Llucalcari

Om

Llucalcari, måske Mallorcas mest idylleriske landsby

Llucalcari er en meget lille, men meget smuk og idyllisk landsby i Deià kommune på vejen mod Sóller, godt 3 kilometer fra selve Deià by.

Llucalcari samler ikke mere end godt 20 huse, der tilsammen giver det mest maleriske postkort-billede af Mallorca. Blandt de 20 ejendomme, det meget attraktive hotel, Hoposa Costa d’Or.

Romantisk ophold i Lluccalcari ved Deiàs kyst

Hævet 85 meter over havets overflade og beliggende yderst på kystlinien, giver samtlige huse i Llucalcari den mest imponerende udsigt over Cala Deià og Middelhavet.

Hele fem forsvarstårne, beskyttede tilbage i middelalderen Llucalcari mod angreb fra pirater og vandaler. I dag står tre af disse tilbage, kig efter ejendommene Casa d’Amunt, Can Simó og Can Apol·loni.

I Llucalcari finder du også et lille kapel, hvor en statue af jomfru Maria er at finde. Hun er den lille landsbys skytshelgen og fejres hvert år den 15. august, ved en byfest organiseret af ‘Associació de Propietaris, Residents i Amics de Llucalcari’.

romantisk luksushotel mallorca lluccalcari deia

Et blik over Lluccalcari fra det romantiske luksushotel i landsbyen

Fra Llucalcari kan du via en stentrappe, nå den naturlige grotte og bugt, es Canyaret. Es Canyaret er blot én af Mallorcas mange små ‘hemmelige’ bugter og er kendt for sit helt klare og transparente vand, samt den naturlige kilde, der løber fra bjergene og munder ud her.

Flere mennesker kommer desuden hertil for at tage mudderbad, som efter sigende skulle have beroligende effekt på kroppen.

Du kan udelukkende besøge Llucalcari til fods eller på cykel, da parkering af bil er forbeholdt indbyggerne samt hotellets gæster.

Hvor

Deià

Deià er kendt som et af de mest inspirerende og romantiske områder på hele Mallorca. Området har gennem tiden haft stor tiltrækningskraft af bla. poeter, malere og musikere, hvilket har givet byen sit alias, Kunstnerbyen. Deià er hjemsted for en håndfuld interessante seværdigheder, bla. Robert Graves’ hus, Son Marroig med sin marmorpavillon samt den gamle Joan Baptista kirke og tilhørende kirkegård, der kroner landsbyen. Deià er et oplagt sted til en romantisk ferie på Mallorca, her ligger flere charmerende hoteller i smukke omgivelser klar til at tilbyde højeste serviceniveau og bedste faciliteter.

Deia hotelseværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Deià

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?