Sa Clastra de sa Baronia

patio fra sa Baronia bygningen i Banyalbufar

Sa Clastra de sa Baronia er beliggende centralt i Banyalbufar, på søsiden af de smukke grønne Serra de Tramuntana bjerge.

Clastra betyder patio eller gårdhave på catalansk.

Sa Clastra de sa Baronia tilhørte, som navnet også anslår, baronen og baronessen af Banyalbufar. Sa Clastra de sa Baronia blev bygget tilbage i det 17. århundrede og fungerede, udover som adelig bolig, som kurie for hele jurisdiktionen.

Allerede i det 10. århundrede under arabisk dominans på Mallorca, var Banyalbufar et selvstændigt distrikt, som efter den catalanske erobring blev gjort til selvstændig administrativ enhed.

I patioen kan du under den buede gangbro, som svæver over patioen, se våbenskjoldet for Maria de Sales Sureda Verí i Santacília, som var Baronesse mellem 1689 og 1737.

I dag fungerer sa Clastra de sa Baronia som scene for flere kulturelle arrangementer i Banyalbufar – desuden som hotel, hvor du kan nyde en imponerende udsigt over Middelhavet.

Du kan se og booke værelse på Sa Clastra de sa Baronia her.

Find vej til sa Baronia

Esporles

Banyalbufar er et malerisk område beliggende på Mallorcas vestkyst, på skrænterne af Tramuntana-bjergenes grønne bjergsider. Banyalbufar er et ikonisk område for netop Tramuntana, da du her finder et af områdets mest markante stykker kulturarv, stenterrasserne der er bygget ind i bjergsiden. Banyalbufar er et stille område, her er ro og fred og plads til både afslapning og sport. Byen ligger med direkte udsigt over den azurblå kyst og er godt forbundet via de mange asfaltbelagte bjergveje.

Oplev Banyalbufar og find overnatning

Flere dejlige steder i Tramuntana

Mallorcas Tramuntana-bjerge er fyldt med noget af verdens bedste og smukkeste natur, hvorfor bla. UNESCO har fredet bjergkæden som en del af verdensnaturarven. Der er masser af skønne område og charmerende bjerglandsbyer at besøge på din tur gennem bjergene, flere af dem har såmænd også været direkte inspirationskilde til kendte kunstværker.

Læs mere om Tramuntana her

Billeder fra Sa Baronia

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?