Søg
Close this search box.

Sa Rectoria

Sa Rectoria er præsteboligen tilhørende den store Santa Maria kirke samt spændende bymuseum

Sa Rectoria er præsteboligen, der står som tilbygning til den enorme Santa Maria kirke på Sa Plaça midt i Sineu. Sa Rectoria har sin indgang ved kirkens laterale barokindgang på bagsiden ud til Plaça de Sant Marc, der tidligere var byens begravelsesplads.

I slutningen af 1800 tallet, gennemgik Sa Rectoria en totalrenovering på foranledning af Pere de Alcántara Peña, som blandt andet tilføjede en tredje etage samt modificerede facaden og indgangspartiet til bygningen.

Indenfor i Sa Rectoria er en mindre foyer, der fører ud til en lille patio via en smuk buet udgang. Til venstre finder du en stenplade udført i Santanyí sten, forestillende Sineus rigsvåben. Denne stenplade stammer tilbage fra 1571, fra den originale altertavle fra Santa Maria kirken. På stenpladen læses Sineus legende “Sineu vila la primera, té la prima per bandera”, der vel nok bedst oversættes til noget a la ‘Sineu første landsby med eget flag’.

Sa Rectoria huser mange af byens ældste skatte, her i blandt 80 stykker keramik, der stammer tilbage fra middelalderen og renæssancen, mange af disse med islamiske udsmykninger og malerier på. Keramikstykkerne blev fundet mellem 1915 og 1940, i en brønd ikke langt fra kirken. Til venstre for foyeren i Sa Rectoria er der for nyligt opsat en permanent udstilling af særligt udvalgte keramikstykker fra denne samling.

 

Flere interessante bygninger du skal opleve på Mallorca