Rigsrådet på Mallorca vedtog enstemmigt den 10. maj 1617, at Torre Nova de S´Evangelica skulle opføres, som led i det omfattende netværk, af forsvars- og udkigstårne langs Mallorcas høje vestkyst.

Fra midten af 1500-tallet, var Mallorca hårdt plaget af piratangreb, da særligt den tyrkiske kaptajn Barbarossa, bedre kendt som ‘rødskæg’, allierede sig med pirater fra Nordafrika, som kunne mobilisere tropper fra syd.

Torre Nova de S´Evangelica stod endeligt færdigbygget i 1619, jf. Valeriano Weyler (spansk general).
Frem til 1794, var Torre Nova de S´Evangelica udstyret med en bronzekanon, herefter blev det udelukkende benyttet til overvågning af smuglergods.

I 1830’erne, da franskmændene erobrede Nordafrika, faldt antallet af piratangreb mod Mallorca, og de mange tårne langs kysterne blev gradvist ladt til misvedligeholdelse.

Torre Nova de S´Evangelica er placeret godt 3 km syd for byen Estellencs, hvor du finder en grusvej, der stikker mod havet fra hovedvejen.

Et andet seværdigt tårn på Mallorca, er det nærliggende Torre del Verger, som du finder omkring Banyalbufar, nord for Estellencs.

[wpgmza id=”307″]
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?