Sognekirken i Mancor de la Vall

Om

Tager du rundt på Mallorca og besøger de mange kirker på øen, vil du hurtigt opdage, hvordan kirkerne står i stor kontrast til resten af byernes arkitektur og form.

I middelalderen, var kirken det centrale omdrejningspunkt for indbyggerne og kirken blev bygget enten i centrum af byen, eller på en høj, så den var nærmere gud.

Den flotte sognekirke i hjertet af den lille by, Mancor de la Vall, er bestemt også et besøg værd. Kirken her er blevet et symbol på Mancor de la Valls uafhængighed som sogn, selv om den blev færdigbygget godt 100 år før byens egentlige uafhængighed i 1925.

Kirken er blevet kendt under navnet, Parroquia Joan Baptista de Mancor.

Som i så mange andre små landsbysamfund rundt omkring på Mallorca, spiller kirken en særlig rolle for byens historie og indbyggere. Flere gange årligt fejres skytshelgener i Mancor de la Vall og sognekirken, lægger scene til startskuddet for hver byfest.

Hvor

Mancor de la Vall

Mancor de la Vall er et søvnigt men meget naturskønt område beliggende direkte på Tramuntanas bjergskråninger, i en stedsegrøn dal. Mancor de la Vall er et oplagt sted at overnatte, hvis du søger fred og ro, frisk luft og direkte adgang til masser af vandreruter. Mancor de la Vall fejrer flere årlige begivenheder i byen, bla. årets højdepunkt, svampefestivalen i november, der lokker folk til fra nær og fjern.

Mancor de la Vall overnatning og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Mancor de la Vall

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?