Sa Clastra de sa Baronia

patio ved baronia palæet i banyalbufar på mallorca
Om

Sa Clastra de sa Baronia er beliggende centralt i Banyalbufar, på søsiden af de smukke grønne Serra de Tramuntana bjerge.

Clastra betyder patio eller gårdhave på catalansk.

Sa Clastra de sa Baronia tilhørte, som navnet også anslår, baronen og baronessen af Banyalbufar. Sa Clastra de sa Baronia blev bygget tilbage i det 17. århundrede og fungerede, udover som adelig bolig, som kurie for hele jurisdiktionen.

Allerede i det 10. århundrede under arabisk dominans på Mallorca, var Banyalbufar et selvstændigt distrikt, som efter den catalanske erobring blev gjort til selvstændig administrativ enhed.

I patioen kan du under den buede gangbro, som svæver over patioen, se våbenskjoldet for Maria de Sales Sureda Verí i Santacília, som var Baronesse mellem 1689 og 1737.

I dag fungerer sa Clastra de sa Baronia som scene for flere kulturelle arrangementer i Banyalbufar – desuden som hotel, hvor du kan nyde en imponerende udsigt over Middelhavet.

Du kan se og booke værelse på Sa Clastra de sa Baronia her.

Hvor

Banyalbufar

Banyalbufar er et malerisk område beliggende på Mallorcas vestkyst, på skrænterne af Tramuntana-bjergenes grønne bjergsider. Banyalbufar er et ikonisk område for netop Tramuntana, da du her finder et af områdets mest markante stykker kulturarv, stenterrasserne der er bygget ind i bjergsiden. Banyalbufar er et stille område, her er ro og fred og plads til både afslapning og sport. Byen ligger med direkte udsigt over den azurblå kyst og er godt forbundet via de mange asfaltbelagte bjergveje.

Oplev Banyalbufar og find overnatning

Flere seværdigheder omkring Banyalbufar

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere historiske bygninger på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?