Søg
Close this search box.

Coves Blanques

Forhistoriske huler Coves Blanques ved siden af stranden i byen Porto Cristo på Mallorca.

Nyd en gåtur i de naturlige grotter ved havnen i Porto Cristo

Coves Blanques var i talaiotkulturen (ca. 1200 – 800 f.Kr.) bosted for mennesker, senere – i middelalderen – har hulerne været benyttet af fiskere og handelsrejsende, der søgte ly når det var uvejr på havet.

Faktisk mener etnologer, at Coves Blanques rent faktisk dannede ramme om et reelt småsamfund herude.

Coves Blanques refereres i lokale historiebøger til som Cova del Patró Pelat, da familien Pelat var den første familie til at bosætte sig i hvad der nu er Porto Cristo. Dette var i 1877, hvor hele dette område blot gik under navnet “Cala Manacor”, senere i 1888, valgte man dog at gøre området mere selvstændigt og derfor fik det kælenavnet Colonia del Carme, som betyder Carmens koloni. Carmen er skytshelgen for sømænd og navigatører.

Navnet Porto Cristo går stadig endnu længere tilbage, faktisk tilbage til omkring 1260, hvor historien forlyder, at en båd med et krucifiks blev fundet i havnen og dermed døbte de kristne stedet Porto Cristo – Kristus Havn.

Du finder let hulerne der ligger, under strandpromenaden i Porto Cristo, der hvor vejen stejler.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca