Søg
Close this search box.

Torre del Cap Blanc

Blandt Mallorcas mange tårne langs kysterne, er tårnet Torre del Cap Blanc, vel nok blandt de mest velholdte af sin slags.

Torre del Cap Blanc blev bygget mellem 1579 og 1584, som et vitalt led i Mallorcas forsvarssystem. Mere end 85 tårne, stod i middelalderen vagt langs kysterne rundt om hele øen, hvor de havde hver især havde visuel kontakt med nabotårnet.

Observationstårnene blev opført som direkte reaktion – og modsvar – på de mange piratangreb fra Nordafrika og Tyrkiet, som stod på gennem 1500-tallet, hvor de var på deres højeste.

Torre del Cap Blanc blev tegnet af den mallorcinske arkitekt, Antoní Genovard, der også står bag mange andre historiske monumenter på øen, heriblandt nogle af Algaidas berømte grænsekors i sten.

Tårnet måler 10 meter i højden og 4,13 meter i diameter. Vagtmanden kom op på platformen ved hjælp af reb og en indvendig vindeltrappe, bygget ind i muren.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere gamle forsvarstårne du skal opleve på Mallorca