Nyd en gåtur i de naturlige grotter ved havnen i Porto Cristo

I de dramatiske klippeskrænter nær stranden i Porto Cristo, finder du grotterne, Coves Blanques, der siden forhistorisk tid har været beboet og brugt af mennesker.

grotter i klipperne ved porto cristo

 

Benyttet af mennesker fra forhistorisk tid

Coves Blanques var i talaiotkulturen (ca. 1200 – 800 f.Kr.) bosted for mennesker, senere – i middelalderen – har hulerne været benyttet af fiskere og handelsrejsende, der søgte ly når det var uvejr på havet.

Faktisk mener etnologer, at Coves Blanques rent faktisk dannede ramme om et reelt småsamfund herude.

Coves Blanques refereres i lokale historiebøger til som Cova del Patró Pelat, da familien Pelat var den første familie til at bosætte sig i hvad der nu er Porto Cristo. Dette var i 1877, hvor hele dette område blot gik under navnet “Cala Manacor”, senere i 1888, valgte man dog at gøre området mere selvstændigt og derfor fik det kælenavnet Colonia del Carme, som betyder Carmens koloni. Carmen er skytshelgen for sømænd og navigatører.

Navnet Porto Cristo går stadig endnu længere tilbage, faktisk tilbage til omkring 1260, hvor historien forlyder, at en båd med et krucifiks blev fundet i havnen og dermed døbte de kristne stedet Porto Cristo – Kristus Havn.

Du finder let hulerne der ligger, under strandpromenaden i Porto Cristo, der hvor vejen stejler.

Billig rejse Porto Cristo

Billig rejse s’Illot

Billig rejse Sa Coma

All-inklusive rejse Cala Bona

Billig rejse Cala Millor

Billig rejse Porto Colom

Billig all-inclusive Calas de Mallorca

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?