Var Columbus fra Mallorca?

Én grund til, at indbyggerne i landferiebyen Felanitx, er stolte over deres by, bunder i en legende om en meget kendt opdagelsesrejsende. Ifølge legenden blev Christopher Colombus nemlig født i Felanitx i 1451, og ikke i Genova, Italien eller Portugal.

Man hævder, at Columbus var søn af Prins Carlos af Viana, som videre var søn af Kong Joan el Sense Fe af Aragonien – kongeriget, hvilket Mallorca hørte under på daværende tidspunkt. Prins Carlos skulle efter sigende, have fået et barn med den unge Margalida Colom fra Felanitx, under et kortvarigt eksil i borgen Castell de Santueri.

Teorien underbygges efterhånden, af en del anerkendte retsmedicinere og forskere, fra forskellige universiteter i Europa, som blandt andet tager udgangspunkt i flere hundrede DNA prøver, hvor man har sammenlignet DNA fra Christopher Columbus’ jordiske rester, med DNA fra Prins Carlos’.

Dr. Gabriel verd Martorell er blandt tilhængerne af teorien om, at Columbus eller Cristobal Colòn, skulle være født i Felanitx. Tilbage i 1989, udgav han således en bog, indeholdende hans teorier samt en masse dokumentation til at understøtte teorierne.

Denne dokumentation kan du se på Felanitxs eget mini Columbus-museum, som du finder i Café Son Colòm, på strækningen mellem Felanitx og Porto Colom.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?