Esglesia parroquial de Santa Margalida

sognekirken i santa margalida mallorca
Om

Den første sognekirke i landsbyen Santa Margalida, blev dokumenteret i det 13. århundrede, nærmere bestemt 1243, umiddelbart efter efter den catalanske erobring af Mallorca (1229-1231).

Efterladenskaber og arkæologiske fund, af blandt andet keramiske artefakter tyder på, at helt tilbage fra før den første sognekirke, har der på det eksakte sted ligget et andet religiøst fundament.

Kirken er bygget på en høj, der hæver sig over by og land i Santa Margalida – bedre kendt som ‘objektivet’, da man fra kirken har panoramaudsigt over hele kommunen.

Den massive befolkningstilvækst op gennem det 16. århundrede betød, at den oprindelige sognekirke ikke længere havde plads nok til den voksende menighed, hvorfor konstruktionen af et nyt og større tempel blev igangsat. Konstruktionen af den nye kirke varerede frem til 1679.

Det nye tempel er bygget som basilika med hovedskib og tilhørende sidekapeller, adskilt hvælvinger og buer. Et af sidekapellerne indeholder også kirkens ene sidedør, bedre kendt som ‘Herrernes indgang’. Hovedindgangen til kirken, nås via en stentrappe der blev konstrueret umiddelbart efter selve kirkens færdiggørelse. Omkring den smukke barokke hovedindgang ses en særpræget og meget udførlig dekoration, blandt andet indeholdende Santa Margalida, byens skytshelgen.

Det nuværende klokketårn, blev bygget mellem 1853 og 1855 og er kronet med en pyramide med nålespir i toppen.

Inde i kirken, ved alteret, ses en altertavle  forestillende Santa Margalida, som menes at datere sig helt tilbage til midten af det 14. århundrede. Altertavlen bærer skrift som er værd at lægge mærke til, da denne er et af de bedst bevarede eksempler på ‘Den mallorcinske skoles’ indflydelse på den regionale arkitektur.

En anden meget bemærkelsesværdig genstand i kirken er den smukke liturgiske monstrans fra 1564, fremstillet i sølv og dekoreret med engle og statuetter der spiller instrumenter.

Hvor

Hvor finder du Esglesia parroquial de Santa Margalida?

Santa Margalida

Santa Margalida er for mange turister et ukendt navn på Mallorca, men de der hælder til ferie på nordkysten kender garanteret Santa Margalidas populære badeby, Ca’n Picafort. Santa Margalida er en rolig lille landsby beliggende i fantastisk omgivelser mellem rurale landdistrikter og den fantastiske Alcúdiabugt, hvor der er masser af aktivitetstilbud til alle lyster. Santa Margalida byder også på et par interessante seværdigheder, som den store sognekirke samt den forhistoriske gravplads og det unikke naturområde Son Real, der er et slags frilandsmuseum.

Santa Margalida, ophold, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Santa Margalida

Billeder
Flere kirker

Flere smukke katolske kirker og katedraler du skal opleve på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?