Søg
Close this search box.

Torre de Malgrat

Torre de Malgrat var sammen med andre af sydvestkystens tårne, et vitalt led i Mallorcas forsvarssystem op gennem moderne tider, hvor øen var særligt plaget af piratangreb.

Tårnet blev konstrueret i slutningen af 1500-tallet, mere nøjagtigt i 1584. Denne periode var kendetegnet ved utallige piratangreb på Mallorca, pirater der rejste fra Tyrkiet og Nordafrika.

Blandt de mest berygtede pirater var Hayreddin Barbarossa – bedre kendt som Rødskæg. Barbarossa var blandt de pirater, der havde størst succes med at angribe Mallorca, da hans strategiske overblik tillod ham at mobilisere hans tropper, så de kunne overraske vagterne på kysten.

Torre de Malgrat er mere en platform bygget ind i klippen, end et reelt tårn som vi kender dem fra resten af øen. I dag er det et yndet sted at sidde og nyde en forfriskning for vandrere og lokale, der trænger til et pust.

Tårnet tager i øvrigt sit navn efter de små Malgrats-øer syd for Mallorca.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere gamle forsvarskonstruktioner du skal opleve på Mallorca