla. bjergkapellet Ermita del Sant Crist de la Salut de Remei, Sant Fileu sognekirken, Talaiot des Racons, Son Rafal mølle og kors samt det gamle biavler museum. Ønsker du ophold i Llubí vil du enten bo på byens Bed & Breakfast eller i en af de mange skønne villaer omkring byen, særligt egnet til cykelferie eller andre selvarrangerende.

Llubí ophold, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Llubí

Flere steder i Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?