Tager du rundt på Mallorca og besøger de mange kirker på øen, vil du hurtigt opdage, hvordan kirkerne står i stor kontrast til resten af byernes arkitektur og form.

I middelalderen, var kirken det centrale omdrejningspunkt for indbyggerne og kirken blev bygget enten i centrum af byen, eller på en høj, så den var nærmere gud.

Den flotte sognekirke i hjertet af den lille by, Mancor de la Vall, er bestemt også et besøg værd. Kirken her er blevet et symbol på Mancor de la Valls uafhængighed som sogn, selv om den blev færdigbygget godt 100 år før byens egentlige uafhængighed i 1925.

Kirken er blevet kendt under navnet, Parroquia Joan Baptista de Mancor.

Som i så mange andre små landsbysamfund rundt omkring på Mallorca, spiller kirken en særlig rolle for byens historie og indbyggere. Flere gange årligt fejres skytshelgener i Mancor de la Vall og sognekirken, lægger scene til startskuddet for hver byfest.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?