Søg
Close this search box.

Centre Católic

Det gamle katolske kulturhus Centre Catolic i landsbyen Sant Joan på Mallorca.

Centre Catolic er en gammelt katolsk kulturhus og teater i Sant Joan

Mens du trasker rundt i Sant Joan på din rejse gennem landsbyerne på Mallorca, kan du nyde en forfriskning på caféen ved seværdigheden Centre Católic.

Det katolske center i Sant Joan, bedre kendt som ‘Es Centre’ eller ‘Centre Católic’, blev bygget ovenpå den gamle præstebolig i byen.

Catre Católic blev indviet i 1922, baseret på et større projekt af Monsignor Joan Vich Nebot og sponsoreret af Monsignor Francesc Mas Galmés, sognepræst for Sant Joan.

Centre Católic er delt til at tjene to formål – den ene del er et teater, som faktisk blev til biograf, men brændte i 1978 – den anden del af bygningen er stadig præstegård.

Bygningen har to etager med et centralt tårn i midten, kronet med en statue af fader Luís Jaume Vallespir – en lokal præst, der fulgte med den berømte Junípero Serra til Californien og døde under et angreb i 1775. Piedestalen som statuen står på, bærer Sant Joans våbenskjold. Statuen blev udført af Tomàs Vila, manden som også stod bag monumentet af samme person, foran den laterale kirkeindgang samt relieffet af Sant Joan Baptista over sognekirken, Església parroquial de Sant Joans hovedindgang.

Facaden af bygningen er konstrueret i regional stilart med de velkendte grønne skodder for vinduer og døre. Særligt fra denne tidsperioden er også balkonen på første etage med balustrader, udført i sten. Over samtlige døre og vinduer ses også de overliggende buer.

I stuetagen på hjørnet, ligger også teatrets café.

Du finder Centre Católic på Plaça del Rei Juan Carlos, 1 – en lille plads på hjørnet af Carrer de Palma og Carrer de Bellavista.

Flere interessante bygninger du skal besøge på Mallorca