Søg
Close this search box.

Museu Municipal de Valldemossa

Besøg Valldemossas lokalhistoriske museum i det flotte karteuserkloster

På Museu Municipal de Valldemossa, kommer du på en rejse gennem ikke bare Valldemossas historie, men hele Mallorcas.

På det tidligere Llullianske kloster, Miramar, der også ligger i Valldemossa, har man siden 1480 printet bøger. Det var Bartomeu Caldentey, teolog og dedikeret Roman Llull tilhænger, der startede en skole på Miramar, hvor han ikke blot underviste i llullinsk filosofi, men også trykte bøger herfra. Faktisk var han den første til at trykke en bog skrevet på catalansk, mens Ramon Llull selv var den første til at skrive en.

I 1576 startede Gabriel Guasp, vel nok en af verdens med profitable printvirksomheder, i Palma de Mallorca. Virksomheden levede i næsten 400 år, da den lukkede i 1958. Printeren du ser på Museu Municipal de Valldemossa, er blandt verdens mest velbevarede eksempler af en Guasp og menes at stamme fra til 17. århundrede. Sammen med printeren, ser du eksempler på mere end 1.500 stempler, som gennem århundreder har været brugt til at trykke tidsskrifter og bøger.

Videre til celle nr. 4 på Museu Municipal de Valldemossa, finder du Chopins klaver, som han efterlod sig i vinteren 1839, efter han og forfatteren Georg Sand havde bosat sig her i 3 måneder. Der er også flere rum, dedikeret til Chopin og Sand, hvor du kan lære meget mere om dem samt nærstudere nogle af deres personlige egendele.

I Museu Municipal de Valldemossa, finder du også en del interessant kunst, både fra 18 og 1900 tallet, men også mere nutidig kunst som Picasso og Joan Miró.

Alt i alt er Museu Municipal de Valldemossa, en rigtig fin måde at slutte og fuldende turen i Real Cartuja på.

Adresse og kontaktinfo

Mandag 10:00 - 17:00
Tirsdag 10:00 - 17:00
Onsdag 10:00 - 17:00
Torsdag 10:00 - 17:00
Fredag 10:00 - 17:00
Lørdag 10:00 - 17:00
Søndag 10:00 - 17:00

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante museer du skal besøge på Mallorca