Søg
Close this search box.

Torre Es Castellot

Torre Es Castellot er et tidligere forsvars- og vagttårn, der står tilbage fra det 13. århundrede, i byen Santa Ponça, på Mallorcas sydvestkyst.

Det oprindelige tårn blev opført allerede tilbage i 1302, af Kong Jaume II, i en tid hvor det gjaldt om at etablere strategiske kommandoposter omkring på øen, efter erobringen fra maurerne.

Den nuværende konstruktion er en udbygning af tårnet fra ca. 1588, hvor behovet for et mere effektivt forsvarsværn opstod, i forbindelse med voldsomme piratangreb fra Nordafrika og Tyrkiet.

Torre Es Castellot er placeret mere tilbagetrukket end de andre vagttårne omkring Santa Ponça, så det herfra kunne beskyde piraterne, når de sejlede med deres både ind i bugten. Tårnet havde visuel kontakt med tårnene, Torre de Malgrat og Torre de Cap Andritxol, som udelukkende tjente som udkigsposter og var ikke bevæbnet med tungt skyts.

Øverst på Torre Es Castellot er de gamle kanoner fra 1500-tallet bevaret.

Torre Es Castellot er i dag en del af plejehjemmet “Es Castellot”, men personalet er meget venlige til at lukke folk ind og se tårnet.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere gamle forsvarskonstruktioner du skal opleve på Mallorca