Den gamle kro i Sant Joan

gammel krostue i byen Sant Joan på Mallorca

Krostuen fra middelalderen i Sant Joan

Denne yderst beskedne og ikke særligt iøjefaldende ejendom på Carrer Major, 98 i centrum af landsbyen Sant Joan, har tidligere været en kro for arbejdere og tjenestefolk, der havde tilhold i den eksemplariske els Calderers herregård lidt udenfor byens grænser.

Rent arkitektonisk er der ærligt ikke meget at at komme efter, bygningen har en hovedindgang med buet form og et mindre indhak i den noget asymmetriske murvæg. Fra facadevæggen, hænger en gadelanterne ud, hvilket giver en autentisk følelse af en kro fra 1800 tallet.

Oliver familien er blandt de mest kendte lodsejere af Possessió els Calderers, familien havde herregården allerede fra 1700 tallet og frem til midten af 1900 tallet. Det mest fremtrædende medlem af Oliver-familien, var Antoni Oliver Gaià (1863-1936), der menes at være manden der revolutionerede og moderniserede Mallorcas landbrug.

Overfor Posada els Calderers, på den modsatte side af gaden, ligger en stor bygning med tre etager og grønne traditionelle skodder for vinduerne. Denne bygning tilhører Convent de les monges de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, let oversat til; ‘Kostret for Broderskabet af Velgørenhed’. Denne munkeorden blev etableret i Sant Joan i 1870 og flyttede til sin nuværende lokation i 1926.

Flere interessante ting at opleve omkring Sant Joan

Sant Joan lokal rejseguide og feriehus

Vilafranca rejseguide og feriehus

Montuïri rejseguide og feriehus

Els Calderers etnologisk museum

Meia herregården

Sognekirken, Joan Baptista 

Centre Catolic, katolsk kulturhus og teater

Santuari de la Mare de Déu de Consolació

Hjem til lokale præst, Fra Lluis Jaume Vallespir

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?