Torre Nova de s´Evangelica

Om

Rigsrådet på Mallorca vedtog enstemmigt den 10. maj 1617, at Torre Nova de S´Evangelica skulle opføres, som led i det omfattende netværk, af forsvars- og udkigstårne langs Mallorcas høje vestkyst.

Fra midten af 1500-tallet, var Mallorca hårdt plaget af piratangreb, da særligt den tyrkiske kaptajn Barbarossa, bedre kendt som ‘rødskæg’, allierede sig med pirater fra Nordafrika, som kunne mobilisere tropper fra syd.

Torre Nova de S´Evangelica stod endeligt færdigbygget i 1619, jf. Valeriano Weyler (spansk general).
Frem til 1794, var Torre Nova de S´Evangelica udstyret med en bronzekanon, herefter blev det udelukkende benyttet til overvågning af smuglergods.

I 1830’erne, da franskmændene erobrede Nordafrika, faldt antallet af piratangreb mod Mallorca, og de mange tårne langs kysterne blev gradvist ladt til misvedligeholdelse.

Torre Nova de S´Evangelica er placeret godt 3 km syd for byen Estellencs, hvor du finder en grusvej, der stikker mod havet fra hovedvejen.

Et andet seværdigt tårn på Mallorca, er det nærliggende Torre del Verger, som du finder omkring Banyalbufar, nord for Estellencs.

Hvor

Estellencs

Estellencs er en sød lille kystby beliggende på Tramuntanas stedsegrønne bjergskråninger, lige syd for Banyalbufar. Estellencs byder på sanse uspoleret natur og fine bjergveje, perfekt til både cykling og vandring. Hertil kommer et utal af markerede vandreruter, som kan følges for at nå de absolut smukkeste udsigtspunkter i området. Til trods for at turismen ikke har sat sit præg på byen, byder Estellencs alligevel på en lille håndfuld hoteller og dejlige ferieboliger, hvorfra den eminente udsigt over bjerge og kyster kan nydes.

Estellencs overnatning og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Estellencs

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere gamle vagttårne på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?