Sa Rectoria

Om

Sa Rectoria er præsteboligen tilhørende den store Santa Maria kirke samt spændende bymuseum

Sa Rectoria er præsteboligen, der står som tilbygning til den enorme Santa Maria kirke på Sa Plaça midt i Sineu. Sa Rectoria har sin indgang ved kirkens laterale barokindgang på bagsiden ud til Plaça de Sant Marc, der tidligere var byens begravelsesplads.

I slutningen af 1800 tallet, gennemgik Sa Rectoria en totalrenovering på foranledning af Pere de Alcántara Peña, som blandt andet tilføjede en tredje etage samt modificerede facaden og indgangspartiet til bygningen.

Indenfor i Sa Rectoria er en mindre foyer, der fører ud til en lille patio via en smuk buet udgang. Til venstre finder du en stenplade udført i Santanyí sten, forestillende Sineus rigsvåben. Denne stenplade stammer tilbage fra 1571, fra den originale altertavle fra Santa Maria kirken. På stenpladen læses Sineus legende “Sineu vila la primera, té la prima per bandera”, der vel nok bedst oversættes til noget a la ‘Sineu første landsby med eget flag’.

Sa Rectoria huser mange af byens ældste skatte, her i blandt 80 stykker keramik, der stammer tilbage fra middelalderen og renæssancen, mange af disse med islamiske udsmykninger og malerier på. Keramikstykkerne blev fundet mellem 1915 og 1940, i en brønd ikke langt fra kirken. Til venstre for foyeren i Sa Rectoria er der for nyligt opsat en permanent udstilling af særligt udvalgte keramikstykker fra denne samling.

Hvor

Sineu

Sineu er for mange af de lokale indbyggere, selve hjertet af Mallorca, ikke kun pga af beliggenheden lige i centrum af øen, men også fordi det var her et af øens første kongeslotte blev bygget og fordi det menes at klokkeværket i den enorme sognekirke holder verden i gang. Sineu er en charmerende by, særligt kendt for det store marked hver onsdag, der tiltrækker sig tusindvis af turister der kommer valfartende hertil for at gå på opdagelse i en verden af tilbud og gøre en god handel. Sineu er desuden hjemsted for en række spændende historiske seværdigheder, som den store Santa Maria kirke, den gamle kongeslot og kloster, det gamle hospice, minimerklosteret der nu er rådhus eller den fine mølle Molí d’en Pau.

Sineu seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Sineu

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere religiøse steder på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?