Museu Municipal

Valldemossas lokalhistoriske museum

Karteuserklosteret Real Cartuja i Valldemossa, Mallorca

Besøg Valldemossas lokalhistoriske museum i det flotte karteuserkloster

På Museu Municipal de Valldemossa, kommer du på en rejse gennem ikke bare Valldemossas historie, men hele Mallorcas.

På det tidligere Llullianske kloster, Miramar, der også ligger i Valldemossa, har man siden 1480 printet bøger. Det var Bartomeu Caldentey, teolog og dedikeret Roman Llull tilhænger, der startede en skole på Miramar, hvor han ikke blot underviste i llullinsk filosofi, men også trykte bøger herfra. Faktisk var han den første til at trykke en bog skrevet på catalansk, mens Ramon Llull selv var den første til at skrive en.

I 1576 startede Gabriel Guasp, vel nok en af verdens med profitable printvirksomheder, i Palma de Mallorca. Virksomheden levede i næsten 400 år, da den lukkede i 1958. Printeren du ser på Museu Municipal de Valldemossa, er blandt verdens mest velbevarede eksempler af en Guasp og menes at stamme fra til 17. århundrede. Sammen med printeren, ser du eksempler på mere end 1.500 stempler, som gennem århundreder har været brugt til at trykke tidsskrifter og bøger.

Videre til celle nr. 4 på Museu Municipal de Valldemossa, finder du Chopins klaver, som han efterlod sig i vinteren 1839, efter han og forfatteren Georg Sand havde bosat sig her i 3 måneder. Der er også flere rum, dedikeret til Chopin og Sand, hvor du kan lære meget mere om dem samt nærstudere nogle af deres personlige egendele.

I Museu Municipal de Valldemossa, finder du også en del interessant kunst, både fra 18 og 1900 tallet, men også mere nutidig kunst som Picasso og Joan Miró.

Alt i alt er Museu Municipal de Valldemossa, en rigtig fin måde at slutte og fuldende turen i Real Cartuja på.

Find vej til Karteuserklosteret

Information:

Museu Municipal de Valldemossa
Plaça de la Cartoixa s/n
07170 Valldemossa
Tlf. +34 971 612 106

Valldemossa

Valldemossa hører til blandt nogle af de smukkeste og mest charmerende områder i Tramuntana-regionen på Mallorca. Området byder på en skøn pakke af sanselig natur, en rig kulturarv samt et levende byliv, alle med masser tilbud. Valldemossa er nok bedst kendt for det enorme karteuserkloster hvor bla. komponist Frederik Chopin boede i vinteren 1838/39, men har også en lang række andre spændende seværdigheder, bla. Miramar-klosteret, Sant Bartomeu kirken og den idylleriske lille ermitage Santíssima Trinitat. Naturen omkring Valldemossa er oplagt til både vandring og cykling, tilmed badning ved Port de Valldemossa. Her er rigeligt med vandreruter og velholdte asfaltveje der snoer sig rundt mellem dale og bjergtoppe i det frodige smukke bjerglandskab.

Besøg Valldemossa

Flere dejlige steder i Tramuntana

Mallorcas Tramuntana-bjerge er fyldt med noget af verdens bedste og smukkeste natur, hvorfor bla. UNESCO har fredet bjergkæden som en del af verdensnaturarven. Der er masser af skønne område og charmerende bjerglandsbyer at besøge på din tur gennem bjergene, flere af dem har såmænd også været direkte inspirationskilde til kendte kunstværker.

Læs mere om Tramuntana her
©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?