Søg
Close this search box.

Sa Pota del Rei

Sa Pota del Rei er et direkte aftryk af catalanernes erobring af øen

Det historiske monument Sa Pota del Rei er et monument, som byen Inca gemmer på. Monumentet befinder sig i den smukke og rolige park, Parc de Monges – eller “Munkenes Park”.

Parc de Monges er et populært sted for en spadseretur eller et sted at hvile sig i solen med en god bog. Mange af de lokale, både unge og ældre, kommer gerne hertil for at nyde omgivelserne.

Ved indgangen til Parc de Monges, som ligger bag klostret Convento de Sant Bartomeu, finder du et oversigtskort over parken, her skal du lede efter Sa Pota del Rei.

Historien om Sa Pota del Rei vil vide, at en gruppe arabiske maurer, efter Kong Jaumes og katalanernes erobring af Mallorca, ikke ville give op og derfor samlede en hær i bjergene vest for Inca. Kong Jaume rejste til Inca, for personligt at udrede situationen og fjerne gruppen endegyldigt fra området.

Historien fortæller så endvidere, at kongens hest under en jagt, gled på en våd sten og efterlod en rille fra hoven. Det er hér mindesmærket står og hvis du kigger nøje efter på stenen i jorden, kan du faktisk se en rille formet som en hestesko.

 

Flere monumenter på Mallorca