Søg
Close this search box.

Sognekirken i Mancor de la Vall

Tager du rundt på Mallorca og besøger de mange kirker på øen, vil du hurtigt opdage, hvordan kirkerne står i stor kontrast til resten af byernes arkitektur og form.

I middelalderen, var kirken det centrale omdrejningspunkt for indbyggerne og kirken blev bygget enten i centrum af byen, eller på en høj, så den var nærmere gud.

Den flotte sognekirke i hjertet af den lille by, Mancor de la Vall, er bestemt også et besøg værd. Kirken her er blevet et symbol på Mancor de la Valls uafhængighed som sogn, selv om den blev færdigbygget godt 100 år før byens egentlige uafhængighed i 1925.

Kirken er blevet kendt under navnet, Parroquia Joan Baptista de Mancor.

Som i så mange andre små landsbysamfund rundt omkring på Mallorca, spiller kirken en særlig rolle for byens historie og indbyggere. Flere gange årligt fejres skytshelgener i Mancor de la Vall og sognekirken, lægger scene til startskuddet for hver byfest.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante kirker du skal besøge på Mallorca