Església parroquial de Santa Bàrbara

santa barbara kirke i vilafranca de bonany på mallorca
Om

Santa Barbara kirken er hjertet i Vilafranca de Bonany

I 1631 blev den første kirke i Vilafranca de Bonany velsignet og indviet – en lille kirkekonstruktion, med kun to små kapeller i siden samt et beskedent alter.

I år 1700 påbegyndte man opførelsen af en ny, større kirke, da menigheden i byen voksede med en betragtelig hast. 38 år senere, stod den nye kirke endelig færdig, men først i 1817, blev klokketårnet tilføjet. De seneste udvidelser foretaget på kirken, var mellem 1935 og 1942, hvor et tværskib og apsis blev tilføjet.

Hovedindgangen er en barok døråbning, hvor en niche kronet med et kors hænger over, med billedet af byens skytshelgen, Santa Bàrbara, med kirketårnet som attribut.

I 1942, blev en skulptur af Hellige Hjerte, udført af Miquel Vadell, sat op i kuplen over tværskibet.

Foran kirkens hovedfacade ses et monument til ære for tre af byens vigtigste præster, fra venstre; Joan Mestre Oliver, P. Jaume Roselló og Guillem Font Català.

På gospelsiden (venstre side) af kirken udendørs, ses mellem klokketårnet og den laterale dør, den gamle ‘Fossar’ – kirkegården i byen. Her ses også den gamle laterale døråbning dateret tilbage til 1700 tallet, men som blev forseglet ved udvidelsen i 1942. Op til den forseglede dør, på jorden, ses markeringer af fodspor fra religiøse fra området, som er kommet hertil for at sørge og finde trøst. Den nuværende laterale døråbning, er i øvrigt dekoreret med en flot arkitrav.

Værd at lægge mærke til, er også figuren af Kristus, som er tilføjet på kuplen på toppen af taget.

Interiøret af Santa Bàrbara har et grundplan formet som et latinsk kors, grundet det tilbyggede tværskib. I loftet ses fem sektioner af tøndehvælv, med lynetter og halvbuer, som danner åbning til hver af de fem laterale kapeller.

I det firkantede kor ses den store barokke altertavle, opdelt i fem gange to sektioner, adskilt af korintiske søjler. Her ses i midten en skulptur af Santa Bàrbara, til venstre for hende, Sant Sebastià og Sant Pere og til højre, Ramon Llull og Sant Antoni Abat. Hen over i midten, et maleri af den ubesmittede undfangelse med Sant Joan Baptista (Johannes Døberen) og Sant Jaume (Jakob den Retfærdige).

Sakristiet er også firkantet og er placeret til venstre for koret. Her ses døbefonten i sort marmor, med et relief af tårnet fra våbenskjoldet over hovedindgangen samt indskriften; 1885. Rundt på væggene hænger farverige malerier og kanvasser af Santa Cecilia Santa Barbara, Santa Catalina Tomás og et billede af Mare de Deu de Núria.

Hvor

Vilafranca de Bonany

Vilafranca de Bonany er et typisk mallorcinsk landbrugssamfund, hvor turisme stadig i høj grad er fremmed. Vilafranca er særligt kendt for sin dyrkning af meloner, og kendes ofte under sit kælenavn, Melonbyen. Her afholdes tilmed en årlig melonfestival. Bevæger du dig omkring i Vilafranca kan du nyde en god håndfuld seværdigheder, bla. den smukke sognekirke Santa Barbara, det lille kloster, Ca ses Monges, og ikke mindst det kendte gamle kloster Santuari de Bonany, der kroner hele området fra sin fantastiske placering på toppen af Bonany-bjerget.

Vilafranca de Bonany – Ophold, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Vilafranca de Bonany

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?