Coves Blanques

coves blanques er naturlige grotter der har været bosat af mennesker fra forhistorisk tid i porto cristo mallorca
Om

Nyd en gåtur i de naturlige grotter ved havnen i Porto Cristo

I de dramatiske klippeskrænter nær stranden i Porto Cristo, finder du grotterne, Coves Blanques, der siden forhistorisk tid har været beboet og brugt af mennesker.

Benyttet af mennesker fra forhistorisk tid

Coves Blanques var i talaiotkulturen (ca. 1200 – 800 f.Kr.) bosted for mennesker, senere – i middelalderen – har hulerne været benyttet af fiskere og handelsrejsende, der søgte ly når det var uvejr på havet.

Faktisk mener etnologer, at Coves Blanques rent faktisk dannede ramme om et reelt småsamfund herude.

Coves Blanques refereres i lokale historiebøger til som Cova del Patró Pelat, da familien Pelat var den første familie til at bosætte sig i hvad der nu er Porto Cristo. Dette var i 1877, hvor hele dette område blot gik under navnet “Cala Manacor”, senere i 1888, valgte man dog at gøre området mere selvstændigt og derfor fik det kælenavnet Colonia del Carme, som betyder Carmens koloni. Carmen er skytshelgen for sømænd og navigatører.

Navnet Porto Cristo går stadig endnu længere tilbage, faktisk tilbage til omkring 1260, hvor historien forlyder, at en båd med et krucifiks blev fundet i havnen og dermed døbte de kristne stedet Porto Cristo – Kristus Havn.

Du finder let hulerne der ligger, under strandpromenaden i Porto Cristo, der hvor vejen stejler.

Hvor

Porto Cristo

Porto Cristo er en af Mallorcas ældste rejsemål for turister, og samtidig hjemsted for en af Mallorcas første turistattraktioner, drypstenshulerne Cuevas del Hams. Det er dog nogle andre drypstenshuler der gennem de seneste år har sat Porto Cristo på kortet, nemlig Cuevas del Drach, de berømte Dragegrotter, der er blevet en af Mallorcas største turistattraktioner, og som besøges af tusindvis af mennesker hver dag. Porto Cristo byder på en dejlig lille strand med gyldent sand, beliggende ved siden af lystbådehavnen og den livlige marina med alle restauranterne og barerne.

Porto Cristo drypstenshuler, marked og strand

Flere seværdigheder omkring Manacor

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere drypstenshuler og grotter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?