Ikke meget står skrevet i historiebøgerne om det lille kapel og eremitage, Ermita de Santa Llucia.

Det er beliggende på bakketoppene syd for Manacor, på vejen mod Felanitx og et godt lille udflugtsmål på en god vandretur.

Vi ved, at Ermita de Santa Llucia er stiftet omkring det 17. århundrede, af en gruppe eremitter, der ønskede et sted at tilbede Vor Frue af Rosenkransen.

Faktisk stammer selve bygningskonstruktionen, helt tilbage fra ca. år 1275, hvorfor du også kan spotte gotiske elementer i arkitekturen heroppe. I 1500-tallet, blev et smukt relief udskåret i sten, forestillende Vor Frue af Rosenkransen, som i dag bevares i Església i Claustre de Sant Vicenc Ferrer inde i Manacor by.

I 1960 blev Ermita de Santa Llucia opkøbt af dominikanske munkeorden, i håbet om at kunne starte et religiøst rekreationscenter for pilgrimme. Projektet blev dog hurtigt lukket ned, grundet manglende økonomi.

Siden 1993, har Ermita de Santa Llucia stået mere eller mindre overladt til sig selv, dog stadig ejet af de dominikanske munke. Manacor kommune har flere gange krævet af munkene, at de gør en indsats for, at vedligeholde stedet bedre, så denne historiske arv ikke tabes.

[wpgmza id=”198″]
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?