Museu Municipal de Valldemossa

(Valldemossa lokalhistoriske museum)

Om

Besøg Valldemossas lokalhistoriske museum i det flotte karteuserkloster

På Museu Municipal de Valldemossa, kommer du på en rejse gennem ikke bare Valldemossas historie, men hele Mallorcas.

På det tidligere Llullianske kloster, Miramar, der også ligger i Valldemossa, har man siden 1480 printet bøger. Det var Bartomeu Caldentey, teolog og dedikeret Roman Llull tilhænger, der startede en skole på Miramar, hvor han ikke blot underviste i llullinsk filosofi, men også trykte bøger herfra. Faktisk var han den første til at trykke en bog skrevet på catalansk, mens Ramon Llull selv var den første til at skrive en.

I 1576 startede Gabriel Guasp, vel nok en af verdens med profitable printvirksomheder, i Palma de Mallorca. Virksomheden levede i næsten 400 år, da den lukkede i 1958. Printeren du ser på Museu Municipal de Valldemossa, er blandt verdens mest velbevarede eksempler af en Guasp og menes at stamme fra til 17. århundrede. Sammen med printeren, ser du eksempler på mere end 1.500 stempler, som gennem århundreder har været brugt til at trykke tidsskrifter og bøger.

Videre til celle nr. 4 på Museu Municipal de Valldemossa, finder du Chopins klaver, som han efterlod sig i vinteren 1839, efter han og forfatteren Georg Sand havde bosat sig her i 3 måneder. Der er også flere rum, dedikeret til Chopin og Sand, hvor du kan lære meget mere om dem samt nærstudere nogle af deres personlige egendele.

I Museu Municipal de Valldemossa, finder du også en del interessant kunst, både fra 18 og 1900 tallet, men også mere nutidig kunst som Picasso og Joan Miró.

Alt i alt er Museu Municipal de Valldemossa, en rigtig fin måde at slutte og fuldende turen i Real Cartuja på.

Information:

Museu Municipal de Valldemossa
Plaça de la Cartoixa s/n
07170 Valldemossa
Tlf. +34 971 612 106

Hvor

Valldemossa

Valldemossa er en by og kommune beliggende i den smukkeste dal i Tramuntana-bjergene på Mallorca. Byen har opnået status som turistattraktion grundet dens charmerende og idylleriske udseende, kombineret med det kendte karteuserkloster der dagligt tiltrækker sig tusindvis af besøgende. Karteuserklosteret er desuden hjemsted til Valldemossas lokalhistoriske museum, og lejligheden hvor Chopin opholdt sig under hans besøg i vinteren 1838/39. Slentrer du en tur ned gennem de brostensbelagte ujævne gader i Valldemossas bykerne, møder du en intens og vibrerende atmosfære, for her er altid mange mennesker på barerne og i de lokale butikker. Hver søndag er der marked i Valldemossa, hvor der virkelig er mange mennesker i byen, her kan du gøre en god handel og derefter gå på opdagelse i resten af byen eller dalen. Vil du bo i Valldemossa kan du glæde dig til charmerende og autentiske rammer på et af områdets fantastiske små finca-hoteller eller på en agroturismo, i begge tilfælde er det afslapning og forkælelse der er i højsædet.

Valldemossa seværdigheder, marked og hotel

Flere seværdigheder omkring Valldemossa

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere udstillinger og museer på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?