Denne bygning, kendt som l’Oratori de l’Hospitalet, fungerede som kapel der tilhørte det gamle hospital i Porreres, som første gang er dokumenteret i 1457.

Dog går kapellets historie faktisk endnu længere tilbage – det menes nemlig, at bygningen her, var den originale og første kirke i Porreres, fra ca. år 1242.

L’oratori de l’Hospitalet har gennem sin mangeårige historie, blot gennemgået to renovationer – i 1655 og 1879. Netop renovationen i 1879, er interessant for kapellets historie, man fandt nemlig en gotisk tavle begravet under kapellet, med billeder af byens tidligere skytsengle, Johannes Døberen og Sankt John Evangelisten.

Kapellet har et enkelt skib uden sidekapeller og altertavlen er dedikeret til Kristus. Renoveringerne i 1655 og 1879, blev finansieret udelukkende af troende fra området.

I dag er l’Oratori de l’Hospitalet kun åbent langfredag og igen paaskesøndag, hvor en procession gennem byen fører til kapellet, hvor der afholdes messe.

[wpgmza id=”56″]
0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2020 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Vis
Skjul

Log in with your credentials

Forgot your details?