Drypstenshulen Cueva de sa Gleda

undersøisk grotte med drypsten cueva de sa gleda ved manacor mallorca
Om

Drypstenshulen Cueva de sa Gleda ligger gemt i klipperne ud for Manacors kyststrækning, på Mallorcas østkyst.

Cueva de sa Gleda består af mere end 10.5 km gange og rum, der befinder sig 25 m under grundvandets overflade.

Drypstenshulen Cueva de sa Gleda har sit navn efter det hvide ler, kendt under navnet ‘Gleda’ eller ‘Greda’, alt efter om det udtales på spansk eller catalansk. Denne særlige hvide ler blev anvendt til vaskeri og findes ved hulens indgangsparti, i en slags stor hall kaldet Dolina Hundimiento.

Det første spileologiske arbejde der blev udført i Cueva de sa Gleda, var i 1974 af Speleo-Club Mallorca (SCM), som kunne kortlægge hele Cueva de Sa Gleda i 1989. Flere af rummene i Cueva de sa Gleda er opkaldt efter SDMs ledende spieolog, Francesc Ripoll.

Seneste undersøgelse af Cueva de sa Gleda var i 2006-2007, hvor man med tilskud og bidrag fra Bioversity Conservation, kunne gøre rapport om faunaen i og omkring hulen. Under disse undersøgelser, opdagede man hele 3 nye arter i springhale-familien.

Indgangen til Cueva de sa Gleda er på privat grund, men det er let at få adgang og tilladelse.

OBS! Det kræver særlige PADI certifikater, at dykke i Cueva de sa Gleda – spørg derfor hos dykkercentret!

Hvor

Manacor

Manacor er Mallorcas andenstørste kommune, og beliggende på øens østlige side.Manacor er et historisk område med masser af lokale seværdigheder og aktiviteter at give sig til. Særligt er Manacors imponerende sognekirke og dens smukke klokketårn en populær attraktion. I Manacor finder du også en masse typiske mallorcinske restauranter, barer og cellers, hvor du kan smage lokale egnsretter lavet til perfektion og serveret med lokale vine. En af Manacors største eksportvarer er Majorica-perler, kunstige perler der ligner fuldstændig. De mest populære seværdigheder og turistattraktioner finder du dog ved kysten, hvor de fascinerende drypstenshuler, Cuevas del Drach og Cuevas dels Hams er beliggende under jorden.

Manacor seværdigheder, marked og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Manacor

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere drypstenshuler og grotter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?