Finca Son Roig er det perfekte sted at nyde en landferie på Mallorca, i rurale og æstetiske omgivelser, omsluttet af stor historie og smuk natur

Hotel Font i Roig finca i Maria de la Salut

Finca hotel Font i Roig i Maria de la Salut


Huset her var tidligere ejet af den velhavende Roig-familie, der ejede mange hektarer land omkring Maria de la Salut.

Vi kender ikke til de præcise omstændigheder, men i 1545 bliver Julià Fontiroig født her, med det sammentrukne efternavn, en blanding mellem Font og Roig. Huset er dog også blandt lokale kendt som ‘Can Fontiroig’, opkaldt efter Julià.

Julià Fontiroig blev født ind i en familie, der tilhørte dominikanerordenen. Senere var hun selv med til, at starte det dominikanske kloster i Manacor og har i såvel Manacor som i Maria de la Salut, opnået status som helgen.

I 1677 tilhørte ejendommen Joan Fontiroig i Rierra de Conílles, officer ved militæret.

I 1714 besad huset en enorm vinceller med store stenbeholdere, mølle drevet af æsler, stor patio samt have.

Ejendommen gik til sønnen, Mateu Fontiroig Sureda-Sanglada, ved næste generation Joaquim Fontirroig i Vila del Pujol (1723-1781),der senere overlod det til sin søn, Mateu Fontirroig i Nebot del Puig.

Med tiden forsvandt Fontiroig familien og i dag ejes ejendommen af den tyske ‘Fels’ familie, der har lagt et stort arbejde i, at renovere ejendommen og lave den om til et ruralt hotel. Totalrenoveringen blev færdig i 2005.

Navnet på hotellet er Casa Girasol, med otte værelser, der hver især repræsenterer forskellige dele af Mallorca og er også opkaldt efter forskellige byer.

Flere oplevelser omkring Maria de la Salut

Maria de la Salut finca hotel og rejseguide

Sognekirken med sit atypiske klokketårn

Roqueta finca og agroturismo

Cas Metge Monjo, autentisk restaurant i doktorens hus

Sineu ferievilla og rejseguide

Petra ferievilla og rejseguide

Autentisk finca hotel i Maria de la Salut

Font i Roig ****

Denne smukke gamle finca er ikke blot et lækkert hotel, men også et stykke lokal historie og kulturarv i Maria de la Salut. Den priviligerede beliggenhed med enestående udsigt over de landlige landskaber gør, at det er ekstra let at trække stikket ud og slappe helt af i krop og sind. Fincaens rummelige værelser, hylder hver især de mallorcinske traditioner og regioner, med hver deres interiør hvilket forstærker autenticiteten og oplevelsen. På fincaen tilbydes desuden afslappende wellnessfaciliteter, samt en utroligt lækker restaurant. Font i Roig er et must try ophold i Maria de la Salut!

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbudfind hoteller paa Mallorca

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?