La Granja d'Esporles

fincaen la granja i esporles

Finca sa Granja d’Esporles er en kendt seværdighed i Esporles og på hele Mallorca.

Området omkring Esporles er berømt for at være hjemsted for én af ​​de vigtigste og mest historiske bygninger på hele øen, ‘La Granja d’ Esporles’. Dette palæ og herregård – også kaldet en finca – har en lang historie bag sig. Placeringen alene, gjorde grunden særligt eftertragtet allerede under romernes dominans på Mallorca, 123 f.Kr., på grund af det store antal af naturlige kilder heroppe.

Historien bag La Granja

Dog var det maurerne, der først begyndte at bygge selve palæet og var ansvarlige for opførelsen af stuehuset. Med den kristne erobring i 1229, kom La Granja under feudal besiddelse, men i 1230 blev det overdraget til cistercienser munke, der forpagtede det i godt 200 år indtil det blev overdraget til Vida familien. Vida familien ejede det de efterfølgende 200 år, hvorefter det blev videregivet til Fortuny familien. Den nuværende ejer er D. Cristóbal Seguí Colom.

Kong Pedro IV var særligt begejstret for ejendommen og satte derfor fasaner og agerhøns løs i de omkringliggende skove for, at levere sport for den årlige kongelige jagt. Strenge bøder pålagdes enhver lokal, der vovede at fange dem.

Højdepunkterne på turen til La Granja, inkluderer et aristokratisk galleri, familiens eget kapel samt et fængsel med tilhørende torturkammer. Dog er en helt særlig grund til at besøge stedet, at lære om mallorcinske traditioner og historie. Arbejdsrum, værksteder, kældre og køkkener indeholder alle udstillinger af dagligdagsgenstande fra livet på øen gennem de sidste 500 år. Workshops giver demonstrationer i knytte, broderi og spinding. Desuden smagsprøver på ost, vin, pølser, bunyols og figenkage. Alt leveres i selskab med underholdning i form af musik og folkedans for at sætte stemningen.

Efter besøget indenfor i de mange kamre af fincaen, er det tid til at bevæge sig udenfor i den friske luft. På bagsiden finder du botaniske haver med vandfald, naturlige kilder og tusind år gamle træer. Selv dig der ikke er den store naturelsker vil blive imponeret over, hvor fint det hele står og fuldender billedet som et rent postkort.

Har du ikke forspist dig i gratis prøvesmagninger under turen gennem fincaen, tilbyder La Granja tilmed en restaurant der serverer lækre mallorcinske specialiteter, blandt andet pa amb oli, coca de trempó og sopa seca mallorquina.

La Granja er åbent hver dag året rundt fra 10:00 til 19:00.

Hvor ligger La Granja på Mallorca?

Esporles

Esporles er en skønt område beliggende i en smuk dal i Tramuntana. Esporles er kendt for sin sanselige natur, der tiltrækker sig store mængder vandrere der nærmest valfarter ud i naturen heroppe. Esporles er desuden kendt for sin gamle finca og museum, La Granja, samt det mystikfyldte kloster Maristel. Esporles er desuden et skønt sted at bo på agroturismo eller leje et feriehus, her er masser fred og ro, natur og charme, desuden ligger Esporles ikke mere end en god halv times kørsel fra Palma.

Oplevelser og hotel i Esporles

Flere dejlige steder i Tramuntana

Mallorcas Tramuntana-bjerge er fyldt med noget af verdens bedste og smukkeste natur, hvorfor bla. UNESCO har fredet bjergkæden som en del af verdensnaturarven. Der er masser af skønne område og charmerende bjerglandsbyer at besøge på din tur gennem bjergene, flere af dem har såmænd også været direkte inspirationskilde til kendte kunstværker.

Læs mere om Tramuntana her

Billeder fra La Granja

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?