Sa Pota del Rei

park i inca mallorca
Om

Sa Pota del Rei er et direkte aftryk af katalanernes erobring af øen.

Det historiske monument Sa Pota del Rei er et monument, som byen Inca gemmer på. Monumentet befinder sig i den smukke og rolige park, Parc de Monges – eller “Munkenes Park”.

Parc de Monges er et populært sted for en spadseretur eller et sted at hvile sig i solen med en god bog. Mange af de lokale, både unge og ældre, kommer gerne hertil for at nyde omgivelserne.

Ved indgangen til Parc de Monges, som ligger bag klostret Convento de Sant Bartomeu, finder du et oversigtskort over parken, her skal du lede efter Sa Pota del Rei.

Historien om Sa Pota del Rei vil vide, at en gruppe arabiske maurer, efter Kong Jaumes og katalanernes erobring af Mallorca, ikke ville give op og derfor samlede en hær i bjergene vest for Inca. Kong Jaume rejste til Inca, for personligt at udrede situationen og fjerne gruppen endegyldigt fra området.

Historien fortæller så endvidere, at kongens hest under en jagt, gled på en våd sten og efterlod en rille fra hoven. Det er hér mindesmærket står og hvis du kigger nøje efter på stenen i jorden, kan du faktisk se en rille formet som en hestesko.

Hvor

Inca

Inca er Mallorcas tredjestørste by, og ligger næsten i hjertet af øen, midt mellem Palma og Alcúdia. Inca byder på et livligt handelsliv, ikke mindst takket være det ugentlige marked hvor tusindvis af turister og lokale valfarter til byen for at gøre en god handel på alt fra lokale specialiteter til tøj og sko og lædervarer. Inca er desuden hjemsted for en håndfuld virkelig gode restauranter, bla. Celler Can Ripoll og Celler Can Amer i hjertet af byen. I Inca finder du også en række spændende seværdigheder at kigge nærmere på, besøg f.eks. museet for sko og læderproduktion, bjergeremitagen Santa Magdalena, sognekirken Santa Maria eller det flotte gamle dominikanske kloster. Inca er desuden et populært område blandt aktive turister, beliggenheden mellem bjerge og landområder giver optimale forhold for cyklister og vandrere.

Inca seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Inca

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Opdag flere monumenter og vartegn på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?