Søg
Close this search box.

Torre de Portocolom

Torre de Porto Colom, eller hvad der er tilbage af det, står ved indgangen til havnen i Portocolom, 27 meter over havets overflade.

Tårnet blev konstrueret mellem 1571 og 1580, som led i Kong Philip IIIs defensive strategi for Mallorca. Mere end 85 tårne omkring kysterne på øen, blev rejst i perioden 1560 – 1670, som reaktion på de mange piratangreb der fandt sted på dette tidspunkt.

Piraterne angreb fra alle sider omkring Mallorca, særligt syd og sydøst var voldsomt plaget. Piraterne slog lejr på øen Sa Cabrera syd for Mallorca, hvorfra de kunne planlægge deres angreb og mobilisere tropper.

Torre de Portocolom blev beskudt og ødelagt under den spanske borgerkrig, da pro-Franco luftskyts bombede området. Tårnet er aldrig blevet rejst igen, men hvis du er i området og på tidsrejse gennem Mallorcas historie, så kan du nyde den smukke udsigt herude.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere gamle vagttårne ved kysterne på Mallorca