Søg
Close this search box.

Posada dels Calderers

Den gamle kro i Sant Joan

Denne yderst beskedne og ikke særligt iøjefaldende ejendom på Carrer Major, 98 i centrum af landsbyen Sant Joan, har tidligere været en kro for arbejdere og tjenestefolk, der havde tilhold i den eksemplariske els Calderers herregård lidt udenfor byens grænser.

Rent arkitektonisk er der ærligt ikke meget at at komme efter, bygningen har en hovedindgang med buet form og et mindre indhak i den noget asymmetriske murvæg. Fra facadevæggen, hænger en gadelanterne ud, hvilket giver en autentisk følelse af en kro fra 1800 tallet.

Oliver familien er blandt de mest kendte lodsejere af Possessió els Calderers, familien havde herregården allerede fra 1700 tallet og frem til midten af 1900 tallet. Det mest fremtrædende medlem af Oliver-familien, var Antoni Oliver Gaià (1863-1936), der menes at være manden der revolutionerede og moderniserede Mallorcas landbrug.

Overfor Posada els Calderers, på den modsatte side af gaden, ligger en stor bygning med tre etager og grønne traditionelle skodder for vinduerne. Denne bygning tilhører Convent de les monges de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, let oversat til; ‘Kostret for Broderskabet af Velgørenhed’. Denne munkeorden blev etableret i Sant Joan i 1870 og flyttede til sin nuværende lokation i 1926.

annonce

heldagstur-mallorca-bjerge-kyst-guidet-turister

Guidet heldagstur gennem Mallorcas smukkeste områder

Fra: 670 DKK

Hos GetYourGuide

Flere bygninger af kulturel værdi på Mallorca