Possessió de Meià

Om

Possessió de Meià spiller en central rolle i områdets historie, så foruden at være smuk og seværdig, har den betydning for mange lokale af den ældre generation.

 

Allerede tilbage i det 13. århundrede, findes der skrifter om herregården Meià i både Montuïri og Sant Joan området. Historien fortæller, at ejeren af Possessió de Meià, var alvorligt syg og kaldte efter hjælp hos præsterne i både Montuïri og Sant Joan. Sidstnævnte nåede frem til Possessió de Meià først og som tak for hjælpen, faldt herregården i Sant Joans ejerskab.

I 1656 dokumenteres det, at Possessió de Meià ejes af greve Gabriel de Comelles og at her findes flere huse på grunden, en melvindmølle samt utallige hektarer land dedikeret til dyrkning af korn og bælgfrugter.

Ved slutningen af det 19. århundrede, led Possessió de Meià ligesom alle andre gårde på Mallorca, under den frygtede phylloxera vinlus-pest, der medførte at landmændene og særligt vinbønderne, måtte brænde alle deres marker af.

På nuværende tidspunkt tilhører Possessió de Meià, Oliver familien, som nu har været under familiens ejerskab gennem to generationer. Det var nuværende ejers bedstefar, Gasper Oliver, der opkøbte herregården. Førhen, fra det 18. århundrede og til midten af det 20. århundrede, havde Oliver familien den fantastiske herregård Possessio els Caldereres

Possessió de Meiá er et strålende eksempel på en herregård fra de rurale mallorcinske landdistrikter.

Fra foyeren ser du en buet døråbning med tympanon, der bærer indskrift med store bogstaver og rester af familievåbenskjolde samt blomstermotiver. Denne døråbning fører ud til en skøn lille patio, en såkaldt “Clastra”, hvor en brønd af brosten danner base om et lille kapel. Til højre ses en udendørs trappe, der fører op til det såkaldte ‘Quartera’ – et pulterrum til opbevaring af korn. Under denne trappe, fører en buet døråbning ned til den mekaniserede kornmølle.

Et lille tårn rejser sig over taget på Possessió de Meià, med en klokke og kronet af et kors.

Tilbage ved vejen, går et rygte om, at den sjældne Mata Escrita-blomst, fra Santuari de Cura, skulle gro på en gren her.

Hvor

Sant Joan

Sant Joan er det mindst turistede område på Mallorca, her hersker landlig idyl og gamle traditioner. Går du en tur gennem Sant Joans landsby, opdager du hurtigt den religiøse indflydelse der ofte kendetegner små landbrugssamfund, særligt den enorme Sant Joan Baptista sognekirke og det katolske kulturcenter vidner herom. Lige udenfor landsbyen, på en bakketop, finder du næste religiøse monument, det fine gamle Consolació-kloster hvorfra du kan nyde en himmelsk udsigt. Besøg gerne Sant Joan på markedsdag eller når en af kommunens mange byfester løber af stablen, her oplever du stolte traditioner og en særlig intim stemning.

Sant Joan guide med ophold, aktiviteter og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Sant Joan

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?