Søg
Close this search box.

Ermita de Santa Llucia

Ikke meget står skrevet i historiebøgerne om det lille kapel og eremitage, Ermita de Santa Llucia.

Det er beliggende på bakketoppene syd for Manacor, på vejen mod Felanitx og et godt lille udflugtsmål på en god vandretur.

Vi ved, at Ermita de Santa Llucia er stiftet omkring det 17. århundrede, af en gruppe eremitter, der ønskede et sted at tilbede Vor Frue af Rosenkransen.

Faktisk stammer selve bygningskonstruktionen helt tilbage fra år 1275, hvorfor du også kan spotte gotiske elementer i arkitekturen heroppe. I 1500-tallet, blev et smukt relief udskåret i sten, forestillende Vor Frue af Rosenkransen, som i dag bevares i Església i Claustre de Sant Vicenc Ferrer inde i Manacor by.

I 1960 blev Ermita de Santa Llucia opkøbt af dominikanske munkeorden, i håbet om at kunne starte et religiøst rekreationscenter for pilgrimme. Projektet blev dog hurtigt lukket ned, grundet manglende økonomi.

Siden 1993 har Ermita de Santa Llucia stået mere eller mindre overladt til sig selv, dog stadig ejet af de dominikanske munke. Manacor kommune har flere gange krævet af munkene, at de gør en indsats for, at vedligeholde stedet bedre, så denne historiske arv ikke tabes.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere helligdomme du skal opleve på Mallorca