Molí Nou

Om

Molí Nou – Et eksempel på Mallorcas mange melmøller, der prægede landdistrikterne i 1800-tallet

 

En fin lille seværdig mølle, på turen gennem den sovende melonby, Vilafranca de Bonany

Dette er den eneste melmølle, som er bevaret inden for bygrænserne af Vilafranca de Bonany. Den tilhørte herregården, Possessió de Sant Martí, og indstillede driften i 1915.

Basen på møllen, er bygget som beoelseshus, sandsynligvis til forpagteren og dennes familie, som var ansat under Possessió de Sant Martí.

Molí Nou stammer sandsynligvis fra det 16. eller 17. århundrede. Til venstre for hovedindgangen ses en slags cisterne eller udbygning – dette var et kapel i middelalderen.

Hvor

Vilafranca de Bonany

Vilafranca de Bonany er et typisk mallorcinsk landbrugssamfund, hvor turisme stadig i høj grad er fremmed. Vilafranca er særligt kendt for sin dyrkning af meloner, og kendes ofte under sit kælenavn, Melonbyen. Her afholdes tilmed en årlig melonfestival. Bevæger du dig omkring i Vilafranca kan du nyde en god håndfuld seværdigheder, bla. den smukke sognekirke Santa Barbara, det lille kloster, Ca ses Monges, og ikke mindst det kendte gamle kloster Santuari de Bonany, der kroner hele området fra sin fantastiske placering på toppen af Bonany-bjerget.

Vilafranca de Bonany – Ophold, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Vilafranca de Bonany

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?