Søg
Close this search box.

Església parroquial de Santa Bàrbara

Kirketårnet på sognekirken i Vilafranca de Bonany på Mallorca.

Santa Barbara er sogne kirken i Vilafranca de Bonany

I 1631 blev den første kirke i Vilafranca de Bonany velsignet og indviet – en lille kirkekonstruktion, med kun to små kapeller i siden samt et beskedent alter.

I år 1700 påbegyndte man opførelsen af en ny, større kirke, da menigheden i byen voksede med en betragtelig hast. 38 år senere, stod den nye kirke endelig færdig, men først i 1817, blev klokketårnet tilføjet. De seneste udvidelser foretaget på kirken, var mellem 1935 og 1942, hvor et tværskib og apsis blev tilføjet.

Hovedindgangen er en barok døråbning, hvor en niche kronet med et kors hænger over, med billedet af byens skytshelgen, Santa Bàrbara, med kirketårnet som attribut.

I 1942, blev en skulptur af Hellige Hjerte, udført af Miquel Vadell, sat op i kuplen over tværskibet.

Foran kirkens hovedfacade ses et monument til ære for tre af byens vigtigste præster, fra venstre; Joan Mestre Oliver, P. Jaume Roselló og Guillem Font Català.

På gospelsiden (venstre side) af kirken udendørs, ses mellem klokketårnet og den laterale dør, den gamle ‘Fossar’ – kirkegården i byen. Her ses også den gamle laterale døråbning dateret tilbage til 1700 tallet, men som blev forseglet ved udvidelsen i 1942. Op til den forseglede dør, på jorden, ses markeringer af fodspor fra religiøse fra området, som er kommet hertil for at sørge og finde trøst. Den nuværende laterale døråbning, er i øvrigt dekoreret med en flot arkitrav.

Værd at lægge mærke til, er også figuren af Kristus, som er tilføjet på kuplen på toppen af taget.

Interiøret af Santa Bàrbara har et grundplan formet som et latinsk kors, grundet det tilbyggede tværskib. I loftet ses fem sektioner af tøndehvælv, med lynetter og halvbuer, som danner åbning til hver af de fem laterale kapeller.

I det firkantede kor ses den store barokke altertavle, opdelt i fem gange to sektioner, adskilt af korintiske søjler. Her ses i midten en skulptur af Santa Bàrbara, til venstre for hende, Sant Sebastià og Sant Pere og til højre, Ramon Llull og Sant Antoni Abat. Hen over i midten, et maleri af den ubesmittede undfangelse med Sant Joan Baptista (Johannes Døberen) og Sant Jaume (Jakob den Retfærdige).

Sakristiet er også firkantet og er placeret til venstre for koret. Her ses døbefonten i sort marmor, med et relief af tårnet fra våbenskjoldet over hovedindgangen samt indskriften; 1885. Rundt på væggene hænger farverige malerier og kanvasser af Santa Cecilia Santa Barbara, Santa Catalina Tomás og et billede af Mare de Deu de Núria.

annonce

heldagstur-mallorca-bjerge-kyst-guidet-turister

Guidet heldagstur gennem Mallorcas smukkeste områder

Fra: 670 DKK

Hos GetYourGuide

Flere interessante steder du skal besøge på Mallorca