Torre Es Castellot er et tidligere forsvars- og vagttårn, der står tilbage fra det 13. århundrede, i byen Santa Ponça, på Mallorcas sydvestkyst.

Det oprindelige tårn blev opført allerede tilbage i 1302, af Kong Jaume II, i en tid hvor det gjaldt om at etablere strategiske kommandoposter omkring på øen, efter erobringen fra maurerne.

Den nuværende konstruktion er en udbygning af tårnet fra ca. 1588, hvor behovet for et mere effektivt forsvarsværn opstod, i forbindelse med voldsomme piratangreb fra Nordafrika og Tyrkiet.

Torre Es Castellot er placeret mere tilbagetrukket end de andre vagttårne omkring Santa Ponça, så det herfra kunne beskyde piraterne, når de sejlede med deres både ind i bugten. Tårnet havde visuel kontakt med tårnene, Torre de Malgrat og Torre de Cap Andritxol, som udelukkende tjente som udkigsposter og var ikke bevæbnet med tungt skyts.

Øverst på Torre Es Castellot er de gamle kanoner fra 1500-tallet bevaret.

Torre Es Castellot er i dag en del af plejehjemmet “Es Castellot”, men personalet er meget venlige til at lukke folk ind og se tårnet.

[wpgmza id=”230″]
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?