Ermita de Santa Llucia

Om

Ikke meget står skrevet i historiebøgerne om det lille kapel og eremitage, Ermita de Santa Llucia.

Det er beliggende på bakketoppene syd for Manacor, på vejen mod Felanitx og et godt lille udflugtsmål på en god vandretur.

Vi ved, at Ermita de Santa Llucia er stiftet omkring det 17. århundrede, af en gruppe eremitter, der ønskede et sted at tilbede Vor Frue af Rosenkransen.

Faktisk stammer selve bygningskonstruktionen, helt tilbage fra ca. år 1275, hvorfor du også kan spotte gotiske elementer i arkitekturen heroppe. I 1500-tallet, blev et smukt relief udskåret i sten, forestillende Vor Frue af Rosenkransen, som i dag bevares i Església i Claustre de Sant Vicenc Ferrer inde i Manacor by.

I 1960 blev Ermita de Santa Llucia opkøbt af dominikanske munkeorden, i håbet om at kunne starte et religiøst rekreationscenter for pilgrimme. Projektet blev dog hurtigt lukket ned, grundet manglende økonomi.

Siden 1993 har Ermita de Santa Llucia stået mere eller mindre overladt til sig selv, dog stadig ejet af de dominikanske munke. Manacor kommune har flere gange krævet af munkene, at de gør en indsats for, at vedligeholde stedet bedre, så denne historiske arv ikke tabes.

Hvor

Manacor

Manacor er Mallorcas andenstørste kommune, og beliggende på øens østlige side.Manacor er et historisk område med masser af lokale seværdigheder og aktiviteter at give sig til. Særligt er Manacors imponerende sognekirke og dens smukke klokketårn en populær attraktion. I Manacor finder du også en masse typiske mallorcinske restauranter, barer og cellers, hvor du kan smage lokale egnsretter lavet til perfektion og serveret med lokale vine. En af Manacors største eksportvarer er Majorica-perler, kunstige perler der ligner fuldstændig. De mest populære seværdigheder og turistattraktioner finder du dog ved kysten, hvor de fascinerende drypstenshuler, Cuevas del Drach og Cuevas dels Hams er beliggende under jorden.

Manacor seværdigheder, marked og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Manacor

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere kapeller og eremitager på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?