Consolat de Mar – Styrelsen for søfart og handel

Consolat de Mar er en interessant bygning og stykke arkitektur i Palma Mallorca

Besøg denne storartede bygning med sin smukke arkitektur

Handels -og søfartstyrelsen for de baleariske øer blev etableret allerede i 1306, hvor Kong Jaume II beordrede institutionen oprettet for at løse stridigheder mellem handelsrejsende og andre af søens folk.

Dog var det ikke før 1336, at daværende Kong Jaume III udnævnte to repræsentanter til at varetage embedet. Igen i 1344 blev styrelsen reformeret og udviklet, denne gang af Kong Pere IV af Aragonien, som hentede inspiration fra handels -og søfartstyrelsen i Valencia, som i øvrigt var første af sin slags.

Som Palma voksede og blev en stadig vigtigere handelsby i middelhavsregionen, voksede opgaverne og vigtigheden af Consolat de Mar proportionelt med. Særligt efter opførslen af La Llotja, et tidligere gotisk kapel som blev opbygget til en stor markedsbygning hvor der bla. blev solgt våben, fik Consolat de Mar en afgørende betydning for Palma og Mallorca.

Arkitektur ved Consolat de Mar

Særligt bygningens hovedfacade tiltrækker sig opmærksomhed, med din porticus med fem smukke buer, balustrade og ovenlæggende frontispice over hver dør bag buerne.

Bygningen er opført mellem det 15. og 17. århundrede i barok stilart.

Besøg og rundvisning i Consolat de Mar

Hvis I er interesseret i at komme ind og opleve de mange smukke kunstværker og den fascinerende arkitektur indefra, så er der rigeligt med mulighed for det.

Hver formiddag mellem 10:30 og 13:30

Hver eftermiddag mellem 16:00 og 18:00

Find vej til Consulat de Mar

Palma

Palma er Mallorcas og Balearenes hovedstad. Byen blev grundlagt af romerne omkring 123 f.kr., men først hovedstad efter den mauriske erobring af øen omkring 903, hvor den fik navnet Madina Mayurqua. Palma byder på et væld af spændende seværdigheder, der alle repræsenterer en del af byens mageårige kulturarv og farverige historie, bla. den utrolige katedral, Almudaina-paladset, Bellver-slottet og Sant Francesc klostret. Palma har et livligt shopping og restaurationsliv, der er altid tusinder af mennesker på gaden og stemningen ebber af hektisk storby-charme. Palma er en af Europas førende turistdestinationer, byen egner sig til både endagsture, weekendophold og heler uger, du løber ikke tør for ting at lave eller se.

Palma guide
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?