Søg
Close this search box.

Torre Nova de s´Evangelica

Rigsrådet på Mallorca vedtog enstemmigt den 10. maj 1617, at Torre Nova de S´Evangelica skulle opføres, som led i det omfattende netværk, af forsvars- og udkigstårne langs Mallorcas høje vestkyst.

Fra midten af 1500-tallet, var Mallorca hårdt plaget af piratangreb, da særligt den tyrkiske kaptajn Barbarossa, bedre kendt som ‘rødskæg’, allierede sig med pirater fra Nordafrika, som kunne mobilisere tropper fra syd.

Torre Nova de S´Evangelica stod endeligt færdigbygget i 1619, jf. Valeriano Weyler (spansk general).
Frem til 1794, var Torre Nova de S´Evangelica udstyret med en bronzekanon, herefter blev det udelukkende benyttet til overvågning af smuglergods.

I 1830’erne, da franskmændene erobrede Nordafrika, faldt antallet af piratangreb mod Mallorca, og de mange tårne langs kysterne blev gradvist ladt til misvedligeholdelse.

Torre Nova de S´Evangelica er placeret godt 3 km syd for byen Estellencs, hvor du finder en grusvej, der stikker mod havet fra hovedvejen.

Et andet seværdigt tårn på Mallorca, er det nærliggende Torre del Verger, som du finder omkring Banyalbufar, nord for Estellencs.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere gamle forsvarstårne på Mallorca