Søg
Close this search box.

Finca Son Roig

Finca hotel Son Font i Roig i byen Maria de la Salut på øen Mallorca.

Finca Son Roig er det perfekte sted at nyde en landferie på Mallorca, i rurale og æstetiske omgivelser, omsluttet af stor historie og smuk natur

Huset her var tidligere ejet af den velhavende Roig-familie, der ejede mange hektarer land omkring Maria de la Salut.

Vi kender ikke til de præcise omstændigheder, men i 1545 bliver Julià Fontiroig født her, med det sammentrukne efternavn, en blanding mellem Font og Roig. Huset er dog også blandt lokale kendt som ‘Can Fontiroig’, opkaldt efter Julià.

Julià Fontiroig blev født ind i en familie, der tilhørte dominikanerordenen. Senere var hun selv med til, at starte det dominikanske kloster i Manacor og har i såvel Manacor som i Maria de la Salut, opnået status som helgen.

I 1677 tilhørte ejendommen Joan Fontiroig i Rierra de Conílles, officer ved militæret.

I 1714 besad huset en enorm vinceller med store stenbeholdere, mølle drevet af æsler, stor patio samt have.

Ejendommen gik til sønnen, Mateu Fontiroig Sureda-Sanglada, ved næste generation Joaquim Fontirroig i Vila del Pujol (1723-1781),der senere overlod det til sin søn, Mateu Fontirroig i Nebot del Puig.

Med tiden forsvandt Fontiroig familien og i dag ejes ejendommen af den tyske ‘Fels’ familie, der har lagt et stort arbejde i, at renovere ejendommen og lave den om til et ruralt hotel. Totalrenoveringen blev færdig i 2005.

Navnet på hotellet er Casa Girasol, med otte værelser, der hver især repræsenterer forskellige dele af Mallorca og er også opkaldt efter forskellige byer.

Flere historiske bygninger på Mallorca