Torre de s’Estalella

Om

Torre de s’Estalella, er endnu et af de gamle observationstårne fra middelalderen, som vogtede Mallorcas sydkyster.

Formålet med Torre de s’Estalella, var at kommunikere med nabotårnene, Torre Son Duri, Torre de Cala Pi samt Torre de Vallgornera Vell, så snart fjendtlige skibe eller både blev spottet i søen.

Tårnenen langs kysterne blev placeret strategisk på klippetoppene, således at de ikke kunne tilgås fra søsiden. Mere end 85 tårne indgik i det omfattende forsvarssystem, der ved hjælp af røgsignaler kunne slå alarm.

Torre de s’Estalella blev konstrueret af arkitekt, Simó Carrió i 1577, på klippestrækningen Serral des Corral, 7 meter over havets overflade.

De strategiske overvejelser er lette få øje på ved dette tårn, skjult bag den lille klippehalvø der stikker ud og danner bugten. Samtidig tæt på et mindre skovområde, så der altid var let adgang til tørt brænde.

Tårnet måler 9,3 meter i højden og 7,1 meter i diameter.

Hvor

Llucmajor

Llucmajor er placeret øst for Palma, i Mallorcas Migjorn-region. Llucmajor er et populært rejsemål og besøgsmål for særligt aktive turister der nyder optimale forhold for bla. golf, cykling, vandring og maritime aktiviteter. Foruden byen selv, er Llucmajor også hjemsted for populære feriedestinationer som s’Arenal i Palmabugten og Cala Pi på sydkysten. En tur i Llucmajor by vidner om et historisk sted med en stor kulturarv, som bla. kommer til udtryk i mange af de smukke bygningers arkitektur og monumenter. Udenfor byen finder du desuden et vigtigt levn fra den Balearisk oldtid, nemlig Capocorb Vell. Ønsker du ophold i Llucmajor kan du se frem til fantastiske hoteller og fincas hvor du autenticitet og moderne luksus smelter sammen i en afslappende atmosfære.

Llucmajor seværdigheder, aktiviteter og hotel

Flere seværdigheder omkring Llucmajor

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere gamle vagttårne på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?