Sa Pota del Rei er et direkte aftryk af katalanernes erobring af øen.

Det historiske monument Sa Pota del Rei er et monument, som byen Inca gemmer på. Monumentet befinder sig i den smukke og rolige park, Parc de Monges – eller “Munkenes Park”.

Parc de Monges er et populært sted for en spadseretur eller et sted at hvile sig i solen med en god bog. Mange af de lokale, både unge og ældre, kommer gerne hertil for at nyde omgivelserne.

Ved indgangen til Parc de Monges, som ligger bag klostret Convento de Sant Bartomeu, finder du et oversigtskort over parken, her skal du lede efter Sa Pota del Rei.

Historien om Sa Pota del Rei vil vide, at en gruppe arabiske maurer, efter Kong Jaumes og katalanernes erobring af Mallorca, ikke ville give op og derfor samlede en hær i bjergene vest for Inca. Kong Jaume rejste til Inca, for personligt at udrede situationen og fjerne gruppen endegyldigt fra området.

Historien fortæller så endvidere, at kongens hest under en jagt, gled på en våd sten og efterlod en rille fra hoven. Det er hér mindesmærket står og hvis du kigger nøje efter på stenen i jorden, kan du faktisk se en rille formet som en hestesko.

 

monumenter fra mallorcas historie

Mere rejseinspiration til Inca

Inca shoppingtur

Biniamar Mallorca rejser

Lloseta rejse fly hotel

Besøg Celler Ripoll

Ermita Santa Magdalena med panoramaudsigt

Sognekirken og kirkemuseet Maria Mayor

Santo Domingo klostret 

Museum for sko og læderproduktion

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?