Casa de la Vila de Petra

casa de la vila er et kulturhus i petra mallorca
Om

Besøg Petras lille kulturhus og udstillingshal i det gamle hospital

Rejsen rundt i gaderne i landferiebyerne på Mallorca, byder på en rig kulturarv og en masse historier om de enkelte byers og samfunds udvikling gennem tiderne.

Petra er en lille og meget rolig landsby i Mallorcas Es Pla region, hvor traditionelle landsby-dyder og familie fylder meget.

Casa de la Vila er beliggende på Carrer de Hospital og var gennem det 15. og 16. århundrede, hele distriktets eller regionens hospital, deraf også navnet på gaden.

Casa de la Vila fortsatte som hospital frem til slutningen af det 18. århundrede, hvorefter bygningen i 1837, blev omdannet til Petras rådhus og et klokketårn blev tilføjet som symbol.

I hallen ses en række forskellige illustrationer og malerier af ‘Petras børn’, heriblandt et maleri af den berømte missionær, fader Junípero Serra – maleriet stammer sandsynligvis fra slutningen af 1800 tallet og er meget lig det, der tilbedes i sognekirken Església de Sant Pere.

Hvor

Petra

Petra er indbegrebet af en pastoral landsby, hvor religion og ydmyghed har sat sine klare spor i den lokale kulturarv. Ikke desto mindre er Petra kendt som en af de mest charmerende landsbyer i regionen Pla de Mallorca, som er hjemsted for de fleste af øens landbrugssamfund. I Petra kan du bla. glæde dig til frokost eller aftensmad på Es Celler, hvor folk gerne står i kø i timevis, du kan også glæde dig til at se det kendte bjergkloster og kirke, Santuari de Bonany, samt den enorme sognekirke og husmuseet for den kendte præst Junipero Serra der mistede livet i Californien. Omkring byens centrale torveplads finder du en håndfuld barer der dagligt samler lokale og turister i en livlig og hyggelig atmosfære under solen. Petra er også et populært sted at gøre ophold på ferien, bla. på en af områdets skønne og charmerende agroturismos som er blevet populære i takt med en stigende interesse for cykling og ophold væk fra de mere turistede områder.

Petra seværdigheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Petra

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?