Finca Son Roig

finca son font i roig i maria de la salut
Om

Finca Son Roig er det perfekte sted at nyde en landferie på Mallorca, i rurale og æstetiske omgivelser, omsluttet af stor historie og smuk natur

 

Huset her var tidligere ejet af den velhavende Roig-familie, der ejede mange hektarer land omkring Maria de la Salut.

Vi kender ikke til de præcise omstændigheder, men i 1545 bliver Julià Fontiroig født her, med det sammentrukne efternavn, en blanding mellem Font og Roig. Huset er dog også blandt lokale kendt som ‘Can Fontiroig’, opkaldt efter Julià.

Julià Fontiroig blev født ind i en familie, der tilhørte dominikanerordenen. Senere var hun selv med til, at starte det dominikanske kloster i Manacor og har i såvel Manacor som i Maria de la Salut, opnået status som helgen.

I 1677 tilhørte ejendommen Joan Fontiroig i Rierra de Conílles, officer ved militæret.

I 1714 besad huset en enorm vinceller med store stenbeholdere, mølle drevet af æsler, stor patio samt have.

Ejendommen gik til sønnen, Mateu Fontiroig Sureda-Sanglada, ved næste generation Joaquim Fontirroig i Vila del Pujol (1723-1781),der senere overlod det til sin søn, Mateu Fontirroig i Nebot del Puig.

Med tiden forsvandt Fontiroig familien og i dag ejes ejendommen af den tyske ‘Fels’ familie, der har lagt et stort arbejde i, at renovere ejendommen og lave den om til et ruralt hotel. Totalrenoveringen blev færdig i 2005.

Navnet på hotellet er Casa Girasol, med otte værelser, der hver især repræsenterer forskellige dele af Mallorca og er også opkaldt efter forskellige byer.

Hvor

Maria de la Salut

Maria de la Salut er et traditionelt landbrugsområde beliggende i regionen, Pla de Mallorca, som stadig ikke er blevet berørt eller påvirket af turisme. Maria de la Salut byder på autentiske omgivelser, samt optimale forhold for cyklister som vil på eventyr på landevejene. Leder du efter seværdigheder i Maria, kan du med fordel besøge sognekirken eller den historiske finca FontiRoig.

Maria de la Salut, seværdigheder, marked og ophold

Flere seværdigheder omkring Maria de la Salut

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere historiske bygninger på Mallorca

finca son font i roig i maria de la salut

Font i Roig ****

Denne smukke gamle finca er ikke blot et lækkert hotel, men også et stykke lokal historie og kulturarv i Maria de la Salut. Den priviligerede beliggenhed med enestående udsigt over de landlige landskaber gør, at det er ekstra let at trække stikket ud og slappe helt af i krop og sind. Fincaens rummelige værelser, hylder hver især de mallorcinske traditioner og regioner, med hver deres interiør hvilket forstærker autenticiteten og oplevelsen. På fincaen tilbydes desuden afslappende wellnessfaciliteter, samt en utroligt lækker restaurant. Font i Roig er et must try ophold i Maria de la Salut!

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?