Søg
Close this search box.

Ca sa Manescala

Ca sa Manescala ikke et museum eller en seværdighed som du måske kender dem. Dette er blot et stykke fint mallorcinsk arkitektur med en historie bag sig

Dette hus var fødested for Joan Mestre Oliver, bedre kendt på hans religiøse navn Fra Lluís de Vilafranca (1770-1847).

Over hovedindgangen ses et balkonvindue og over det, tre små kvadratiske vinduer. Læg mærke til stenudskæringen med det franciskanske våbenskjold, som vidner om tilhørsforholdet til denne munk.

Lluís de Vilafranca var historiker, bogelsker og så var han kapuciner (videreudvikling af franciskanerordenen). Han var bibliotekar for kapucinermunkene i Palma de Mallorca og ganske velanset og højt respekteret for hans store intellekt. Han var blandt andet ven af Gaspar Melchor de Jovellanos og Joan Ramis, blot at nævne et par.

Omkring 1835-36, under La Desamortización, hvor samtlige klostre og religiøse institutioner i Spanien blev inddraget og solgt – grundet premierminister Joan Mendizabels støtte til Dronning Isabell II under 1. carlistekrig – trak Lluís de Vilafranca sig tilbage.

Først boede han i Casa dels Venerables, i Palma de Mallorca, hvorefter han vendte hjem til Vilafranca de Bonany, hvor han endte sine dage.

annonce

heldagstur-mallorca-bjerge-kyst-guidet-turister

Guidet heldagstur gennem Mallorcas smukkeste områder

Fra: 670 DKK

Hos GetYourGuide

Flere historiske bygninger på Mallorca