Convent de Sant Domingo

Om

Convent de Sant Domingo

Convent de Sant Domingo ligger i byen Pollença, og er opkaldt efter dets oprindelige beboere, de dominikanske munke.

Convent de Sant Domingo blev bygget i det 17. århundrede i barok stil. I klosterets kirke ses en altertavle skabt af Joan Antoni Oms, dedikeret til Vor Frue af Rosenkransen.

Det mest iøjefaldende er afbildningen af Roser Vell, hugget i sten, som de dominikanske munke medbragte fra deres tidligere kapel.

 

Pollença kulturcenter og museum

Convent de Sant Domingo bruges i dag som museum for Pollenças byhistorie og kulturcenter, der lægger scene til en del koncerter.

 

Museet

På Museu de Pollença, kan du blandt andet betragte en figur af en buddhistisk Kālacakra, doneret til Pollença af selveste Dalai Lama, under et besøg i byen i 1990.

Museu de Pollença huser også en del malerier og andre kunstværker af forskellig karakter, desuden nogle spændende arkæologiske fund, der fortæller mere om områdets lange historie.

Alt i alt er museet et besøg værd, entréen ligger på omkring 1,5 €.

 

Kulturcenter og scene

Convent de Sant Domingo er bygget om en stor åben gårdsplads, der årligt lægger scene til en række koncerter, typisk indenfor klassisk eller kammermusik.

Det er også her den årlige vinmesse finder sted, hvor du kan smage og lære om vine produceret på de baleariske øer.

Hvor

Pollença

Pollença er en historisk by og kommune beliggende på Mallorcas nordvestlige kappe, ca. en times kørsel fra Palma. Foruden Pollença by inkluderer kommunen også de meget populære rejsemål, Port de Pollença og Cala Sant Vicenc. Pollença er et skønt område og by at udforske, her er masser af seværdigheder og aktiviteter at kaste sig over. Besøg f.eks. el Calvario trappen, den romerske bro, den enorme sognekirke Nostra Senyora dels Angels og Ermita del Puig de Maria. Du kan også nyde en tur på museum, f.eks. Pollenças lokalhistoriske museum eller Marti Vicenc husmuseet. Pollença er desuden et hamrende fedt område at dyrke sport i, du kan stort set udøve alle slags sport. Ved kysten finder du smukke brede strande og i dalen finder du bjerge og uspoleret sanselig natur. Særligt cykling og vandring er populære aktiviteter her, men også golf og sejlads tiltrækker turister. Skal du bo i Pollença er der flere fantastiske overnatningssteder, alt fra 5-stjernet luksus til charmerende ferieboliger og lejligheder kan bookes i området.

Pollença hotel, aktiviteter, seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Pollença

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere klostre på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?