Søg
Close this search box.

Blev Christoffer Columbus født på Mallorca?

Var Columbus fra Mallorca?

Én grund til at indbyggerne Felanitx er stolte over deres by, bunder i en legende om en meget kendt opdagelsesrejsende. Ifølge legenden blev nemlig selveste Christopher Colombus født i Felanitx, i 1451, og ikke i Genova, Italien eller Portugal.

Man hævder, at Columbus var søn af Prins Carlos af Viana, som videre var søn af Kong Joan el Sense Fe af Aragonien – kongeriget, hvilket Mallorca hørte under på daværende tidspunkt. Prins Carlos skulle efter sigende have fået et barn med den unge Margalida Colom fra Felanitx, under et kortvarigt eksil i borgen Castell de Santueri.

Teorien underbygges efterhånden af en del anerkendte retsmedicinere og forskere fra forskellige universiteter i Europa, som blandt andet tager udgangspunkt i flere hundrede DNA prøver, hvor man har sammenlignet DNA fra Christopher Columbus’ jordiske rester med DNA fra Prins Carlos’.

Dr. Gabriel verd Martorell er blandt tilhængerne af teorien om, at Columbus eller Cristobal Colòn, skulle være født i Felanitx. Tilbage i 1989 udgav han således en bog indeholdende hans teorier samt en masse dokumentation til at understøtte teorierne.

Denne dokumentation kan du se på Felanitx’ eget mini Columbus-museum, som du finder i Café Son Colòm, på strækningen mellem Felanitx og Porto Colom.

Rejser til Mallorcas østside

Hotel i Felanitx

Hotel i Portocolom

Hotel i Porto Cristo

Hoteller i Calas de Mallorca

 

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca